x

עמוד 5 מתוך 7 ראשוןראשון ... 34567 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 41 עד 50 מתוך 69

נושא: אידיבי פיתוח ח'

הלוואי שאני טועה אבל אופציה 3 לא ריאלית והיא ממוססת את העיקרון שמאחורי ההחלטה להעביר הכסף לנאמנות. ברור שהנזק היותר גדול הוא לשאר הנושים, במידה והחברה חדלת פרעון.
    איכשהו גם לא נראה לי שאופציה 2 תילקח ע"י השופט.
    משמעות המנגנון של הנאמנות במקרה הזה היא השהיה בכדי שנקודה זו תתברר.
    ושוב אני משווה להדמיה שגם בה יצאה הודעת אי התשלום (אם כי בנסיבות יזומות ולא בגיבוי בימ"ש) ימים ספורים לפני יום התשלום. החלק היחסי של פדיון אג"ח א / ב הועבר לחשבון לא סחיר וכך זה נשאר עד עכשיו - כבר קרוב לחצי שנה.

הבעתי הפתעתי מהחלטת השופט לעצור תשלומים והעיקר מההסבר הפתלתל ולא כל כך לוגי שניתן - מסתבר שאינני היחידי ו BNP פאריבן פנה בערעור לבית המשפט העליון על ההחלטה תוך שהוא מציין את הכשלים הלוגיים והתהליכיים בהחלטה .

המעניין הוא הניסוח - הבנק כתב בערעור - "בית המשפט נהג כפי שהוא עושה במקרים לא נדירות, לסמן את העיגול סביב מקום הפגיעה, אחרי הירייה".

אני סיכמתי את דעתי על ההחלטה -
    בקיצור, השופט כבר החליט שיפתוח לא סולבנטית והיתר זה ציור המטרה אחרי שהחץ נורה
    לדעתי על נאמני האגחים הקצרים להצטרף לערעור

שוב הלוואי שאני טועה, אבל לא בטוח שהם אכן הופתעו. הם פשוט מדברים מפוזיציה של 150 משח. בפוזיציה כזו לפעמים כדאי לך להראות מופתע ולהגיש ערעור. אם לא יעזור עכשיו, אולי ייצור לחץ מסויים לקראת הארכה נוספת של ההקפאה.
    אבל מי יודע, אולי בית המשפט יתרשם עמוקות מהטיעונים שלהם ואני אפגש עם הכסף מוקדם משחשבתי.

עכשיו גם פיתוח פנתה לעליון בבקשה לערער על ההחלטה של אורנשטיין.

המהות היא "הפסיחה על שני הסעיפים" - עוצרים דה פקטו תשלומים מבלי לדון ולהכריע בסוגיית הסולבנטיות, כאשר ההחלטה סותרת את המלצות בעלי התפקידים שמונו ע"י בית המשפט - המשקיף והמומחה.

אני באמת חושב שבית המשפט התכוון לטוב - שיושג הסדר כולל פיתוח / אחזקות, אך בדרך הלך רחוק מדי עם פיתוח.

אם המצב היה שונה ונושי אחזקות היו בעלי המניות של פיתוח ע"י השתלטות על אחזקות, הרי כל העניין היה נמנע - היה מושג הסכם בין נושי פיתוח לבעלי המניות שלה לטובת כל הצדדים - אך זה מחזיר אותנו להתנהלות השערוריתית של נציגות אחזקות. תחת מבנה הבעלות הקיים - דנקנר ילחם בכל הכח, ועד הגרוש האחרון האחזקות ופיתוח - ונציגות אחזקות משתפת עימו פעולה

שלום רב,

אכן, מצב לא נורמלי לחלוטין. ממש נשגב מבינתי.
    אחרי שהנציב הקטן עוד העז לפנות לעליון (גם אם הוא צודק) ובכך ככל הנראה, כפי שטוען כל הזמן ידידנו טיבי בצדק, להמשיך למשוך זמן (אופס, קרדיט נופלת) ולבזבז את כספי הנושים -
    התנהלות נושי אחזקות בלתי מובנת לחלוטין.
    מספיק עם הסאגה והסחבת - לקחת מיד את אחזקות (ולהעיף את הנציב הקטן הביתה), להגיע להסכם כבעלי פיתוח עם נושי פיתוח (אופצית גבאי) ולסיים במיוחד את מימון סוללות הטפילים.

סליחה מכל משקיעי "צל"ש או טר"ש".

בברכה,
    אודי

הסאגה של עצירת התשלומים בפיתוח רק מסתבכת

לחברה יש עסקות גידור שיש לשלם בהם מליונים של שקלים - לכן הגישה החברה "בקשה להבהרה" מבית המשפט - שכוונתה כמובן להחריג נושים פיננסים אלו.

נאמני האגח שהתשלומים שלהם נעצרו - מתנגדים בטענה - אין לעשות הבחנה בין נושים פיננסים - דין שווה לכולם

היום שוב יש "יום פתוח" אצל אורנשטיין - אחרי שקיבל גיבוי מהעליון על החלטותיו, אינני צופה שיזוז וישנה החלטותיו. יחד עם זאת, המקרה הזה מאופיין בירי החץ קודם וסימון המטרה אח"כ - כל גישה, כל החלטה, כל עמדה יכולה להיות מנומקת משפטית - מרוב חתירה לצדק על בסיס אוניברסלי , יש לי תחושה שנגרם נזק גדול שנובע מאובדן מוחלט של וודאות מישפטית - וזה מאוד בעייתי.

איך אגח נסחר לאחר שכביכול הוא כבר שילם? איך יחושב המח"מ שלו והתשואה ?

ציטוט פורסם במקור על ידי reem8 צפה בהודעה
    איך אגח נסחר לאחר שכביכול הוא כבר שילם? איך יחושב המח"מ שלו והתשואה ?
    ציטוט מהודעת הנאמן

הנדון: החזרת אגרות חוב (סדרה ח') שהנפיקה חברת אי די בי חברה לפיתוח בע"מ ("החברה")
    למסחר
    בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב (כבוד השופט איתן אורנשטיין) מיום 04.07.2013
    (פר"ק 36681-04-13 ) מועד הפירעון של האג"ח נדחה מיום 10.06.2013 ליום 01.09.2013 , וללא כל
    שינוי אחר, וללא כל שינוי נוסף.
    הגם ששיעור הריבית השטרית (ריבית שנתית בשיעור של 4.1% ) לא השתנה, בשל הארכת מועד
    התשלום שיעור הריבית המצטבר לחישוב תשלום הקרן הינו 5.021% . מועד תשלומי הקרן והריבית
    אשר היו אמורים להיות משולמים ביום 10.06.2013 (ואשר היום הקובע בגינם הינו יום
    26.05.2013 ), נדחה כך שהמועד הקובע החדש יהיה 26.08.2013 ומועד התשלום החדש יהיה
    .01.09.2013

מישהו יכול לנחש באיזה שער האגח ייסחר ביום חמישי, אחרי שהאבק קצת ישקע?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות