x




מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

נושא: אוסטרליה - סקירה כלכלית. תכלית.

Hybrid View

  1. #1

    אוסטרליה - סקירה כלכלית. תכלית.

    אוכלוסיה: 22.6 מיליון
    גיל חציוני באכלוסיה: 37.7
    תמ"ג שנתי: 1,372 מיליארד $
    תמ"ג לנפש (שנתי, PPP: 40,000$)
    צמיחה שנתית: 3.55% (2012)
    אינפלציה: 2.5% (מרץ 2013)
    ריבית: 2.75%
    אבטלה: 5.6%
    דירוג אשראי: (AAA (S&P
    חוב לתוצר: 20.7% (2012)

    נקודות מפתח

    • יצואנית סחורות מובילה בעולם (יצואנית הפחם הגדולה בעולם).
    • תמ"ג לנפש מהגבוהים בעולם, חוב במונחי תוצר מהנמוכים בעולם.
    • חברה ברוב ארגוני הסחר הבינ"ל.
    • מציגה צמיחה חיובית זה 20 שנים רצופות.
    • מהמדינות המערביות היחידות בעלות ריבית ריאלית חיובית.
    • שיעור אבטלה נמוך.


    היסטוריה ורקע כללי
    יבשת אוסטרליה התגלתה לראשונה על ידי האבוריג'נים לפני 50 אלף שנה. בעזרת המשאבים הטבעיים שבמדינה, הפכה אוסטרליה למדינה מפותחת ותחרותית ביותר מבחינה כלכלית, המציגה צמיחה יציבה ומרשימה לאורך שנים.אוסטרליה היא היבשת הקטנה ביותר, שטחה הוא כ- 7.74 מיליון קמ"ר (קצת פחות משטחה של ארה"ב ללא האיים), והיא שוכנת באזור שנקרא 'אוקייניה' בין האוקיאנוס ההודי לאוקיאנוס השקט. העובדה שאוסטרליה הינה גם יבשת וגם מדינה מאוחדת אחת, מאפשרת לאזרחיה ליהנות משטח מחיה עצום הכולל משאבי טבע רבים וחופים מרהיבים, אך רוב האוכלוסייה מרוכזת בחופים המזרחיים והדרומיים בהם אקלים נוח למחייה (מירב היבשת הפנימית הינה מדבריות חול).

    כלכלת אוסטרליה
    בשני העשורים האחרונים עברה כלכלת אוסטרליה מספר רפורמות חיוביות שהאיצו את התפתחות הכלכלה והעלו את רמת החיים במדינה שכיום היא בין הגבוהות בעולם. משאבי הטבע הרבים עזרו לה להיות יצואנית סחורות מרכזית בעולם שנהנית מהאצת הביקושים העולמיים לסחורות, בפרט מצד סין הקרובה אליה גיאוגרפית. אוסטרליה נחשבת ליצואנית הפחם הגדולה בעולם (29% מסך הייצוא העולמי) וליצואנית הברזל הגדולה בעולם. נוסף לכך המדינה עשירה בנחושת, זהב, עופרת, כסף, ניקל, יהלומים, גז טבעי, נפט ועוד.
    ייבוא & ייצוא
    מקור: Trading Economicsעל כן, אין זו הפתעה שהכלכלה האוסטרלית היא מהכלכלות החופשיות החזקות בעולם, חברה פעילה בארגונים בינ"ל כגון ה-G20, APEC, WTO ו- OECD, וחתומה על הסכמי סחר חופשי עם צ'ילה, ניו זילנד, תאילנד, ארה"ב וארגון ה ASEAN (אינדונזיה, פיליפינים, מלזיה, תאילנד וסינגפור). נתוני הבסיס של הכלכלה וכן כמות האוכלוסייה הנמוכה ביחס לשטח המדינה, מאפשרים רמת תוצר לנפש מהגבוהות בעולם, של למעלה מ- 40,000 דולר לנפש (PPP). סקטור השירותים הוא הגדול ביותר ומהווה כ- 70% מהתוצר, כאשר סקטור המכרות והתעשיות הנלוות לו מהווים כמעט 20% ממנו.הקרבה ליבשת אסיה המתפתחת, תורמת רבות לייחודה של הכלכלה האוסטרלית. למדינה יחסי מסחר מפותחים עם מדינות מפתח באסיה כאשר המשמעותית ביותר היא סין, הזקוקה לסחורות ואנרגיה לשם עמידה בקצב הצמיחה האדיר של המדינה.

    יעדי הייצוא האוסטרלי

    התמודדות טובה עם משברים
    בזכות יישום תוכניות תמריצים לאחר פרוץ המשבר ובשל ביקושים גבוהים לסחורות מאסיה, הצליחה כלכלת אוסטרליה לחזור לצמיחה לאחר רבעון שלילי אחד בלבד. המערכת הפיננסית והבנקים במדינה הפגינו חוסן וחזרו מהר לצמיחה למרות כיווץ האשראי שהורגש ברחבי העולם.אוסטרליה הייתה בין המדינות הראשונות שהעלו ריבית, ובמקביל לאור התאוששות מהירה מהצפוי יכלה הממשלה להקדים את סיומן של מספר תוכניות סיוע. המגזר העסקי עדיין שומר על רמות חוב להון עצמי נמוכות והמינוף הממוצע במשק של החברות קטן יחסית. אוסטרליה מציגה 20 שנים רצופות של צמיחה כלכלית חיובית, כאשר הצפי הוא שבשנת 2013 יצמח התוצר בשיעור של 3.5%.
    צמיחת תוצר
    מקור: Trading Economics

    ריבית
    באפריל 2009 הגיעה הריבית במשק לשפל היסטורי של 3%. בהמשך השנה בשל חוסנה של הכלכלה וחזרתה המהירה לצמיחה, החלו להתגבר הלחצים האינפלציוניים ונוצר חשש להיווצרות בועת נדל"ן מקומית. הבנק המרכזי החל להעלות שוב את הריבית במטרה להגיע לריבית ריאלית חיובית. בהמשך ועל רקע משבר החובות באירופה, החלה במהלך 2011 שוב מגמה של הורדת ריבית וכיום היא ברמה של 2.75%, אך היא עדיין מהגבוהות בין השווקים המפותחים.
    ריבית
    מקור: Trading Economics

    חוב במונחי תוצר
    החוב במונחי תוצר באוסטרליה עומד על 20.7%. חוב נמוך מאוד בהשוואה לשאר המדינות המפותחות, אך נמוך גם בהשוואה למדינות מתפתחות. הממשלה האוסטרלית מקפידה מאוד על שמירת מסגרת התקציב, דבר הנובע מההבנה כי בזמני משבר על המדינה להשקיע כספים רבים בחילוץ המשק, ולכן יש לשמור על האפשרות לעזור בעת הצורך.
    חוב במונחי תוצר
    מקור: Trading Economics

    אינפלציה
    הבנק המרכזי האוסטרלי מכוון לייעד אינפלציה ממוצע של 2%-3%, ואינו משתמש ברצועה עם גבול עליון ותחתון. לכן הבנק המרכזי מכווין מדיניות על טווחי הזמן הארוכים יותר, ומתכנן לעצמו יעד אינפלציה ממוצע שנתי. רמת האינפלציה כיום, חזרה לרמות נורמאליות של כ 2.5%.
    אינפלציה
    מקור: Trading Economics

    אבטלה
    שיעור האבטלה באוסטרליה נמוך בהשוואה לשווקים המפותחים ודומה לשיעור האבטלה במדינות המתפתחות המובילות. כיום עומד שיעור האבטלה על 5.6%, הקרוב מאוד לשיעור האבטלה הטבעית (בערך 5%). תכניות התמריצים שהוזכרו תרמו רבות לשוק העבודה, כאשר טרום משבר הסאב פריים ירד שיעור האבטלה מרמה של 11% לפני שני עשורים עד לרמה של 4%.
    אבטלה
    מקור: Trading Economics

    סיכום
    מחד אוסטרליה היא מדינה מפותחת ואפשר לראות זאת בגודלו של ענף השירותים ביחס לתוצר שלה, ומאידך מבחינה כלכלית היא מציגה ביצועים של מדינה מתפתחת. נתוני המאקרו המעולים של אוסטרליה, כגון ריבית ריאלית חיובית, חוב במונחי תוצר נמוך ושיעור אבטלה מרשים, תורמים לתחזית הצמיחה החיובית של אוסטרליה שממשיכה את המגמה של עשרים השנים האחרונות. המיקום הגיאוגרפי של אוסטרליה תורם לה רבות מבחינה כלכלית. בשנים האחרונות התרגלנו שהצמיחה העולמית מגיע מאסיה ומה שווקים המתפתחים, כאשר אוסטרליה הבינה זאת בזמן ופעלה נכון כשהעבירה את עיקר המסחר משווקי המערב המדשדשים לשווקים האסייתים. אוסטרליה ממנפת באופן מרשים את הצמיחה האסייתית, וכל עוד זו תימשך כך תמשיך אוסטרליה להציג נתונים מעולים.
    נערך לאחרונה על ידי ולרי.ס., 21.05.2013 בשעה 14:07
    ניתן לעקוב אחרינו גם בדף הפייסבוק.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות