אייל,

יש לי תחושה שאנו חוזרים על עצמנו -

תבחין בין 2 מצבים - השקעה, ביטוח קטסטרופה

מחיר זהב נקודתי מול מחיר בטווח ארוך

קטסטרופה - בשביל שתוכל" לברוח " עם זהב אתה צריך שיהיה לך זהב פיזי - אני מניח שאין לך , וכאשר יהיה לך , אתה כנראה לא תחזיק אותו במגירת הגרביים בבית - אתה תכניס אותו לכספת בבנק ותשלם כסף על שמירתו. לא עדיף חשבון בנק בחו"ל - אחד באירופה אחד בארה"ב עם השקעות בני"ע שיהיה לך אם תצליח לעלות על מטוס....?

השקעה - אתה אמור לקבל תשואה על השקעה - ההון אמור לצמוח. זהב זו לא השקעה - יש לך בטווח ארוך מאוד אינפלציה + ~1% - וזה כאשר לא נכנסת בשער גבוהה בשנים האחרונות - אתה משלם 0.4% בשנה דמי ניהול ב ETF + דמי ניהול / אחזקה בחשבון ני"ע שלך - כמה נשאר לך מזה?

אם אתה מאמין שבטווח הארוך הזהב יתכנס למחיר הכריה שלו (ואף פחות) - כפי שההיסטוריה מוכיחה לנו - אז לקנות זהב במחיר גבוה זה פשוט לא חכם.
אם אתה חושב שאין מה ללמוד מההיסטוריה - אז שיהיה לך בהצלחה, אין לי כלים לנתח תופעות חדשות.

זה עושה אותו יחודי וראוי להשקעה כחלק מתיק מפוזר
על סמך אילו תכונות? באיזה אחוז? אם יש לך מחקר שמראה כי לטוווח ארוך זהב מגדיל את יעילות תיק ההשקעה אשמח לראותו. אולי 1%-2% מהתיק בזהב עשוי להקטין את תנודתיות התיק, אבל במחיר שהוא בכ 45% מערכו האמיתי זה נראה לי לא חכם.

אני מבקש להזכיר כי קיימים מחקרים המראים כי הוספת VIX לתיק השקעות הופעת את התיק ליותר יעיל, וזה גרם לעדר שלם, כולל התיק של שחקן מעוף כאן, להשקיע ב VXX - שאמנם מבוסס על חוזים על ה VIX אך זה אינו VIX - והשקעה מתכנסת ל- 0 .

התאוריה של תיק השקעות שאני מכיר עוסקת ביצירת תיק בעל יחס סיכוי / סיכון אופטימלי -כל נכס שאתה מוסיף לו אמור להיבחן בפריזמה של הגדלת תשואה / הקטנת סיכון התיק . זהב ב - 300-600 דולר היה השקעה ראויה - הצפי הוא לעליית מחיר לכיוון עלות ההפקה , זהב ב 1300 דולר הוא לא השקעה ראויה כי אין צפי לעליית ערך על בסיס כלכלי אלא צפי לעליית ערך על בסיס "קטסטרופה / אינפלציה" שלשתי התופעות יש אמצעים יותר יעילים להתגונן בפניהם.