הצטרפת לחדר
(16:41) YAIR22:והיום רגיל
(16:41) YAIR22:ועוד לא נכנס ההארכה
(20:10) אלון פיאדה:וערב וב לכולם
(16:42) itaybg:ו� המשך יום טוב.
(20:02) עמית1:והי וערב טוב, מחכים לאלון....
(20:09) עמית1:והי אדמין, האם יתקיים צ'אט כמתוכנן?
(20:10) עמית1:והי אלון וערב טוב, כמה נפלא להיות כאן
(20:10) אלון פיאדה:וערב טוב לכול
(20:11) עמית1:ואז מה היה לנו היום...
(20:11) אלון פיאדה:ומקווה שפוגש אתכם במצב רוח טוב
(20:11) אלון פיאדה:ומדי יום ראשון
(20:11) אלון פיאדה:וצאט בנושא אגח
(20:11) עמית1:ובהחלט נשארים אופטימים, משתדלים
(20:11) אלון פיאדה:ומוזמנים לעלות שאלות
(20:12) עמית1:והמדינה שוצפת וגועשת בעניין אידיבי,מה דעתך בנושא?
(20:12) יובל_מור:ושלום אלון
(20:12) יובל_מור:ואפשר להרחיב על אידיבי?
(20:12) אלון פיאדה:והבשורה מהיממה האחרונה טובה וגרועה
(20:13) אלון פיאדה:וכידוע, אני דיברתי על אידיבי וסדרות האגח כאשר המחיר שלהם התרסק
(20:13) אלון פיאדה:ובמחירים של 20-25 אגורות לשקל אני אישית קניתי ואמרתי אז כי זה מחיר טוב ביחס לסיכון
(20:14) אלון פיאדה:ווהסבירות להפסד קטנה וגם במקרה של הפסד הא יהיה סביר, בעוד הסיכוי לרווח גדול, עם פוטנציאל רווח הון שבהחלט שווה את ההשקעה
(20:14) אלון פיאדה:וכבר קודם לכן, בהצעה שניתנה ע"י החברה (וכמוב דנקנר) היתה משתלמת
(20:14) אלון פיאדה:וההצעה שניתנת כעת טובה יותר באופן עקרוני במספרים
(20:14) אלון פיאדה:ולמה באופן עקרוני
(20:15) אלון פיאדה:וכי היא מעקבת את התהליך ודוחה את הרווח, כמו ם מוסיפה סיכונים נוספים
(20:15) אלון פיאדה:וכידוע צריך הסכמה של הבנקים
(20:15) אלון פיאדה:ווזו עדיין לא התקבלה למטווה החדש שמוצע ע"י הנושים
(20:16) אלון פיאדה:ווכן מתווסף סיכון שכן היחס בין החוב למניות למזומן שונה, כך שבערכים מוחלטים הוא טוב יותר אך בהחזר השקעה מיידי הוא נמוך יותר
(20:16) אלון פיאדה:וכלומר מי שיחזיק בניירות (ויכול להיות שא תיהיה ברירה אלא להחזיק אותם) יכול להיות שיפגע בטווח הארוך
(20:17) אלון פיאדה:וועדיין, כמעט כל הכסף ועד רף תחתון של 50% מההשקעה (תלוי סדרה ובחברה) מתקבל במסגרת ההסד
(20:17) אלון פיאדה:וההסדר
(20:1 אלון פיאדה:והאגחים, גם אם יסחרו מתחת למחיר ההנפקה ("תספורת" נוספת שיש לקחת בחשבון למממשים) יהיו בעלי מחיר מסחר גבוה באופן יחסי
(20:1 עמית1:ודנקנר טען היום כי יש לחברה נכסים יותר מאשר התחייבויות במילארדים, לדעתך מסכים עם דעה זו?
(20:1 אלון פיאדה:ווזאת בגלל יצוץ החוב, דחייתו והריבית הרשומה שהוא צריך לשאת (6%).
(20:20) אלון פיאדה:ו* קיצוץ
(20:22) יובל_מור:והשאלה כמה טענה כזו יכולה להחזיק משקיעים
(20:22) אלון פיאדה:ובנוסף הרבה תלוי באופן הניהול (ביחס לערך עתידי)- ואני גם לא סומך על הניהול של הקרנות הזרות וגם לא משקיע לטווח ארוך (רוצה לממש רווח)
(20:22) יובל_מור:ובטח אם אין לא\ה שום ביסוס
(20:23) אלון פיאדה:וככל התהליך יהיה קצר יותר כך יטב לדעתי
(20:23) אלון פיאדה:ואך בסופו של דבר מדובר בהשקעה שתחזיר את עצמה\
(20:24) אלון פיאדה:ולגבי טענתו של דנקנר
(20:25) אלון פיאדה:וברור שהפוטנציאל של ההחזקה שווה הרבה יותר מערך נוכחי
(20:25) אלון פיאדה:ואך בסופו של דבר המספרים מדברים בשם עצמם
(20:26) אלון פיאדה:וההון העצמי של החברה שלילי
(20:26) אלון פיאדה:וניתן להתייחס לטענה בשתי צורות
(20:27) אלון פיאדה:ודרך אחת - ערך אמיתי, או שווי אמיתי על מול שווי ספרים או שווי נוכחי
(20:2 אלון פיאדה:ולדוגמה, האמונה של דנקנר מדברת על כך שהשווי של אחזקה במניות קרדיט סוויז יניבו רווח בגלל שמחירים יחזור להעלות כפי שהיה בעבר
(20:2 אלון פיאדה:וטענה זו חשובה שכן הקרנות הזרות רוצות לממש את ההשקעה מה שיקבע את ההפסד
(20:29) אלון פיאדה:ואך בשווי נוכחי היא בוודאי שלא שווה יותר, והשאלה מה יעשו עם הכסף שיתקבל והאם יצליחו להשיג תשואה טובה יותר
(20:29) אלון פיאדה:ואו ישתמשו בתקבולים לשלם לבעלי החוב
(20:29) אלון פיאדה:וולכן הערך הנוכחי של החוב עולה על חשבון ערך אפשרי עתידי
(20:30) אלון פיאדה:וכמובן שמימוש כזה לא ישמש לתשלום האגחים העתידיים
(20:30) אלון פיאדה:ווככל הנראה ישמש לביצוע השקעות ותשלומים שוטפים (ניהול) ולכן לא בטוח שהוא הדבר הטוב ביותר עבור המחזיקים
(20:31) אלון פיאדה:ואבל מי שחושב שהקרנות נמצאות במשחק בשביל להניב את הרווח הגבוה ביותר עבור המשקיעים או שהוא טיפש או שהוא לא מבין כלום בשוק ההון
(20:31) אלון פיאדה:ומטרתם של הקרנות היא להניב רווח גבוה ככל הניתן לעצמם, לא לנהל את הנכסים בצורה הטובה ביותר עבור כלל המשקיעים
(20:32) אלון פיאדה:ואבל את אותו הדבר ניתן להגיד גם על ההנהלה הנוכחית, כך שהדברים לא שונים
(20:33) אלון פיאדה:ודרך שנייה היא במקרה המבחן של הסדר ו/או תספורת
(20:33) אלון פיאדה:וכאשר ממירים חוב של מילארדים למניות, אז הערך המתקבל של החברה (ההון העצמי החדש שלה) הוא בהחלט חיובי ובערכים של מילארדים
(20:34) אלון פיאדה:ובסופו של דבר חשוב לזכור כי למרות שמדובר בפירמידה ממונפת, כאשר ממירים את החוב למניות ונשארים עם הנכסים - יש כאן סל נכסים מאוד איכותי
(20:34) אלון פיאדה:ואך הסתכלות זו של דנקנר אינה נכונה כלל (לא שהקודמת היא כליל השלמות)
(20:35) אלון פיאדה:ושכן אם ממירים את החוב למניות - למה שמח המניות הנוכחיים ישארו אם החזקה כולשהי
(20:35) אלון פיאדה:והואא שישלמו הכל לפי המטווה או שניקח את החברה (יש שאומרים)
(20:35) אלון פיאדה:ואם היו מצליחים היו מקבלים את הרווחים ולא מתחלקים איתם עם מי שנטלו את הסיכון - בעלי החוב
(20:36) אלון פיאדה:וכאת רוציםם כי יהיה ויתור על זכויות (אולי גם ויתור על חוב) ועדיין להחזיק משהו ביד
(20:37) אלון פיאדה:ואם אנו (בעלי החוב) צריכים לוותר, למה לנו לתת מתנה למי שביצע השקעות בצורה כושלת, ולהשאיר אצלו החזקה?
(20:3 עמית1:ואף אחד לא נביא, מה שאתה אומר בשני הדרכים שציינת לעיל שדנקנר דואג לכיס שלו, לא ידוע כעת כיצד ינהג
(20:3 אלון פיאדה:וכסף שיכול להקטין את ההפסד שאנו (תיאורתית) סופגים (שכן מחיר הקנייה של החוב עבור מרבית המחזיקים אינו מחיר מלא מלכתחילה - בטח שלא עבור הקרנות הזרות).
(20:3 אלון פיאדה:ולמה שלא נמקסם את הרווח שלנו, גם על חשבון בעלי המניות הקיימים (וברור כי לקרנות הזרות יש רווח ממשי על מול מחיר הקנייה)
(20:3 עמית1:וומה טוען בתקשורת בהחלט לקחת בעירבון מוגבל
(20:3 אלון פיאדה:וכך השוק פועל - וכך הוא צריך לפעול
(20:39) אלון פיאדה:ואת הטענות שלו הפרכתי כבר למעלה
(20:39) עמית1:והבנתי�
(20:40) אלון פיאדה:ולמרות שאינני בקיא מאיזה גישה הוא אמר את הדברים, שתי הגישות "שגויות" שכן הם מדברות על השבחה עתידית ומחיר חוב שנקנה בזול
(20:40) אלון פיאדה:וושניהם לא רלוונטיים
(20:40) אלון פיאדה:ונכון שקניתי את החוב שמחיר של 25 אגורות ופחות
(20:41) אלון פיאדה:וונכון שבעלי המניות יכולים להישאר תיאורתית עם החזקה כאשר אני יקבל 30-40 אגורות על ההשקעה
(20:41) אלון פיאדה:ואבל החוב שאני קניתי הוא של שקל, וכל עוד אני לא מקבל שקל - אני לא צריך לחלוק איתם את ההשקעה
(20:42) אלון פיאדה:ואז אם אני יכול לקבל 45-50 אגורות ושהם לא יקבלו כלום - זהו שוק ההון ואלו כללי המשחק
(20:42) אלון פיאדה:ויבוא דנקנר ויציע יותר ממה שהקרנות מציעות ויזכה בהחזקה בחברה
(20:43) אלון פיאדה:ווזאת כמובן בלי להתחשב שאיזו הצעה טובה יותר למשקיעים ממה שקיים כעת (שכן אני טוען שלא בטוח שההשקעה של הקרנות כבר כעת טובה מזו של דנקנר)
(20:43) אלון פיאדה:ולכל אחת מהחלופות יש טווח מחירים תחת סט של הנחות
(20:44) אלון פיאדה:וויכול להיות שבדיאבד יתגלה כי ההצעה שלא נבחרה היתה יכולה להיות טובה יותר (אף אחד לא יכול להגיד זאת בוודאות, לא כעת ולא בעתיד)
(20:44) אלון פיאדה:וובכל מקרה למשקיעים הקטנים אין באמת השפעה אמיתית על קבלת ההחלטות
(20:45) אלון פיאדה:ושכן המשקיעים הקטנים בוודאי לא יתרכזו בצד אחד אלא לכל אחד יהיה דעה שונה, ומי שיקבע בסוף מה יהיה הכיוון שיבחר יהיו תמיד השחקנים הגדולים
(20:46) אלון פיאדה:ולנו המשקיעים הקטנים רק נותר להמתין ולראות כמה פירורים יפלו לצלחת שלנו ולקוות כי נצא ברווח הוני גדול ככל הניתן
(20:46) אלון פיאדה:ובכל מקרה לדעתי, במחיר הקנייה הסבירות לרווח גבוהה והסיכון נמוך
(20:46) אלון פיאדה:ווזה, בסופו של יום מה שחשוב.
(20:46) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:4 עמית1:ותודה על ההארה בנושא אידיבי, כפי שאמרת נותר לראות כיצד העניינים ימשיכו להתפתח ולקוות לטוב
(20:4 אלון פיאדה:ולטוב ביותר, שכן טוב יהיה בכל אחת מההצעות
(20:49) עמית1:ו�
(20:49) אלון פיאדה:והשאלות הם כמה רווח וכמה זמן למימוש
(20:50) אלון פיאדה:ודרך אגב, אני עצמי נמצא בתהליך של גיוס הון ראשוני לחברה חדשה שאני פותח/משקיע בתעסוק בתוכן אינטרנטי (תחום בו יש לי ניסיון). מי שמעוניין יכול לפנות אלי בפרטי
(20:51) עמית1:ושיהיה בהצלחה
(20:51) אלון פיאדה:ותודה �
(20:51) אלון פיאדה:ושאלה אחרונה לסיום
(20:52) אלון פיאדה:ואם לא אני רוצה להפנות את תשומת לבכם למה שנודע בסוף השבוע האחרון (ואולי גם גנב מעט מהפוקוס של מה שקורה באידיבי) - התהליך שאליו נכנסה חברת בטר-פלייס
(20:53) אלון פיאדה:ומי שזוכר אני כתבתי לפני 3-4 שנים, ממש בתחילת הדרך על החברה
(20:54) אלון פיאדה:ולאחר מפגש ראשוני שנערך עם שי אגסי שבו הוצגה האסטרטגיה והמטווה של החברה
(20:54) אלון פיאדה:ובאותם ימים שי אגסי עשה סיבוב הופעות והרצה מול כל אוזן קשבת על המהפכה של הרכב החשמלי
(20:55) אלון פיאדה:ואני עליתי בשאלות מול המודל שדיבר על הנחה של 10% במחיר האחזקה של רכב חשמלי מול רכב בנזין (במחירים של אז) כאשר מחיר הרכב היה כמעט כפול
(20:55) אלון פיאדה:והחזר ההשקעה עמד אז על בין 8 ל-10 שנים
(20:56) אלון פיאדה:ווהתשובה שאני קיבלתי היתה שאנשים ירכשו את הרכב החשמלי בגלל האיכות בגלל החשיבה על הסביבה...
(20:56) אלון פיאדה:וגם כאשר יצאו לשוק עם המודל הסופי והוזילו את מחיר הרכב (תוך הוצאת הבטרייה מהעסקה)
(20:5 אלון פיאדה:ועדיין מחיר ההחזקה היה דומה, אז בין להיכנס לליסינג רגיל לבין להיכנס לליסינג של מכונית בנזין (או לחסוך עוד יותר ולקנות רכב בנזין) - אני בחרתי בחלופה ההגיונית
(20:59) אלון פיאדה:וכאשר למפני מספר חודשים הודיעו כי מחיר ליסינג של רכב חשמלי עם 1000 קילומטר בחודש יהיה 2000 ש"ח בלבד (בניגוד ל-3000-3500 שהיה עד אז) אני אמרתי כי סוף סוף הסכילו להבין שצריכים להתחרות במחיר ולא באיכות או ברגישות של הקהל לשימור הסביבה
(20:59) אלון פיאדה:ואך זה היה כנראה מאוחר מדי ומעט מדי - וחבל
(21:00) אלון פיאדה:וובנימה זו נסיים להיום, בתקווה לעתיד טוב יותר
(21:00) AMIR555:וזה נקרא מודל "חזירות " שלא הצליח להם
(21:01) nivh:ותודה אלון, צ'אט עלי =)
(21:01) עמית1:ותודה אלון, שבוע טוב ולהשתמע בפעם הבאה �
(21:01) אלון פיאדה:וובשביל לא לסיים עם הרגשה רעה, נזכיר שוב את הרווח הפוטנציאלי ההוני על ההשקעה באגחים של אי.די.בי -20 עד 50 אחוז על ההשקעה - כן ירבו...
(21:01) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע טוב
(21:01) אלון פיאדה:וומסחר רווחי
(21:01) AMIR555:ו�
(21:02) אלון פיאדה:ולהתראות...