x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 91

נושא: אידיבי פיתוח - הסדר בחסות בית המשפט

תצוגה בשכבות

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    ניתוח:
    1. אלשטיין היה אמור לקבל 31% בגנדן תמורת השקעה כוללת של 100 מ' דולר. בפועל מקבל 31% בהשקעה נמוכה בהרבה. המנגנון: א) אלשטיין משקיע 43 מ' דולר (כולל ה-25 מ' דולר שכבר הושקעו) בגנדן ומקבל אחזקה של 62% ב) אלשטיין מוכר לדנקנר 31% תמורת 21.5 מ' דולר ג) דנקנר לא מכניס כסף. הוא חייב לאלשטיין 21.5 מ' דולר שנחשבות להלוואה שעליו לפרוע בתוך 5 שנים, ושהבטחון היחיד שלה הינם ניירות הערך (נון ריקורס). לא יעמוד דנקנר בתנאי ההלוואה, תעבור השליטה בגנדן לידי אלשטיין. המנגנון החדש משקף ירידה חדה בשווי הכלכלי המיוחס לגנדן מ-325 מ' דולר ל-70 מ דולר. מסתבר שאלשטיין לא לגמרי פראייר.
    4. בפועל מדובר על השתלטות אלשטיין על האימפריה, עם מתן אופציה לדנקנר להשתלב בשליטה המשותפת.
    או שאתה מפספס משהו, או שאני מפספס,
    להבנתי, כל ההשקעה של אלשטיין תקנה לו 31% בגנדן (תמורת 43M דולר), ו30% בערך באחזקות (תמורת 57M דולר),
    מתוך זה, חצי מה31% בגנדן של אלשטיין וחצי מה30% במניות אחזקות, יועברו בנאמנות לדנקנר תמורת הלוואה של 50M דולר נון ריקורס, משמע, אם איכשהוא המצב של אחזקות משתפר ונוחי מצליח לעמוד בתנאי ההלוואה, הוא שוב בעל הבית היחיד, אחרת, אלשטיין ייכנס כשותף בפועל של נוחי.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כמו כל דבר, יש לקרוא את האותיות הקטנות.

אם קודם דובר על משקיע שמכניס 100 מליון דולר, עכשיו יש משקיע שמכניס 50 מליון דולר (מהם כבר השקיע 25) ומלווה לדנקנר עוד 50 מליון דולר ולמעשה ההשקעה מתבצעת בשותפות 50% / 50% בגנדן ואחזקות - זה שדנקנר קנה מניות של אחזקות בסכומים לא קטנים - זו עובדה ידועה, אז עכשיו הוא מצא מממן שמוכן להלוות לו על מנת לרכוש עוד - גם בנק הפועלים הלווה לזיסר , שכבר היה שקוע עד צוואר, כסף חדש לרכישת מניות אלביט...
    אתה שוב טועה ומטעה,
    ההבדל הוא שזיסר קנה את המניות בשוק, וכאן התמורה נכנסת ישירות לחברה בהנפקת מנויות נוספות.

אלשטיין השקיע 25 מליון דולר בגנדן אך עכשיו סה"כ ההשקעה בגנדן תהיה 43 מליון דולר , מזה 50% של דנקנר, כלומר דנקנר יקבל הלוואה של 21.5 מליון דולר להשקעה בגנדן, כך שאלשטיין נשאר חשוף רק ב 21.5 מליון דולר במקום ב 25 מליון....

למעשה "הכסף החדש" של אלשטיין - השקעת 25 מליון דולר הולך כולו לאחזקות + 3.5 מליון שדנקנר חייב לו על מנת לאזן ההשקעה בגנדן סה"כ 28.5 מליון דולר - בשקלים - 100 מש"ח.

כסף קטן.
    טרמינולוגיה של דה מרקר...ונציגות פיתוח, "זה בסך הכל טיפה בים", אבל יש משפט סיני עתיק שאומר גם מסע של אלף מייל מתחיל בצעד קטן. אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך עם דנקנר, למה לא להגיע איתו להסדר סביר בפיתוח לטובת כולם, אני ממש לא מעריץ שלו, להיפך, אני חושב שהוא גרם להשמדת ערך עצום באידיבי בגלל היהירות שלו, ועסקאות בעלי עניין מפוקפקות, אבל אל תשכח שהוא משלם על זה באיבוד השליטה בקבוצה, ומקבל שותף עם כיסים עמוקים, ועם כל הכבוד, אין אפשרות משפטית להעיף אותו.

בנוסף , אין יודעים אילו בטחונות אמיתיים בהסכמים סודיים שיושבים בכספת בארגנטינה קיבל אלשטיין. העובדות הפשוטות הן שהוא מזרים רק עוד 25 מליון דולר ומלווה 50 מליון לנוחי - וגם זה בוודאי מחובר לסידרה של תנאים שסיכויי העמידה בהם נמוכים.

אני מנחש שדנקנר היה צריך לתת בטחונות כבר ל 25 מליון שהושקעו בגנדן כתנאי מקדמי להסכם חדש.

זה לא הצלחה של דנקנר, זה המקסימום שהצליח לקבל .

שורה תחתונה - אם יש רצינות נראה כסף בנאמנות - וכנראה אין רצינות .
    מה עוד צריך לשכנע אותך, שההסכם הוא סגור?! הרי יצאה הודעה שההסכם הוא חתום, למה צריך להפקיד בנאמנות? אם בעלי האג''ח יאשרו את ההסדר אז התנאי מתקיים, ועכשיו מנפנפים לרקפת עם 18M דולר, הוא יגיד לה את רוצה את הכסף תגיעי להסדר, אחרת תישארי עם כלום (גנדן) והכסף יגיע לאחזקות, ואני מקווה שכמו כל בנקאי הגיוני, היא תעשה את מה שצריך לעשות ולא מה שהרחוב רוצה, וגם כאן התנאי יתקיים, אז כבר הסיכוי להסדר כולל עלה בצורה משמעותית.

לגבי המסחר בראשון, (10 מליון שקלים חכמים נכנסו בשבוע האחרון לאג''ח ד' תודות להפחדות בתקשורת ומכירה של ידיים חלשות, וטיבי אני מקווה, ובאמת יפרגן לך אם היית חלק מהכסף החכם :-) ) לכן הם יהוו התנגדות חזקה לעליות חדות, בכל מקרה, הזמן לסגירת ההסדר ממשיך לתקתק, והכל ייגמר להערכתי עד אמצע יוני.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 27.04.2013 בשעה 10:03

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות