x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: נאנט אגח ד - בגלל השעבוד.

Hybrid View

נאנט אגח ד - בגלל השעבוד.

נאנט: אפשר לקרוא את הנושא על אגח ג שהתחיל פיראט נדמה לי, ואני רק אסכם, חברת נדל"ן מניב – פעילה במזרח אירופה במצב תזרימי לא פשוט ויעידו התשואות הגבוהות שהמשקיעים דורשים על החוב שלה. לאחרונה נאנט נמצאת במסע צמצום חובות ורכישה עצמית של האגחים הקצרים בעיקר בהיקף משמעותי – על מנת לנסות למנוע חדלות פרעון. טיבי ואחרים מתעניינים (אולי משקיעים) בסדרה ג שלה בטעון סיכון סיכוי.

אני לעומת זאת, מעוניין לספר על ההשקעה שלי בנאנט בסדרה ד. לדעתי זו אחת ההשקעות המעניינות והראויות למרות שאשמח לביקורת ומחשבות נוספות על הנושא. למען הסר ספק, יש לי נאנט ד בתיק כאחד העוגנים שאני מתכוון לשבת עליו לאורך זמן.

אני מקווה בשביל נאנט שתשרוד כעסק חיי ותשלם את כל חובותיה במועדם ובזמן, אבל אני לא רוצה להמר על זה.
    הפשרה אג"ח ד עם תשואה גבוהה מאוד (אבל פחות מ ג) ועם שיעבוד שלדעתי הוא לא רע בכלל, והתשואה - 15% מפנקת מאוד.
    אז בואו נדון כרגע רק בשעבוד שלנו.

לטובת האגח משועבדות מניות רוביג – שהן מניות של חברת נדל"ן למגורים שנסחרת בבורסה בוורשה. (פולין).
    יחס השעבוד התחיל בעבר על 125% מהערך הסחיר של החוב, תחת ההתניה שאם יחס השעבוד ירד מתחת ל 110% מהחוב, תשעבד נאנט מניות רוביג עד ל 125% מהחוב בחזרה. כמו כן, אם יחס השעבוד יעלה על 150% מהחוב רשאית נאנט לשחרר שעבודים עד ליחס של 150%.

בדרך כלל, כמו שראיתי במקרה חבס – שיעבוד של מניות הוא לא משהו בגלל חשבונאות יצירתית. (ותודה טיבי על השיעור המאלף.) אני מאמין שבנוגע למניות סחירות, מצבנו משמעותית יותר טוב כי קל לנו לעקוב בזמן אמת על ערכו הסחיר של השעבוד.
    אני מתנצל מראש שהחישובים שרשומים כאן נכונים לשבוע שעבר – (אז כתבתי שורות אלה אבל לא סיימתי לנסח את הכל בצורה מסודרת אז לא פרסמתי.)
    אז בואו ננתח את החוב – השעבוד ומה שביניהם.
    החוב:
    1. כמות חוב עדכנית: 56148252
    2. פארי עדכני: 107 אגורות.
    3. שווי בשקלים של הפארי של החוב: 60.07 מיליון שקלים.
    4. שווי סחיר של השעבוד (לפי 84 אגורות ליחידה) 47.16 מליון שקלים.
    השעבוד:
    1. כמות מניות רוביג: 50407733
    2. שער עדכני של מניית רוביג: 1.45 זלוטי.
    3. יחס המרה עדכני זלוטי שקל: 1.13
    שווי שיעבוד בשקלים: 82.59 מליון שקלים.
    זאת אומרת שלטובתנו קיים שעבוד בערך סחיר שעולה על ערך החוב ב 38%.
    אם נחזור לתנאי האג"ח נגלה שכיוון שערכו נמוך מ 150% מערך החוב נאנט לא יכולה כרגע לשחרר שעבודים. העניין, וההזדמנות לדעתי נובע מכך שהאג"ח לא נסחר בפארי, אלה משמעותית מתחת. עבור 84 אגורות לערך נקוב, הערך הסחיר הוא 47.16 מיליון שקלים בלבד.
    אם נחשב מה ה LTV (חוב חלקי בטוחה) ביחס לערך הסחיר של החוב. נקבל ערך של 57%. שזה נחשב עוד יחס סביר. אם אני אחזיר אתכם למקרה חבס, להשוואה הבנק המלווה של חבס טוליפ (חברה בת של חבס) נתן לה הלוואה לרכישת מניות NSI ביחס LTV של 50% בתשואה של 4.65%. עכשיו תחומי העיסוק לא מאוד שונים, במקרה זה יש לנו יחס LTV קצת פחות טוב אבל הפיצוי בסיכון שאנחנו מקבלים הוא יותר מפי 3 ממה שהבנק דרש. התשואה השנתית של אג"ח ד היא 15.2% צמוד מדד. מנגנון התאמת השעבוד שלנו גם כן יותר חלש ומבטיח רק שיעבוד ביחס של 110% לפארי שזה LTV של 0.7. (חשוב לציין את זה - כי זו חלק מהסיבות שהבנק מסתפק בתשואה נמוכה).

בשביל מי שמתעניין ורוצה לעקוב: ניתן לראות את השער של מניית רוביג בקישור הבא:
    מניית רוביג:
    http://www.bloomberg.com/quote/ROB:PW
    כיוון שהשער הוא בזלוטי – יש להמיר לשקלים אפשר לעשות את זה על ידי חיפוש
    בגוגל.PLN to shekel
    או בלינק הבא (אני חושב)
    https://www.google.co.il/search?q=PL...hrome&ie=UTF-8

תודה רבה,
    אחלה פנינה של ניתוח איכותי, פיספסתי בכמה ימים אבל אקפוץ לראות מה השתנה.

בבקשה - בניתי בו פוזיציה דיי מכובדת אז אני אמשיך לעקוב.

אגב בגלל כל הבאלאגן שהיה עם בלומברג הלינק הקודם כבר לא עובד,
    http://www.4-traders.com/ROBYG-SA-8252804/.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    בבקשה - בניתי בו פוזיציה דיי מכובדת אז אני אמשיך לעקוב.

אגב בגלל כל הבאלאגן שהיה עם בלומברג הלינק הקודם כבר לא עובד,
    http://www.4-traders.com/ROBYG-SA-8252804/.
    היי,
    בימים האחרונים הערך של מניית רוביג זינק בחדות - ל 1.68 זלוטה. זה מדליק והכל, אבל אומר שכרגע השווי הסחיר של השעבוד הוא 96 מליון שקלים. אם במועד השערוך הבא זה ישאר המצב תהיה אפשרות לשחר חלק מהשעבודים.
    מצד שני זה גם אומר שהאגח יותר בטוח. הוא טיפס ל 87.5.

צריך לעקוב אם ערך המנייה באמת מתייצב על שער גבוהה יותר או שזו תנודה ובהנחה שכן אם ישוחררו שעבודים.

עוד עדכון: הערך של רוביג כבר 2.47 זלוטה - האגח טיפס (ובצדק) באופן מאוד משמעותי.
    התשואה 5.5% צמוד - לדעתי האישית עוד תשואה סבירה בייחס לסיכון שירד מאוד.
    להבנתי בינתיים אני עוד בפנים - אני לא מוצא יותר מידי אלטרנטיבות כרגע אז גם 5.5% בהשקעה בסיכון לא גבוהה היא סבירה לדעתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות