x

עמוד 6 מתוך 14 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 139

נושא: זהב ל - 800-900 דולר

Hybrid View

בגרף היומי אפשר לראות מעין תבנית רו"כ שקו הצוואר נשבר היום.
    בגרף 4 שעות אפשר לראות גם מעין בדיקה חוזרת.

באם התרחיש יתממש, היעד אמור לשלוח אותו ל-1130, שאמור לייצר שפל משמעותי נוסף שייראה גם בגרף השבועי, שלא היה כבר שנים
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הבועה במחירי הזהב אינה נובעת ממשקיעים שמחזיקים זהב בפועל - היא נובעת מהיכולת להשקיע בסחורה כהשקעה פיננסית וככזאת הריבית הנמוכה תורמת לבועה בזהב.

באופן כללי המסחר הפיננסי בסחורות התחיל מחוזים עתידים שנועדו לאפשר גידור סיכונים של ייצרני הסחורה - החוזה העתידי פשוט איפשר למכור סחורה / ייבול שעדיין לא קיימים במחיר ידוע בעתיד או לחילופין למי שמחזיק מלאי לגדר את שווי המלאי - בשני המקרים זה ביטוח, בשני המקרים מי שמוכר את החוזה העתידי מכוסה בסחורה פיזית.

במתכונת כזו אין בועות אלא איזון בין ביקוש והיצע.

אך ברגע שכל אחד יכול למכור חוזה עתידי על סחורה , כל אחד יכול לקנות חוזה עתידי ויש כלים פיננסיים פשוטים (ETF ) שמאפשרים לכל משקיע לקנות "קצת" סחורה - בטווח הקצר / בינוני ההיצע וביקוש הפיזי לא משפיעים על המחיר

מכיוון שחלק מתמחור חוזה עתידי יש את גובה הריבית - ריבית נמוכה = פרמיה נמוכה לרכישת חוזה עתידי = עלות נמוכה להחזקת הסחורה באופן פיננסי

זה היה לפני חודשיים בלבד:

בקיצור, אם אני חושב שזהב זו השקעה גרועה ברמת המחירים הנוכחית, השקעה ביטקויין זה זריקת כסף לפח.
    והיום הביטקוין הוא 50% מהמחיר שהיה בו לפני חודשיים.

והסיבה - חוסר רגולציה - כל אחד יכול להחליט שהוא "בורסה" ובשבועיים האחרונים רואים מה קורה

על מנת שלמשהו יהיה ערך כ"מטבע" הוא צריך להיות יציב, אחרת אין כל הגיון בהחזקה שלו.

כרגע , מי שמחזיק ביטקוין פשוט מהמר שמחר הוא יוכל למכור אותו למשהו אחר במחיר גבוה יותר וכרגיל מי שקנה בשיא ההיפ = נדפק.

TBY

האמת שאני פוחד יותר משוק המניות\אגח (שם נמצא רוב הכסף שלי) מאשר מהזהב. לדעתי יש יותר סיכוי לקריסה שם מאשר לקריסת מחיר הזהב. לדעתי יש היום הרבה יותר פוטנציאל בחברות כריית זהב קטנות מאשר ת"א 25 או S&P .

כמו שכתבתי בעבר, שוק הזהב הוא שדה המשחק של הבנקים המרכזיים, עצתי המובהקת היא לא להיכנס אליו (לא בלונג ולא בשורט), אא"כ אתה יודע בדיוק מה אתה עושה. המתודולוגיות של חשוב ערך שהשתמשת בהם לאגח קווינקו ואחרים בהצלחה רבה פשוט לא עובדות פה, מהסיבות שמנינו בעבר (עלות שולית ליצור היא אפס כי יש אספקה ל 50 שנה במרתפי הבנקים המרכזיים).

הנה עוד אחד שחושב כמוני:

http://www.kitco.com/news/2013-10-17...Sell-Gold.html

ECB’s Draghi: Not Wise For Central Banks To Sell Gold

By Kitco News
    Thursday October 17, 2013 4:36 PM (Kitco News) - Gold reserves play an import role for central banks around the work and are a viewed as a source of safety said the president of the European Central Bank.
    Mario Draghi, head of the ECB, spoke at the Harvard Kennedy School of Business on Oct. 9 and was asked about gold as a reserve asset for central banks.

