נשאלתי שאלה דומה בפורום PRO ואני מעתיק לך התשובה בכדי לחדד את הסיכון בחודש נדיר אך קיים, לרבות
מצב של הכפלות:
נקודה יפה ואמנם שאלת היפותטית אך אענה לך עם דוגמה ממשית:
נובמבר 2011 המדד מצוי ברמת 1170 נקודות. סיכנת 100 אלף ש"ח וכיוון שאתה צריך 20% אז פתחת שוקת של 1130-1210.
עברו יומיים המדד 1230 - בזמן הזה לא באמת הצלחת לקדם את ה call כי הפתיחה היתה אגריסיבית בירידות חדות וכמובן שבצד ה PUT המצב בעייתי להחריד. לא נורא אתה חושב לעצמך, אכפיל כמויות מה שמציב אותך ב 1100.
יתרה עדכנית (בהנחה ותמיד עם הגנה כי אם בלי הגנה נמחקת): 700K.
עברו עוד 4 ימים. המדד כבר ב 1100. שוב, בקושי הצלחת להרויח על ה call בקידומים ושוב אתה נאלץ להכפיל כמויות.
הבעיה שהפעם אתה כבר בכפולה של 2 (נניח התחלת עם 50 אופציות וכעת כבר עם 100) - המשמעות היא עליה אקספוננציאלית בכמות ובבטחונות. לא נורא אתה חושב לעצמך, אכפיל כמויות מה שמציב אותך ב 1080.
יתרה עדכנית : 300K.
עבר עוד שבוע. אתה כבר ב 1070. מה callנשארו שקלים בודדים וקידום 2 סטרייקים נותן במקרה הטוב עשרות שקלים.
אתה רוצה להכפיל אבל הכמויות כה גבוהות עד שלא ניתן באמת להפיל כי אין לך מספיק בטחונות (מזכיר, 300K בלבד). נניח והיה לך מזל ופתחת בסטיה גבוהה יותר והכל ובכל זאת התקבול היה נאה ואתה מצליח להכפיל, מה שמציב אותך ב 1045-1050.
יתרה עדכנית: 0 (בפועל כבר מינוס).
עברו עוד שלושה ימים: המדד 1034 (בסוף החודש פקיעה ב 1021). "מזל טוב" הצלחת למחוק מליון ש"ח בחודש.
עכשיו, תכתוב לי שהמצב הזה הוא לא שגרתי ולא מייצג ואני אסכים איתך בפה מלא. אלא שדי בחודש כזה פעם בכמה שנים בכדי למחוק אותך בדרך שהצעת. התיאור כאן הוא אמיתי לחלוטין כולל התאריכים, הפקיעה והימים וכל פעם שאתה משתעשע ברעיון, תזכור שעפ"י חוקי מרפי דווקא כשתחליט לבצע תגיע אותה נפילה דרמטית.