x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: מדוע יש נפילה בקונצרניות היום?

מדוע יש נפילה בקונצרניות היום?

הבנתי בגלל שנכנסו הנפקות חדשות לשוק. האם היום יש הזדמנות קנייה או שיתכן שמחר נקום לעוד יום אדום חזק בקונצרניות?

Re: מדוע יש נפילה בקונצרניות היום?

ראה תשובתי בהודעה על דלק נדל"ן ואו על ב. יאיר (הודעת חברת הדירוג לדלק נדל"ן...)

לתחושתי זה רק פרומו לירידות שמחכות לשוק המניות.
    אני חושב שהשוק מתחיל להפנים שהסיכון עדין כאן (גם אם הגענו לתחתית של המיתון) ואפריקה מהווה אירוע מכונן. שים לב לנפילות אצל שאר הנדל"ן (כלכלית, דלק נדל"ן) ובמחזורי ענק. יש פחד שכולם ינסו כעת להגיע להסדרי חוב = תספורת.
    לא רואה עליות כל-כך מהר למרות שלהבדיל ממניות כאשר אג"ח מגיע לע.נ של 40 הוא תמיד מעניין

הבנתי שמדובר בסנטימט שלילי.
    אני מתכנן לרכוש טאואר להמרה וב. יאיר 5. השאלה היא האם כדאי להתחיל לאסוף סחורה או לחכות?

לגסק, אין תשובה ודאית, להערכתי בחירתך טובה, פירטתי רבות לגבי טאואר.
    לגבי ב. יאיר 5, הירידות לא מוצדקות וטיפש מי שמוכר כי לאג"ח יש ביטחון בשיעבוד ראשון על פרוייקט "מצודת אלנבי" בירושלים שערכו גבוה מהיקף האג"ח משום שאג"ח זה כבר שילם תשלום ראשון (25% מהקרן) ביוני השנה.
    אז מי שהולך עם העדר - יאכל קש.
    האם ירד יותר? מי יודע? אך בכל מקרה להערכתי שווה קנייה.
    בהצלחה.

אני מקווה שאתה לא מחמיא לבחירה שלי רק כי אתה מדבר מתוך פוזיציה :-)

בכל אופן, שאלה עקרונית: עד כמה מתמשים סוחרי אג"ח מקצועיים משתמשים בניתוח טכני? האם זה בכלל כלי רלוונטי. מחד הרי זה נייר ערך לכל דבר, מאידך חלים כללים אחרים על הנייר (כמו תקרות, רצפות וכד')?

לגסק, (ולשאר הקוראים)
    קרא/ו היטב את תשובתי כי אני רציני ביותר.
    א. אני מבטיח לך ולקוראים שכל נייר שאני ממליץ עליו נמצא ברשותי ו/או אני קונה אותו. אינני ממליץ כדי למכור. והאמן לי שקנייתך או אי קנייתך לא תשפיע על הנייר וגם לא שלי (אלא אם אתה מתכוון לקנות נייר בודד בכמה מיליונים טובים, אני לא בנבחרת הזאת).
    בכל המלצה שלי מופיע הסבר למה זו דעתי ולא סתם "כדאי", אז הפעל שיקול דעת ובחן את דברי.
    למשל: כנס לתשקיף של ב.יאיר 5, ראה מה הביטחון, בדוק את היקף האג"ח, מצא את מועדי הפירעון ותראה אם טעיתי, ואם תחשוב שטעיתי תקן אותי.
    ב. מעולם לא אמרתי שאני "מקצוען", אולי מישהו הכתיר אותי ככזה? אני שוקד על בחינת אג"חים מסויימים לצרכים שלי ומשתף את הפורום בתובנות שלי. מי שרוצה שישתמש. האחריות עליו בלבד.
    ג. אני אישית לא מאמין בכלל בניתוח טכני, (יש רבים שיחלקו עלי בעניין זה וזה בסדר),הוא ודאי לא רלוונטי לאג"חים.

להערכתי ניתוח טכני טוב למניות כאשר יש להם סחירות גבוהה.

לגבי אג"ח להמרה - יש קשר בינם לבין המניה, ולכן צריך לדעתי לנתח את המניה.

לדעתי יש להתמקד באסטרטגיה של קניה ומכירה במנות. קשה לדעת האם מכר יעלה או ירד ולכן אם אתה סבור שהמחיר היום שווה תתחילך לקנות אבל לא בכל הסכום שאתה מכנן ותקנה במנות. הממוצע שלך יהא טוב. את תצטער שלא קנית את המחיר הכי נמוך, קשה לכוון אליו הוא טומן סיכון של להפסיד את העגלה ואז ההפסד גדול יותר.

זו אסטרטגיה טובה גם למכירות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות