לגבי עלות הכריה - זה לא רלבנטי כי כמעט כל הזהב שנכרה אי פעם קיים בעולם באופן טהור ונגיש. אם זה במרתפי פורט נוקס, או בתכשיטים. האספקה מכריה בטלה בשישים לעומת המלאי הנ"ל. השמוש התעשייתי של הזהב זניח. בניגוד לנפט שמושמד בעת השמוש, או לנחושת שעלות האיחזור שלה מבניינים או מכשירים היא גדולה מעלות הכריה. לזהב עלות האיחזור היא 0 .
כלומר יש אספקה של 50 שנה של זהב בעלות שולית 0 , אז למה מחירו לא 0 ?
לגבי דעיכת הערך בזהב (מול מדדים אחרים) זה נכון וזה נובע מהדפלציה הטבעית של מוצרים וסחורות עקב שפורים טכנולוגיים. מאחר וזהב הוא בעצם מטבע מייצג של סל סחורות. אם סל הסחורות יורד, גם מחיר הזהב ירד.
TBY כתב: אם ההון אינו מנוהל בחוכמה - הוא מתאדה - וזה מה שיקרה למי שקונה היום זהב ויוריש אותו לילדיו והם הלאה
אכן, אם ההון אינו מנוהל בחוכמה הוא מתאדה... I rest my case :-)
זהב לא צריך לנהל בחוכמה. במשך 5000 שנה יכולת לדגור עליו ולקבל ערכו בכל תקופה ובכל מקום בהיסטוריה האנושית. כמו שאנו יודעים היטב, לנהל הון בחוכמה לאורך תקופות של מאות שנים זה דבר קשה ביותר. תמיד יהיה יורש אידיוט שיחליט להשקיע במניות סיטי או ליהמן ב 2007 או במניות הצבעונים בהולנד במאה ה 17. זהב הוא ברירת מחדל שהוכיחה עצמה לאורך אלפי שנים.
אני מסכים שאם היה לך רצף של גאוני השקעות בשושלת לנהל ההון היית מצליח יותר, מה ההסתברות לכך? נמוכה מאד. ראה שושלות מלכים במדינות שונות. תמיד יהיה את המלך המגלומן שישרוף הכל.
אני לא חושב שיש ספק לגבי זה שהזהב הוא מטבע (במובן של אמצעי תשלום\אמצעי שמירת ערך מוניטרי). ההוכחה הכי טובה היא פורט נוקס ובנקים מרכזיים נוספים שקונים. למה הם קונים זהב ולא נפט או נחושת?
מחיר הזהב בעצם נקבע באופן פסיכולוגי ע"י השווקים לפי רמת חוסר האמון בבנקים המרכזיים ומערכת הפיננסית, במובן הזה זהב זו הבועה \ מניית החלום האולטימטיבית, ולכן ההצעה שלי באופן כללי היא לא לעשות שורט עליו. הוא יכול לקפוץ בצורה לא צפויה לחלוטין ובלתי אפשרי לתמחר אותו בכלים הרציונלים ש TBY מנסה ליישם פה.