אני רוצה קצת לחלוק ולשמוע פידבק על מחשבות בעקבות הניתוח של מיכה צ'רניאק.
1. מהניתוח שלו עולה שלדסקש אומנם יש הון עצמי חיובי אבל יש לה בעיה תזרימית דיי רצינית.
2. ייתרת הנכסים על ההתחייבויות עולה רק ב20% - ככה שהמינוף גבוהה. (להזכירכם היה למיכה טור אומלל במיוחד בו הוא ניתח את דוראה וטען שפחות או יותר יש מספיק נכסים על התחייבויות - אני עוד זוכר כי קניתי טיפ טיפה כדי להשאר מעודכן במה שקורה)
עכשיו אם להיות סופר שמרן כאן, המצב הוא שרוב ההון העצמי של דסקש נמחק כבר כשהמחירים של סלקום ושופרסל קרסו. קיים תרחיש לא מופרך להבנתי שדסקש תרד להון עצמי שלילי בעקבות הרעה נוספת ברווחיות של סלקום ו או שופרסל. שתיהן פגיעות יחסית סלקום לא צריך להרחיב ושופרסל בגלל שהיא יחסית יקרה והמצב הכלכלי לא נראה ורוד במיוחד. (למרות שאני מת על הירקות שלהם)
בכל מקרה להבנתי ייתכן שהמצב בדסקש עוד חצי שנה אולי שנה יהיה רע יותר מהיום.
דברים שאני יכול לחשוב עליהם: ירידה נוספת ברווחיות של סלקום, הימורים כושלים אצל כור, צניחה במכירות של שופרסל עקב מעבר לקניות ברשתות דיסקואנט (המשכורות יורדות, האבטלה תעלה והמיסוי יתגבר) .
בתסריט הזה:
הנושים של דסקש יכולו לבוא לבית המשפט עם תקדים פיתוח - החברה מממשת נכסים בלחץ, מתחת למחיר השוק שלהם ומחסלת ערך דבר שיגרום לה לחדלות פרעון בעתיד. אני יודע שהכל יחסי והמצב בדסקש טוב עשרות מונים מבפיתוח. (וכן פיתוח טוב מאחזקות וכו כו'...)
אבל ייתכן כל הניתוחים כאן בשרשורים נשענים על ההנחה שדסקש סובלנטית?
להבנתי מופיע בהמון מקומות על 'השבחה עתידית' של הנכסים וזה שהשווי שלהם יכול לעלות בעתיד ועכשיו הם זולים וכו' - הדברים האלה מדליקים אצלי נורה אדומה. יש גם תסריט הפוך ולדעתי הוא לא מופרך בכלל.
אני קצת חושש שבסוף אחרי כל הדיונים והמסרים ומתנים וכו וכו, דסקש עדיין מסוגלת לטרוף את הקלפים.