.
    During the question and answer period, Tekoa Da Silva, publisher of Bull Market Thinking, asked Draghi why central banks are so interested in gold pointing out that central banks have increased their holdings significantly over the last few years.
    Draghi pointed out that before being the president of the ECB he was the governor of the Bank of Italy, which he pointed out has the fourth largest gold reserves in the world.
    “It is fairly disproportionate to the size of the country,” he said. “But I never thought it wise to sell it.”
    Draghi added that gold reserves also give countries some protection against fluctuations in the U.S. dollar. He also pointed out that risk diversification is the reason why countries, which a few years ago embarked on gold sales program have “substantially” stopped selling their reserves.
    “The experience of some central banks that have liquidated their whole stock of gold about 10 years ago was not considered terribly successful,” he said.
    Not only are central banks not selling their gold but they are also adding significantly to their reserves. A recent Bloomberg article reported that central banks will add as much as 350 tons of gold this year, which would be worth about $15 billion, citing the World Gold Council.
    According to research from the WGC, Russia is the biggest buyer of the yellow metal and has expanded its reserves by 20% since 2011 when gold hit its record high of $1,921.51 an ounce.
    While the U.S. dollar is not expected to use lose its place as the world’s reserve currency any time soon some analysts are expecting to see more countries diversify their holdings, which could lead to more demand for gold.
    Jeffrey Nichols, managing director of American Precious Metals Advisors and senior economic adviser to Rosland Capital, said that the recent brinkmanship in Washington is helping to tarnish the reputation of the U.S. dollar.
    “Central bankers may now have little choice about holding greenbacks – but over the years they will be more inclined to find substitutes . . . and this will probably include gold,” he said.
    The U.S. dollar dropped sharply on Thursday, the day after U.S. Congress passed legislation to raise the debt ceiling until Feb. 7 and fund the government until Jan. 15. As of 4:04 p.m. EST, the U.S. dollar index was down 1% on the day trading at 79.661. One factor that drove the U.S. dollar lower was news that a Chinese rating agency downgraded U.S. debt overnight, according to several analysts and traders. Dagong Global Credit Rating trimmed the U.S. by one notch to A-minus from A, saying the agreement in Washington does not defuse worries about the U.S. deficit or improve the country’s ability to repay in the long term.
    Analysts will now be waiting to see if Fitch also follows through with its threat to downgrade the government, which it made in a statement released Tuesday.
    Millan Mulraine, director of U.S. research and strategy said that Fitch might wait until December for the conclusion of the bicameral conference before taking any action.

By Neils Christensen of Kitco News; nchristensen@kitco.com
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 18.10.2013 בשעה 10:57

לרעיון ההומאני המדהים מאחוריו
    אנחנו לא עוסקים ברעיונות הומניים אלא בהשקעות.

ביום שתכנס לחשבון / ארנק שלך של ביטקוין ותגלה שאין לך כלום, נדבר שוב.

"הרעיון ההומני" הזה יגרום להרבה אנשים להפסיד כסף שהבועה תקרוס

הרי מה שקורה עכשיו זה שכל פוץ ממציא לעצמו מטבע, הפריארים התורנים "משקיעים" במטבעות הללו מתוך התקווה שיהיו פריארים אחרים שיקנו הסחורה מהם במחיר יותר גבוה, בלי קשר לכמה באמת "שווה" הנייר.

בדיוק כמו הזהב.....

הבנתי.
    הכוונה היתה השקעה/ספקלוציה בזהב, ולא החזקה (כנכתב לעיל) פיזית.
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אתם מצחיקים.

זה מה שקורה שחיים בעולם הווירטואלי מקבלים שווי אמיתי:

הערב פרסמנו ראשונים בארץ על סגירת אתר SheepMarketPlace לממכר סמים, כאשר עפ"י הודעת בעלי האתר נגנבו ממנו 5,400 ביטקוין בערך של כ-5 מיליון דולרים עם טענות וחששות של לקוחות, שהסכום עלול להגיע אפילו ל-40 מיליון דולרים ושהבעלים נעלמו עם המטבע הוירטואלי. אולם, עתה, 4 שעות לאחר הפרסום מתברר בדקות אלה, ועל כך שוב מפרסמת המערכת ראשונה: שהמדובר בשוד הביטקוין הגדול מאז ומעולם - 96,000 ביטקוין נגנבו בבת-אחת שהם כ-100 מיליון דולרים. על כך דיווח לפני כמה דקות אתר newrepublic בהרחבה. לא ברורה כרגע זהות מבצעי השוד. יתכן שהם אנשים חיצוניים או יתכן שזה מפעיל האתר המכונה "Tomas", בו חושדים משתמשים רבים.

איך אפשר לכל דבר להצמיד תואר "מיוחד" , שאין שני לו?

זהב זה כמו חצץ. ביטקויין זה כמו כל סחורה ווירטואלית ב 2nd life - גם שם היו לחפצים ווירטואלים "מיוחדים" שווי לא קטן בדולרים - וניתן היה להמיר את המטבע לדולרים.

זה שאפשר להמיר משהו לכסף אמיתי זה לא הופך אותו לרלבנטי

יש עכשיו באז ביטקויין וכמו כל באז הוא יחלוף.

אם אתם משקיעים - שיהיה לכן בהצלחה

נערך לאחרונה על ידי tby, 04.12.2013 בשעה 07:19

גיליתי את השיחה הזו קצת מאוחר, ורציתי להגיב לכמה דברים. כרגע בקצרה, אבל בהחלט שאוכל להרחיב אחר כך:
    1.
    "לא ניתן לקבל ריבית על ביטקוין"
    א. גם על זהב לא
    ב. גם על דולרים כמעט ולא
    ג. דווקא כן ניתן לקבל ריבית או דמוי ריבית על ביטקוין במגוון אפיקי השקעה, תלוי בציפיותיך לגבי השוק ובמידת הסיכון שאתה מוכן לקחת.
    כמה אפשרויות לדוגמה:
    - השקעה בבורסת ביטקוין ששכחתי את שמה
    - אחזקת באלאנס בבורסת וירקורקס
    - הלוואות פיר-טו-פיר (אפשר לקבל תשואה יפה מאוד, אבל הסיכון לא קטן, אלא אם בוחרים פרוייקטים בפינצטה ומפזרים יפה)

2. "עלות הכריה היא אפסית ולכן שוויו האמיתי של הביטקוין אפסי" - לא נכון. אולי היה נכון לפני שנה, ולכן גם ערכו לפני שנה היה בהתאמה. כיום, עם גדילת הרשת כמות המשתמשים וכמות הכורים, עלות החשמל בייצור ביטקוין בחומרה רגילה, גם במחיר 1000$, גדולה משוויו - וזה אחד הגורמים שדוחפים אותו מעלה.
    עלות החשמל בייצור ביטקוין בחומרה ייעודית זניחה אמנם - אבל אז עלות החומרה עצמה גבוהה, וזו עלות שיש להפחיתה בכ50% בחודש כיוון שזה קצב ירידת התפוקה של החומרה, שוב - בעיקבות הגידול ברשת. פועל יוצא של כך הוא שעלות ייצור הביטקוין גדולה ולמעשה הופכת את כדאיות הפקתו למפוקפקת, גם ברמת המחירים הנוכחית - וזה להערכתי אחד הגורמים שמשמר אותם. אם תרצה, אוכל לספק חישובים יותר מפורטים בהמשך (או לינקים למחשבונים אונליין), שיתמכו במה שכתבתי כאן.

3. "מה שוויו האמיתי של הביטקוין" - להערכתי הטעות שלך נובעת מהתייחסות אליו כאל מטבע רגיל. אבל הוא סוג של ברבור שחור. ההתיייחסות לביטקוין צריכה להיות קצת יותר כמו לתעודת השתתפות במערכת בנקאות חדשה. אם הבנק השיתופי הזה ישגשג, שווי תעודת ההשתתפות יכול להרקיע שחקים, ואם לא - שוויו יגיע ל-0. לדעתי תוך כ-5 שנים נדע. אני קצת פסימי לגבי $100K למטבע אבל חושב שאם זה יתפוס, שווי של 20K למטבע הוא לא דמיוני.

למרות הכל ביטקוין זה השקעה מסוכנת. כמו כל סטארטאפ. להערכתי, נכון להחשף אליו ברמות של אחוז או שניים מהתיק. בראיה קדימה ל-5 שנים, או שתפסיד תשואה של רבעון, או שתכפיל את שווי התיק כולו בזכות ההשקעה הבודדה הזו. לדעתי זו משוואת סיכון/סיכוי לא רעה בכלל, אבל שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

הזהב מוכיח כי אין בו שום דבר מיוחד וסופה של כל בועה להתנפץ - שיא שלילי של 3 שנים - פחות מ 1200 דולר

עכשיו צריך לחשוב על כל מי שרכש זהב לפני 3 שנים במקום מניות....

ראשית - רציתי לציין שאני כותב את כל זה מתוך הערכה גמורה לדעתך, כי חשוב ומעניין לי לדעת מדוע אתה (כמו רבים אחרים) לא לוקחים את הביטקוין ברצינות. האם אתם נופלים לאותם כשלים שאני נפלתי בהם כששמעתי על הביטקוין לראשונה (ושבמקרה שלי נבעו בעיקר מחוסר היכרות עם הנושא), או שיש לך זווית ראיה שמתבססת על משהו שלא חשבתי עליו.

לגופו של עניין, לא לגמרי הבנתי את הקישור לנושא השוד. שוד קורה גם בעולם ה"אמיתי" וגם בוירטואלי.
    חסרים מקרים של בנקים או בנקאים, או סוחרים באיביי שנעלמו עם הכסף לבלי שוב?
    אמנם כיום הממשלה נוהגת לערוב לבנקים, אבל מבלי שבדקתי אני מאמין שזה לא היה כך תמיד ובכל מקום.
    מקרים כאלה סביר שייקרו היום יותר מאשר מאשר הם ייקרו בעוד 10 שנים, אלו חבלי לידה.

2nd life - לא אותו הדבר. שם היה מנפיק יחיד שלגחמותיו ולפי צרכיו המסחריים הופק מטבע ה"משחק". בביטקוין הפרוטוקול ידוע מראש, וזה הבדל תהומי שהופך את הביטקוין לאובייקטיבי ולא שרירותי. למעשה - פחות שרירותי ממטבעות ממשלתיים.

"זהב זה כמו חצץ" - את החצץ שלך ראית? הגם שיש כנגדו סחורה אמיתית איפשהו מטעמי רגולציה, האם אתה באמת יכול למשוך אותה? הרי בהינתן ארוע ארמגדון כלכלי-פוליטי מסוג כזה או אחר, אתה תישאר רק עם מספרים על הצג. אבל אם מחר חיזבאללה כובשים את ישראל, אני את הביטקוין יכול לארוז כשטר או על דיסקון, וללכת למקום אחר.

וגם: מה לגבי מניית טבע? מניות זה כמו חצץ? - אותו סיפור - סחורה וירטואלית. יש מאחוריה חברה שמרוויחה כסף, אבל מי לכפי יתקע שבשנת 2020 טבע עדיין תהיה קיימת? מה הנכסים של החברה? מחסן תרופות? לא! ידע ופטנטים. שוב - סחורה וירטואלית.

והדולר? סחורה וירטואלית שיש מי שחושב שאפשר להדפיס ממנה בלי סוף. מישהו יכול להבטיח לי שב 2020 ערכו של הדולר יהיה גבוה מחצי מערכו היום? לפחות ביטקוין לא תלוי בגחמות של פוליטיקאים ולא מושפע לרעה מזה שכל אמריקאי צורך 7$ ליום יותר ממה שהוא מייצר. אני מניח שזה גם חלק ממה שדוחף היום משקיעים רבים בסין לגוון את התיק עם הביטקוין.

אמרתי, אל תחשוב על ביטקוין כעל כסף. תחשוב עליו כעל מניות/תעודות השתתפות של בנק קואופרטיבי חדש, ואז יהיה לך קל הרבה יותר להבין את הרציונל של מי שמשקיע.

ייתכן בהחלט שביטקוין זה באזז (שקיים כבר 4-5 שנים - כך שככל שעובר זמן ומצטרפים משתמשים, הסבירות של הסברה הזו נשחקת - אבל היא עדיין קיימת). בזמנו אמרתי את אותו הדבר על פייסבוק, ואחרים אמרו על האייפון, ועל הרבה דברים אחרים.
    למעשה כך גם אני אמרתי על הביטקוין לפני שהחלטתי לחזור ולחקור קצת יותר את מה שעומד מאחורי זה.
    יש דברים שנראים כמו באזז ומריחים כמו באזז, אבל אז הם נשארים איתנו מספיק זמן ובכל זאת הופכים לחלק מהחיים.
    Too soon to know.
    נערך לאחרונה על ידי eynetane, 04.12.2013 בשעה 10:45 סיבה: הבהרות ותוספות

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות