תודה על שאלתך ניב:
נבהלתי לרגע מעוצמת הכתוב !
ידידי היקר, אתה צודק ב 100%,
90% והסקירות שלי, או העדכונים , לא מתייחס אני ל נפח !! וכמנתח טכני שנים רבות, זה רק מוסיף להצלחת הסקירה עצמה .אבל אי איזכור הנפח , לא אומר שלא מסתכל ! (במקומות הנידרשים )
וכאן לתשובתי על למה !
1-כמומחה לנרות יפנים מתקדם, שזה לא רק להכיר את התבניות, אני משתמש בנרות עצמם בכדי לפענח את הדבר העיקרי שהם מייצגים והוא המלמחה הבילתי פוסקת בין המוכרים לקונים, ואת נושא הנפח אני רואה בנרות כעוצמה כן או לא, ( אני בראשי מחליף את הנתון של הנפח, בעוצמה שאני מזהה בנרות )
2- הטכני המערבי מלמד אותנו ש בכול שיא עולה,או שפל יורד --- פריצת התנגדות,או שבירת תמיכה אופקית או אלכסונית,--- פריצת תבניות טכניות , או שבירתם, כמו משולשים , ראש וכתפיים, M--W וכולי, או הודעה פונמנטלי ת לטובה או לא , על הנפח לגדול, וזה מאוד נכון , ושם אני בודק !!! אבל אמור לי אתה : למה אני צריך את הנפח עם המחיר נמצא בין קווים !!!, מה הוא עוזר לך???
את הנפח אתה ואני זקוקים בנקודות קיצון, בין עם מעלה או מטה, אתה לא צריך כלל בין הנקודות הללו.אנו נדע לקנות בפריצה של כול דבר טכני , עם הנפח מתאים, אנו נדע לצאת מכול שבירה של אזור טכני באם הנפח מתאים, (את אלא אנינ כבר יודע על ידי הנרות שוב!)
נפח הוא מתנד נוסף , פרמטר, נוסף, אינדיקטור נוסף,אבל רק במקומות מסויימים.
שאלות נוספות שאתה אולי לא שואל את עצמך בהקשר לנפח כן או לא , ניתן לשאול כמו , מה לגבי עלייה ברורה בנפח אבל הנר היומי הוא דוגי ?
מה אומר לך הנפח כאשר המנייה פותח בגפ מטה או מעלה גדול יחסית ,
מה אומר לך הנפח בימי עידכון מדדים, שהנפח ענק?
ועוד ועוד שאלות, אבל העיקרית היא , האם אתה זקוק לנפח ביום יום ? תשובתי היא חד משמעית , "לא ".
תודה ניב