שלום אני חדש כאן,
האגחב.יאיר 3 עלה חזק מתחילת השנה ,מה דעתך לגביו? קניתי קצת ממנו והיום הוא ירד בכמעט 5 %
האם יש סיבה לכך? האם נראה כי הכיוון הוא למטה כרגע? אני די חסר נסיון בתחום, ומעוניין לדעת
שלום אני חדש כאן,
האגחב.יאיר 3 עלה חזק מתחילת השנה ,מה דעתך לגביו? קניתי קצת ממנו והיום הוא ירד בכמעט 5 %
האם יש סיבה לכך? האם נראה כי הכיוון הוא למטה כרגע? אני די חסר נסיון בתחום, ומעוניין לדעת
לשאלתך, להערכתיב.יאיר יורדת עקב ההשפעה הגורפת על חברות הנדל"ן לאור ארועי אפריקה ובצירוף ההודעה של חברת הדירוג לגבי דלק נדל"ן.(פירטתי בהודעה הרלוונטית בפורום זה, תוכל לעיין).
אין למיטב ידיעתי כל סיבה אחרת ולכן אני מניח שיהיה תיקון.
ככלל, האוירה עכשיו היא של ירידות , אבל, אג"ח זה להערכתי יעלה וחזק כי ביום 21/9/09 יום האקס לתשלום 25% מהקרן (שתשולם ביום 30/9/09).
ראה פירוט שלי לאג"ח זה בהודעות קודמות.
בהצלחה.
רם תוכל קצת להסביר מה הכוונה במושג יום האקס לתשלום ב 21/09?
יום האקס זהו יום אחד אחרי היום הקובע לתשלום האג"ח. כלומר מי שהחזיק באג"ח יום (מסחר) לפני יום האקס, זכאי לתשלום. מי שקנה את האג"ח ביום האקס כבר לא זכאי.
ל-ram
לפי הבנתיב.יאיר 3 צריך לפדות בסוף ספטמבר רק 14.29% ולא 25%.
דווקא הקרבה ליום הקופון והפידיון החלקי מגבירה את הפחד בציבור מפני בקשה להסדר. נקווה שזהו חשש סרק, בעיקר שסך החוב לתאריך זה לא גבוה יחסית.
לגבי, תודה. צודק, התשלום הוא 14% , נפדה ב 7 תשלומים חצי שנתיים, ראה הפירוט המתוקן שלי לחישוב בהודעה על ב. יאיר.
לגבי הסדר? אני לא מוצא סיבה לחשש זה לאור ההתפתחויות שעיקרן המכירות האחרונות ובעיקר האופציות למכירה בפרוייקט משרד החוץבירושלים. ראה הודעות החברה מהחודשיים האחרונים. מדובר במכירות (אם יתממשו) בהיקף 180 מיליון ש"ח.
נכון שהבנקים צריכים לתת הסכמתם (תוכל ללמוד מהודעות החברה) אך למה שיסרבו? לדעתי זה משפר מאוד את מצב החברה וטוב גם לבנקים.
נקודה מעניינת נוספת, תוכל לראות בהודעת החברה מיום 23/7/09 שאם תתממש המכירה הם ירשמו הפסד הון משמעותי ובהודעה מיום 26/8/09 הם מודיעים שבעצם יהיה רווח הון של 7 מיליון ש"ח.
אינני אומר שמצבה של החברה מזהיר אך לטעמי זה אג"ח מעניין במסגרת האג"חים המסוכנים.
הרי לא יכול להיות אג"ח בתשואה של 30% ויותר ללא סיכון.
וכפי שאמרת בצדק, תשלום זה לא גבוה (בערך 14 מיליון ש"ח).
(בהמשך עומדים בפני החברה אתגרים קשים בהרבה)
מקווה לטוב, כולנו נהיה חכמים יותר בסוף החודש.
אני הולך על זה , ואתם? יחליט כמובן כל אחד לעצמו.