הממשל הסיני הודיע על קידום שורת רפורמות כלכליות, על מנת לתמוך בצמיחת הכלכלה המקומית. לדעת הממשל, הבשילו התנאים לנקיטת שינוי מבני ולהפיכתה של סין ל"מערבית" וחופשית יותר, אך בהדרגתיות. הודעה זו מגיעה כחודשיים לאחר התחייבותו של ראש הממשלה הסיני, לי קצ'יאנג, לפעול לפתיחת הכלכלה הסינית לשווקים גלובליים ולהקטין את ההתערבות הממשלתית. החל משנת ,2001 בוצעו בסין שישה סבבי רפורמות, אשר כללו הקלות של התערבות ממשלתית בכלכלה המקומית, ביותר מ- 2400 סעיפים שונים.
הסרה הדרגתית של ההגבלות על תנועות הוןאחת הרפורמות החשובות ביותר המתוכננות היא הקלה על זרימת מטבע היואן לתוך ומחוץ למדינה. כיום, כמות ההשקעות הזרות במדינה מוגבלת על ידי הצבת מכסות, כמו כן משקיעים פרטיים סינים מוגבלים בביצוע השקעות מחוץ למדינה. הממשלה הסינית לא פירטה בהודעתה באילו צעדים תנקוט, אך מומחים מעריכים כי הפיכת היואן למטבע גלובלי תיעשה על ידי ביטול המכסות להשקעות זרות באג"ח ומניות סיניות, מתן חופשיות רבה יותר לחברות סיניות לגייס כספים בחו"ל והתרת השקעות של משקיעים פרטיים סינים בחו"ל.ביצוע הרפורמות צפוי להתקיים במספר שלבים ובאופן הדרגתי. בתחילה, ייושמו הרפורמות להשקעות לטווח ארוך בלבד ורק לאחר מכן לטווח הקצר. ההקלה בתנועות היואן לתוך ומחוץ למדינה תיעשה על ידי מעבר הדרגתי מהנהגת מכסות להתרת זרימת הון באופן חופשי. ההערכה היא כי היואן יהפוך לסחיר באופן מלא בתוך כ- 5 שנים.בחודש אפריל חתמה סין על הסכם שער חליפין של היואן מול הדולר האוסטרלי. בכך, הופך הדולר האוסטרלי למטבע השלישי בעולם שהינו בעל המרה ישירה אל מול היואן, ומצטרף לאירו והדולר האמריקני.
רפורמה בריביות הבנקיםרפורמה נוספת המתוכננת היא הקלת ההגבלות על ריביות הבנקים. עד לפני כשנה, הגבילה הממשלה את שיעור הריבית שנגבה ע"י הבנקים המקומיים לטווח שאינו גבוה מ- 10% משער הריבית בשוק. כחלק מהרפורמות הפיננסיות, העלתה בשנה שעברה הממשלה את הטווח ל- 30%, ובמהלך השנה צפויה להגדיל טווח זה אף יותר או לבטלו, על מנת להגביר את התחרותיות בשוק הפיננסים.
האטה בצמיחה במקביל ליישום הרפורמותהכלכלה הסינית הציגה ברבעון הראשון של 2013 נתוני צמיחה מאכזבים, כאשר רשמה שיעור צמיחה של 7.7% בלבד, לאחר שתחזיות הכלכלנים העריכו כי תצמח ב- 8%. נשיא הבנק המרכזי הסיני, ז'או שיאוצ'ואן, ייחס את נתוני הצמיחה המאכזבים לשינויים מבניים בכלכלה הסינית, ואמר כי "שינוי מבני בכלכלה אינו צועד יד ביד עם צמיחה". בנוסף, טען נשיא הבנק המרכזי כי על סין "להקריב" את הצמיחה בטווח הקצר ולהמשיך ברפורמות הכלכליות ובשינוי המבני על מנת לתמוך בצמיחה בטווח הארוך.
מקור: Tradingeconomics.com
סיכוםהממשלה הסינית ממשיכה בפעולותיה לשינויים מבניים בכלכלה, והפיכתה מכלכלה מוטת ייצוא לכלכלה יציבה יותר, המבוססת יותר על ביקושים פנימיים. במשך השנים האחרונות, הסינים מתקדמים יותר לכיוון כלכלה חופשית ומערבית, אך בקצב הדרגתי תוך שמירה על שיעורי צמיחה הגבוהים משמעותית ממדיניות מערביות. בנוסף, הממשל הסיני פועל על מנת לקדם את מטבע היואן ולהפכו לאחד החשובים בעולם, כמו הדולר, האירו והין. הממשל מודע כי לצורך השגת מטרה זו, הסחר במטבע המקומי יהיה חייב להיות חופשי אף יותר. כאשר הממשל הסיני יוריד את ההגבלות על רכישת מניות סיניות באופן ישיר (כיום הרכישה היא דרך הונג קונג וישנן מספר מניות מועט שניתן לרכוש) שוק ההון הסיני צפוי ליהנות מזרימת כספים רבה ממשקיעים ברחבי העולם.
הגידול במכירות הקמעונאיות תחת שמירה על אינפלציה נמוכה