x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 27

נושא: סקיילקס

בדיוק מה שאורביט אומר.

שימו לב שאגח י שמתכוונת סקיילקס להנפיק נפדה בתשלום אחד בינואר ב2018. עד אז האגחים הארוכים כבר יפדו 80% מהפארי. (אם יפדו)

לא עקבתי אחרי החברה לאחרונה.
    לאור האירועם האחרונים והמזומן בקופה, מישהו מוכן לתרום מהידע שלו ולספר מה הסיכוי שאגח ד יפרע 33% מהקרן ב- 30.10.13

הנה זה מתחיל שיפור עמדות לקראת הסדר:
    סקיילקס גייסה 135 מליון שקלים במדד +9% + בטוחה בגובה של 160% מהשווי הסחיר של החוב במניות פרטנר.
    http://www.calcalist.co.il/markets/a...605103,00.html
    ההתנהגות הזאת להמשיך להתנהג כאילו הכל בסדר ולא לפרק את החברה מסכנת מאוד את הסיכוי שלאגרות הארוכות ישאר משהו - עד שיגיע הפרעון שלהן כל הנכסים כבר יהיהו משועבדים להלוואות בריבית מופקעת.

ההתנהגות הזאת - מרוקנת את קופת החברה, מורידה את מציבת הנכסים הלא משועבדים נמוך מאוד, היא מגדילה את הבטחון לשתלום לסדרות הקצרות בטווח הקרוב. ומקטינה את הבטחון לסדרות הארוכות כי יש הרבה פחות נכסים לא משועבדים לחלק.

למעשה אם האג"ח החדש היה נרשם למסחר בבורסה כנראה הייתי קונה בכיף אגח של מדד +9 עם 160% פרטנר שעבוד.

לשאלתך אני חושב שהסיכוי סביר+ בייחוד אם יהיה גיוס גם מויולה סקיילקס תקבל לא מעט כסף ותפרע בו את ההתחייבויות שלה בחודשים הקרובים- הבעיה תהיה קיימת ותגיע במלוא חומרתה מאוחר יותר בהנחה ופרטנר לא תחלק דיבידנדים שמנים.

פוזיציה שפתחתי:

קניתי אגח ד שנכון להיום משועבדות לו מניות פרטנר בשווי 49 אג'. ב- 30.10.13 מתוכנן 1/3 פדיון קרן, וביום זה שווי השעבוד יעלה ל- 74 אג'

השיקולים שהכריעו את הכף לרכוש האגח הן רצפת השעבוד העולה, מזומני החברה התופחים (מזומן בקופה + הנפקת סדרה י + הלוואת ויולה) וכן שעבוד עתיד סקיילקס לטובת השרדות בהווה - גורם שמשרת את המחזיקים הקצרים.

המשוכה הקריטית מבחינתי כרגע היא תשלום 1/3 קרן ב- 30.10.13 - שלדעתי סיכוי גבוה לכך.
    המשוכה הבאה בתררחיש הגרוע מכל הוא הסדר חוב. במצב זה, עלות בה רכשתי האגח - 82 אג' בניכוי הבטוחה - 74 אג' הוא 8 אג'. 8 אג' אלה כוסו ויכוסו מ:
    א. הפער בין פדיון ב- 30.10.13 של 1/3 קרן לפי פארי 108 אג' בניכוי עלות רכישה בפועל - 82 אג'.
    ב. יתרת נכסי החברה שיחולקו פרי פאסו.

יוצא שאם תפדה 1/3 הקרן ב- 30.10.13, הרי שאף בתרחיש גרוע של הסדר אצליח לגרד רווח של כמה שקלים.

אשמח להערות והארות.
    נערך לאחרונה על ידי yehiel, 19.06.2013 בשעה 01:07

נשמעת השקעה סבירה. הייתי מחכה טיפה לראות שלפחות ההנפקה של סידרה י באמת מחזיקה מים.

לפי ההודעה לבורסה:
    החברה מבקשת להדגיש כי גם לאחר השלמת המכרז באופן סופי כאמור, אין כל ודאות כי ההנפקה תושלם באופן
    שתמורת ההנפקה תועבר לחברה, שכן הדבר תלוי ביכולתה של החברה לשחרר משעבוד את המניות המשועבדות
    באמצעות ההפקדה (כהגדרתה בדיווח הקודם), או בכל דרך אחרת, לרבות כל קבלת כל האישורים וההסכמות
    הנדרשות לצורך ביצוע הפקדת התמורה האמורה מחד, ושחרור המניות המשועבדות מהשעבוד הקיים לטובת
    הסדרות המובטחות (כהגדרתן בדיווח הקודם) ושעבודן לטובת הנאמן מנגד.

למעשה מטרת ההנפקה של הסדרה החדשה היא לצלוח את הפדיונות בסוף יוני.

הכי מעניין זה לקנות את אג"ח י'.

ניתוח סקיילקס ע"י מיכה צ'רניאק , הצופה בסבירות גבוהה יציאה מחובות של בן חוב. http://www1.bizportal.co.il/article/362683

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    ניתוח סקיילקס ע"י מיכה צ'רניאק , הצופה בסבירות גבוהה יציאה מחובות של בן חוב. http://www1.bizportal.co.il/article/362683
    כך בחשבון שהקרן שלו היא מהמחזיקים הגדולים באג"ח סאני ככה שהוא בבירור מדבר מפוזיציה.
    מעבר לזה אם תקרא בזהירות את הניתוח תראה שכל ההחזר הצפוי מבוסס על הערך שניתן לרשיון יבוא מכשירי סאמסונג, ושנורות האזהרה כבר דולקות בנושא.

א. התאמת המכשירים לעברית עברה לידי סמסונג.
    ב. סקיילקס לא קיבלה בלעדיות בשיווק.
    - נכון שלא מכניסים בשלב זה מתחרה - אבל מצד שני זה משהו שגם ככה לוקח זמן להתארגנות. ככה שזה לא סימן בעל משמעות.

שוב יש לנו הערכה לשנה - שבסוף השנה מי יודע מה יהיה.

אני קראתי בכתבה הזאת בסך הכל כמה מסוכן סקיילקס. ובלי שיעבודים אני לא נוגע, ושלא תבין אותי לא נכון - אני באמת מקווה שמיכה צודק. אבל ההרגשה שלי זה שהוא עמוק עמוק בפוזיציה ולכן קשה לו שלא להיות אופטימי לגבי סקיילקס אחרי שהוא נתקע עם אג"ח של סאני ב 60-70% הפסד בכמויות אדירות.

שלום חברים,

ברשותכם, רק רציתי להזכיר כי האדון צ'רניאק ניתח למופת ולחיוב ניתוחים "מעולים" גם בעבר הלא רחוק.
    למיטב זיכרוני, ניתוחים "מעולים" וחיוביים נכתבו בין היתר על החברות דוראה, אאורה וקמ"ן.
    להלן - חברות ז"ל.
    אז תגידו - תמיד קל יותר לנתח בצורה חיובית כאשר אתה אחראי ומשקיע כסף לא שלך,
    אבל אנא, איך אוהבים פה להתבטא - קחו סיכונים בהגיון.
    ותהייה נוספת, כמה ערך צריך אדם להשמיד כדי שנלמד כולנו לא להתקרב אליו, לחברותיו ולהבטחותיו.

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות