- משרד האוצר האמריקאי צופה לראשונה מאז 2007 כי החוב נטו של ארה"ב צפוי לרדת, זאת הודות לגידול בהכנסות הממשלה ובמקביל הירידה בהוצאותיה (במסגרת sequesters). נטל החוב נאמד ב-17 טריליון $). באוצר ינקטו כנראה יבחנו האם מדובר במגמה של שיפור מתמיד בהכנסות ממס או שמא, רק בהתפתחות זמנית.
- הדולר נחלש מול האירו לפני ההחלטה המוניטארית של הפד, בה הוא יאשר כנראה את המשך ההרחבה הכמותית בסך של 85 מיליארד $ לחודש. המטבע נסחר סביב 1.3094 מול האירו, ירידה של כ-2.1% בחודש האחרון. מול הסל נחלש הדולר ב-0.7% בחודש האחרון. ארה"ב תפרסם השבוע את דוח התעסוקה לחודש אפריל שיעיד על תוספת צנועה של 150,000 מקומות עבודה חדשים בלבד, אחרי 88,000 בחודש הקודם.
- ראש הממשלה החדש של איטליה, לטה, מגיע היום לברלין כדי להציג בפני אנגלה מרקל את תכנית הצמיחה שלו. התוכנית שכוללת את הפחתת המיסים עבור העסקים, הצרכנים ובעלי הדירות זכתה לתמיכה בפרלמנט וגם לתמיכת המשקיעים באג"ח שהורידו את תשואת האג"ח ל-10 שנים לרמה הנמוכה ביותר בשנתיים וחצי האחרונות 3.91%.
- איטליה נאבקת בשנה שנייה של מיתון ונטל החוב הגבוה ביותר אחרי יוון. לטה החליף את מונטי שדגל בגישה גרמנית – איזון אגרסיבית בתחום הפיסקאלי, גם אם במחיר של התכווצות הצמיחה. לטה מביא עמו בשורה חדשה – מדיניות שמטרתה עידוד הצמיחה, אך מבלי לוותר על טיפול בבעיית החוב. בשלב ראשון, הממשלה החדשה תחפש דרכים להשהות את העלאת שיעור המע"מ ואת המס על רכישת הדירות.
- מדדי המניות באסיה רשמו מגמה חיובית והמדדים התקרבו לרמה הגבוהה ביותר מאז 2008, אחרי שמכירות הבתים בארה"ב העידו על המשך ההתאוששות בנדל"ן ועל רקע הציפייה כי הבנקים בעולם ימשיכו לתמוך בצמיחה. מתוך 211 החברות שפרסמו את הדוחות במדד אסיה פסיפיק, 96 חברות פספסו את התחזיות.