x

עמוד 1 מתוך 7 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 69

נושא: אידיבי פיתוח ח'

Hybrid View

אידיבי פיתוח ח'

האגח ירד בחדות ויצר הזדמנות יוצאת מהכלל

האגח ישולם ב 10/6/2013 - אף אחד לא יעצור את התשלום - וזה פדיון סופי.

השער 102 - הפארי 126.2

גילוי נאות: מחזיק מהבוקר....

אין לי מושג מאיפה הבטחון שלא יעצרו את התשלום לאג"ח ח. אתה מכיר אישית את ג'רמי ושאלת אותו לגביי זה?

אני לא לגמרי שותף לאופטימיות כי לדעתי קצת מסוכן (משפטית) לדירקטורים לאשר תשלום חוב כשיש הצעות להשתלטות עויינת מחד, והצעות להסדר מאידך
    הדירקטורים של פיתוח אישרו עמדת משפטית בבית משפט שמתנגדת בחריפות לעובדה שפיתוח אולי לא סולבנטית. אותו דירקטוריון לא יכול לטעון דבר אחד בבית משפט ולעשות ההיפך לגבי תשלום אגח.

היתה אנומליה בשוק. מי שהיה זריז וקנה - הרוויח מצויין. זה קורה לפעמים, לכן קמים בבוקר ובודקים מה קורה....

פעם אחרונה שבדקתי, צריך הוראת בית משפט בשביל לעצור תשלומים.

בית המשפט כבר החליט להכניס את פיתוח למשטר פיקוח, אך לא החליט לעצור תשלומים , למרות שטענת העדפת נושים עלתה באופן חד וברור ע"י נושי האגח הארוכים של פיתוח.

לטענה ניתן גם מענה - התשלומים בתקופה הקרובה למחזיקי האגח (המהווים באופן כללי את הרוב מהנושים לטווח ארוך) גדולים מהתשלומים לבנקים ( המהווים באופן כללי את רוב הנושים לטווח קצר) - ולכן אין כאן העדפת נושים מבין סוגי הנושים (בנקים מול אגח)

כל עוד נושא סולבנטיות פיתוח לא לא מוכרע כ"י בית המשפט - אין עצירת תשלומים

לפיכך, גם בעוד 15 יום לא תהיה הכרעה ולכן האגח ישולם.

זו דעתי.

אם אני צודק, אזי הרווחתי 25%-30% בשבועיים, אם אני טועה, עדיין רכשתי אגח ב 80% מפארי בחברה שרוב הסיכויים תעמוד בתשלום 80% מחובותיה.....

tby שלום ותודה על העדכון
    אם זה כל כך פשוט מדוע לדעתך יש מוכרים בכזה שער?
    אני שואל באמת על מנת להבין ולא על מנת לקנטר
    תודה
    ינון

זה אותו סיפור - אגח ארוך "שמוותר" על תשלום כי טוען בבית משפט כי התשלומים אסורים.

הבורסה קיבלה "חום" מההחלטה ועצרה את המסחר.....

הנאמן רץ מהר וניסה לתקן, ושינה על דעת עצמו את ההחלטה (באיזו סמכות?) - עכשיו רק מדובר בדחיית היום הקובע - מועד התשלום המקורי ללא שינוי..... בקיצור סתם עושים רעש ויוצרים עבודה מיותרת לכולם.

לגבי אגח ח' -

אצלי בחשבון כבר מופיעים הע.נ. והריבית לתשלום

סתם מתוך עניין לראות מי קנה על סמך הפוסט הזה - אני מבקש מכל מי שקנה לעדכן - נראה מי הספיק......
    נערך לאחרונה על ידי tby, 29.05.2013 בשעה 06:42

הערכתי שעד יום ג' נדע מה קורה עם התשלום אך בינתיים היו מספר התפתחויות שמגדילות מאוד את הסיכון של אי תשלום -

- הערת "עסק חי" בדוחות פיתוח נותנות גושפנקא סופית לכך שיש חשש סביר לחדלות פרעון - זה מאפשר לבית המשפט "לדלג" על הדיון בסולבנטיות של החברה
    - הבנקים הסכימו על מתווה משלהם להסדר בפיתוח ומצטרפים לבקשה של האגח הארוכות לעצירה זמנית של תשלומים ל - 10 ימים...
    - הצעה חדשה מבית מדרשם של דנקנר / אלשטיין שכוללת לראשונה טיפול גם בפיתוח -"שתאפשר" לפיתוח להסכים לדחיית התשלומים - כי זה עכשיו משרת את דנקנר - לתת לנושים לריב על הסדר בפיתוח -שוב קונה לו זמן ומפלג לא רק את האגח הקצר / ארוך בפיתוח (בנקים מול מוסדיים+וקרנות) אלא גם את נושי אחזקות מול הנושים הארוכים של פיתוח - כי אם יש הסדר פריסת חוב לטווח ארוך בפיתוח תמורתו ישלמו בחלק מהבעלות של בפיתוח - היתר שייך לנושי אחזקות שיכולים להישאר עם הרבה יותר מ 10% מפיתוח....

היחידים שיתנגדו הם מחזיקי אגח ח' שיטענו שהם במקרה עברו שם, חייבים להם סכומים קטנים ושיעזבו אותם בשקט......

עוד קצת מידע חיובי:

1. פיתוח מתנגדת לדחיית בטענה שהיא סולבנטית, לבנקים היא אומרת שתשמח לנהל מו"מ לדחיית תשלומיה הלוואות - כפי שמבוצע במהלך עסקים רגיל,
    2. מנורה מתנגדת
    3. HSBC מתנגד
    4. נאמן אגח ח' כמובן מתנגד וטוען שאם הבקשה דחופה אז מדוע חלף שבוע מהסכם הנציגויות ועד הגשת הבקשה? ועוד ועוד - 64 עמודים

השורה התחתונה לא השתנתה - בהינתן שהחברה מתנגדת וחלק מהנושים מתנגד ובהינתן שהמפקח מטעם בית המשפט לא מנע את התשלומים - בית המשפט יאלץ לקבל קודם החלטה בנושא הסולבנטיות כי כבר דחה פעם אחת הבקשה לעצירת תשלומים וכל שהשתנה אלו העובדות הבאות:

א. הסכם נציגויות לא מחיייב (שגם לא קיבל 75% בהצבעה אינדקטיבית באחזקות ואם היו מצביעים "על באמת" היה מקבל פחות מ 25%)
    2. בנקים מסכימים לעצירת תשלומים בתנאי שכולם יסכימו שאין כאן הפרה של החברה (אך הם טוענים שהחברה סולבנטית)
    3. הערת עסק חי לפיתוח

עכשיו גם פיתוח פנתה לעליון בבקשה לערער על ההחלטה של אורנשטיין.

המהות היא "הפסיחה על שני הסעיפים" - עוצרים דה פקטו תשלומים מבלי לדון ולהכריע בסוגיית הסולבנטיות, כאשר ההחלטה סותרת את המלצות בעלי התפקידים שמונו ע"י בית המשפט - המשקיף והמומחה.

אני באמת חושב שבית המשפט התכוון לטוב - שיושג הסדר כולל פיתוח / אחזקות, אך בדרך הלך רחוק מדי עם פיתוח.

אם המצב היה שונה ונושי אחזקות היו בעלי המניות של פיתוח ע"י השתלטות על אחזקות, הרי כל העניין היה נמנע - היה מושג הסכם בין נושי פיתוח לבעלי המניות שלה לטובת כל הצדדים - אך זה מחזיר אותנו להתנהלות השערוריתית של נציגות אחזקות. תחת מבנה הבעלות הקיים - דנקנר ילחם בכל הכח, ועד הגרוש האחרון האחזקות ופיתוח - ונציגות אחזקות משתפת עימו פעולה

אם זה כל כך פשוט מדוע לדעתך יש מוכרים בכזה שער?
    מספיק לראות את התגובה של ניובי - יש שלא מעורים בכל מה שקורה ומגיבים לכותרת בעיתון.

אין כאן מצב של "מוכרים בלבד" - כל מוכר מוצא קונה והמחזור הוא פחות מ 2.5% מהע.נ. הקיים - השער כעת גבוה ב - 9% מהנמוך היומי

מהות ההשקעה באגח זבל זה להיות מודע למה מתרחש ולאתר את "תקלות התימחור" שיש בחוב, בהיבט הזה אני אגרסיבי ובתוחלת זה מצליח - משקיעים אחרים, יותר סולידיים שמחזיקים אגח ח' , מוכנים לשלם עכשיו קנס של 7% רק כדי לא להיתפס, גם אם ההסתברות נמוכה, באגח שנכנס להסדר.

שינאת סיכון של אחד, זה הרווח של האחר - אך חיייבים לזכור שסיכון לעיתים מתממש....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות