x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 27

נושא: סקיילקס

סקיילקס

שלום לכולם,

אמנם יש שרשורים על הרבה מידע על בן חוב (הטעות במקור), חברותיו ופירמידתו, אך למעשה יש יותר מידי מידע ורובו לא מעודכן כל כך.

לפני שאני מתחיל לחפור קצת באגחים של סקיילקס, היתי שמח לדעת אם למישהו יש ניתוח עדכני של סדרות שונות בכלל ושל מצב החברה בפרט.

בברכה,

א.

לא משהו מאוד מסודר, אבל נכנסתי לפוזיציה באגח א ו ב, אחרי שהן קרסו.

תעשה חישוב פשוט של הבטחונות מול החוב - אפשר לגרד במחיר היום: 5% ב אג"ח ב (לטווח של חודש חודשיים לדעתי ) כי עכשיו יש 100% ביטחון ואחרי ה 30.6 אם ישלמו את החוב יהיה 200% (ולכן יסחר במחיר מלא לדעתי).

באג"ח א, אפשר לעשות כמעט 10% בכמה חודשים, אותו ניתוח פחות או יותר, תחת ההנחה שיתבצע פרעון בספטמבר.
    הסיכון הוא נפילה חדה בשווי פרטנר שתכניס את סקיילקס להקפאת תשלומים לקצרות עם השעבודים.

לגבי סקיילקס הארוכות אני חושב שהוא אגח לא ראוי כרגע, עדיף להכיר בטעות ולחסל פוזיציה. כל המניות של פרטנר הולכות להיות משועבדות בחודשים הקרובים. ככה שאתה עתיד להישאר בלי נכסים לחלוקה במקרה של פירוק.
    מבחינתי זה דגל אדום - ובגלל זה חיסלתי את ההשקעה בסקיילקס.

אגב, סקיילקס קיבלה הערכה של הזיכיון של סמנסונג לעוד שנה וחצי.
    עכשיו ייתכן ויש בסיס להשקעה בארוכות בלי השעבודים.

לדעתי האג"חים הרחוקים של סקיילקס הם הזדמנות.

החוזה עם סמסונג שווה לפי התחזית 247 מיליון בשנת 2013 ו 76 מיליון בשנת 2014. בנוסף אורנג' תחל במוקדם או במאוחר לחלק דיבידנדים.
    בנוסף כתוב בחלק מהאתרים כי החברה עומדת לגייס בימים הקרובים 100-200 מיליון ש"ח ממשקעים פרטיים וכן מקרן ויולה.

במחיר של 50 אג', עם ריבית של 8.45 בשנה, אג"ח ז של סקיילקס הוא מאוד מעניין. כל תשלום קופון מוריד את הסיכון באופן משמעותי. למרות בעל השליטה הבעייתי, הנכסים של החברה הם בגדר טובים עד טובים מאוד.

ציטוט פורסם במקור על ידי investorguy צפה בהודעה
    לדעתי האג"חים הרחוקים של סקיילקס הם הזדמנות.

החוזה עם סמסונג שווה לפי התחזית 247 מיליון בשנת 2013 ו 76 מיליון בשנת 2014. בנוסף אורנג' תחל במוקדם או במאוחר לחלק דיבידנדים.
    בנוסף כתוב בחלק מהאתרים כי החברה עומדת לגייס בימים הקרובים 100-200 מיליון ש"ח ממשקעים פרטיים וכן מקרן ויולה.

במחיר של 50 אג', עם ריבית של 8.45 בשנה, אג"ח ז של סקיילקס הוא מאוד מעניין. כל תשלום קופון מוריד את הסיכון באופן משמעותי. למרות בעל השליטה הבעייתי, הנכסים של החברה הם בגדר טובים עד טובים מאוד.
    מצד שני - כל מניות פרטנר ישעובדו לחובות החדשים. הגיוס מחליף את החוב הנוכחי רק עם ריבית גבוהה יותר.
    פרטנר לא תחלק דיבידנד - וכיוון שכך הריבית על החובות החדשים תכביד גם היא.
    בגלל זה בחרתי לצאת - עכשיו זה שיש עוד קצת סמסונג באמת לא מזיק - אבל שוב לדעתי במקרה של הסדר בשנתיים הקרובות - אגח ז פשוט ישאר בלי כלום.
    הזכיון של סמסונג יתנדף, וכל המניות של פרטנר כבר הובטחו - ככה שצריך להבין מה הסבירות שאנחנו הולכים להסדר בשנתיים הקרובות בסקיילקס - ואם כן צריך לשפר עמדות לקראתו - שיעבודים וכדומה.

אני מסכים שהמצב של החברה לא להיט והיא נאלצת לגייס בריביות גבוהות אבל קודם כל האג"ח נסחר ב-50, כך שגם בתספורת של 50% אתה מקבל את כספך וזה עוד לפני שדיברנו על הריביות שתקבל בדרך.
    דבר שני מה גורם לך לחשוב שפרטנר לא תחלק דיבידנד? החברה אומנם אינה רווחית כבעבר, אך היא כן רווחית. מה גם שמחירי הסלולר יעלו.

אני מסכים שהמצב של החברה לא להיט והיא נאלצת לגייס בריביות גבוהות אבל קודם כל האג"ח נסחר ב-50, כך שגם בתספורת של 50% אתה מקבל את כספך .
    העניין הוא שבגלל שכל מניות פרטנר משועבדות לסדרות הראשונות ולסדרה החדשה ולהלואות ויולה
    במקרה של הסדר ישאר רק פירורים ל החלק שנפדה מחוב והפחית את השיעבוד
    לכן האגחים הלא מבוטחים אין סיכוי שיראו יותר מ50% במקרה של הסדר ולדעתי הסיכוי להסדר כזה או אחר הוא די גבוה
    ובשקלול של הגורמים הסיכון כאן גבוה מידי לדעתי

אני מסכים שהמצב של החברה לא להיט והיא נאלצת לגייס בריביות גבוהות אבל קודם כל האג"ח נסחר ב-50, כך שגם בתספורת של 50% אתה מקבל את כספך וזה עוד לפני שדיברנו על הריביות שתקבל בדרך.
    דבר שני מה גורם לך לחשוב שפרטנר לא תחלק דיבידנד? החברה אומנם אינה רווחית כבעבר, אך היא כן רווחית. מה גם שמחירי הסלולר יעלו.
    היי,
    ההנחה שלי פשוט היא שהמספר של לקבל 50% על האגח בהסדר הוא קצת מצוץ מהאצבע - אני לא רוצה לעשות ספקולציה של מה יהיה בעתיד. ניסיתי - עשיתי ספקולציה שהתחרות תוריד 50-60% מהרווח היה נראה לי אני רואה שחורות.

בפועל פרטנר הרוויחה 31 מליון שקלים ברבעון האחרון חובת ההוכחה עליה - ברווחיות כזאת אין לה מה לחלק דיבידנד כי החלוקה תסכן את היציבות שלה. אם אני מסתכל על מה שיש עכשיו:
    הקצב של הדוח האחרון הוא 80 אגורות רווח לשנה על מניה שנסחרת ב 23 שקלים - זו תשואת דיבידנד פונטציאלית מאוד נמוכה גם הם מחלקים את כל הרווח שיש בקצב רווחים של הרבעון האחרון (3-4%) - בטח שלא מצדיקה לשעבד את המניות האלה ב8% ריבית עם מנגנון הצמדה לפי הערך הסחיר של פרטנר.

ככה שלהבנתי גיוס החוב החדש עם בטוחת פרטנר הוא רק לרעתך - אתה חשוף לירידה בערך הסחיר של פרטנר - ועדיין צריך לשלם ריבית שוטפת.
    לבן חוב אין מה להפסיד הוא מהמר שהערך של פרטנר יעלה ויציל אותו - אם הערך לא יעלה הוא גם ככה יאבד את השליטה.

שאר הנכסים - או שנמכרים עכשיו (תפוז וכו'), ונשארנו פחות או יותר עם אותו זכיון מסתורי מסמסונג שיכול להיות מבוטל בשניה במקרה של הסדר חוב העברת שליטה או שאר ירקות.

לכן - זה לא שאי אפשר להרוויח - זה פשוט שאפשר להפסיד הרבה מאוד - להפסיד באחוזים כאלה שמונעים ממני להרגיש בנוח עם אחוז לא טרוויאלי מהתיק באורוכות.

בקצרות לעומת זאת - יש לך שעבוד מלא על פרטנר ופרעון קרב ובא - שסקיילקס כבר מתארגנת לשלם לך - בציפייה שמחר יהיה יום טוב ואורנג' תהיה מפוצצת על חשבון הסדרות הארוכות.

הסדרה אומנם נסחרת ב 95% מהפארי - אבל המח"מ קצר והערך הסחיר של השעבוד מכסה בינתיים את הכל, במקביל נכנסים מזומנים ושער ירקות מהמכירות של תפוז ושות' ומההלואאה לויולה - ככה שמחזור חוב בעתיד הקרוב על חשבון יכולת הפרעון בעתיד הרחוק בציפייה לנס - זה רק לטובתך.
    לדעתי אפשר לקבל 5-10% אחוזי תשואה בסיכון נמוך עם הסתברות נמוכה להפסד במקרה של צניחה מאוד חדה בשווי הסחיר של פרטנר שתפוצץ את כל העסקה עם ויולה - ותגרור הסדר חוב מיידי.

בגלל שאני לא מאמין שאני יודע לחזות את הכיוון של השוק כמו שאין לי הנחה שיהיה יותר טוב בעתיד בפרטנר אין לי גם הנחה שיהיה פתאום ממש רע - ולכן הסיכון בקצרות נראה לי מאוד נמוך בהשוואה לסיכוי לא מבוטל להפסדים כבדים בארוכות - כי גם 50% בהסדר לדעתי זו הנחה סופר אופטימית בהתחשב בהוצאות ריבית הנהנלה וחיסול הערך שגרמו להסדר מלכתחילה.

עכשיו כמובן שאם אתה חושב שפרטנר תחזור להרוויח מליארד שקל - או שהדוח האחרון לא מייצג והיה רק מכה בכנף והרווח יחזור אפילו לחצי מליארד שקל התמונה אחרת.
    תדע גם שאתה לא לבד בהערכה שלך - הסיבה שפרטנר נסחרת במחיר הנוכחי מגלמת את זה שהשוק חושב שבעתיד יהיה יותר טוב. אחרי הכל חברה ממונפת שמרוויחה 120 מליון שקל בשנה לא צריכה להסחר במחיר של יותר מ3.5 מליארד שקל.

ועדיין לדעתי עם דוחות רבעון הבא יהיהו דומים לרבעון הנוכחי - המחיר של פרטנר יהיה חצי ממה שהוא היום, כי יהיה קשה להתייחס לירידה ברווחיות כמצב זמני וחולף. והשוק יפנים שצריך להתמודד עם המציאות החדשה.
    נערך לאחרונה על ידי Gilga, 10.06.2013 בשעה 04:10

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    בגלל זה בחרתי לצאת - עכשיו זה שיש עוד קצת סמסונג באמת לא מזיק - אבל שוב לדעתי במקרה של הסדר בשנתיים הקרובות - אגח ז פשוט ישאר בלי כלום.
    קח בחשבון שבשנתיים הקרובות ישתחררו כל המניות שמשועבדות לאגחים הקצרים.
    נערך לאחרונה על ידי gimani, 07.06.2013 בשעה 01:32
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    כך בחשבון שבשנתיים הקרובות ישתחררו כל המניות שמשועבדות לאגחים הקצרים.
    אל תשכח אתה מדבר עם הלוליין הפיננסי אילן בן דב
    עד כמה שהבנתי ההלואה מויולה בעצם מגובה בשיעבוד על המניות שהולכות להשתחר מהשעבוד על הסדרות הקצרות

כמו ש GILGA אמר הכניסה של ויולה וההנפקה החדשה שמגובות בבטחונות ( שלא מניבים כרגע, את הריבית הדרושה ) הם רק לרעה ועל חשבון האגח הארוכים ללא בטחונות...

בקיצור האגח הארוכות הן אופציה על מניות פרטנר

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות