x

עמוד 2 מתוך 10 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 91

נושא: אידיבי פיתוח - הסדר בחסות בית המשפט

תגובות הבנקים לבקשת נושי פיתוח

הבנקים מתחלקים ל - 2 - נושים קצרים ונושים ארוכים.

הקצרים מתנגדים מכל וכל אפילו לשמוע על הסדר - וזה צפוי.

הארוכים יותר זהירים:

1. כולם מתנגדים ל"סעד זמני" מיידי כפי שמתבקש - עצירת תשלומים ומינוי בעל תפקיד - והם צודקים כי התשלומים של פיתוח ברבעון הקרוב לא מפלים לרעה נושים קצרים

2. כולם מתנגדים להסדר כפוי שמשמעותו מחיקת חוב, אך יש פתיחות להסדר מאוזן וראוי לטובת כולם

3. רק בנק הפועלים , הנושה הבנקאי הגדול (900 מש"ח אם כוללם ערבות שנתן = 16% מהנושים) של פיתוח אומר בפרוש כי מצב החברה רע - בנק הפועלים כבר סיווג את חוב פיתוח כפגום, משמע הוא רואה אפשרות סבירה שלא כל החוב ישולם

4. כולם מסכימים שמדובר בתקדים - זה לא רלבנטי - התקדים האמיתי היה באפריקה, זו ווריאציה על הנושא.

מתוך מה שנאמר ולא נאמר מתחיל להסתמן כי :

1. בית המשפט לא יעניק סעד זמני לנושי פיתוח - יש זמן לדיבורים - זה היתרון שמתחילים לדבר על הסדר מוקדם
    2. בית המשפט יורה על קבלת השלמות ותגובות להתייחסויות מכל הצדדים+ עמדה לגבי כינוס אסיפות נושים עפ"י סוג.

הכוונה בכלל לבדוק האם מבין הנושים לטווח ארוך כקבוצה יש רוב לבקשת הבראה - זו משוכה שנושי פיתוח יהיו חייבים לעבור - אם לא יהיו מסוגלים לשכנע את הנושים הארוכים שיש צורך בהסדר (ותוך כדי גם לשרטט מחדש את סוג ההסדר המבוקש) אזי בקשתם תידחה.

מכיוון שנושי האגח ובנק הפועלים כבר נתנו פומבי לכך שלדעתם יש סיכון בכך השחוב לא ישולם במלואו - מדובר על 87% מנושי פיתוח! -[ 3.8 חוב אגח + 0.9 חוב לפועלים = 4.7 מליארד ש"ח מ - 5.4 מליארד] - אם מישהו חושב שבית המשפט יתעלם מזה, שיחשוב שוב.

כפי שאני מעריך כל העת - לנושים הארוכים (ונושי אחזקות) יש אינטרס בהסדר [ואני חושב שממילא 75% מהחוב הארוך של פיתוח הוא בידי האגח+פועלים ] , לכן באסיפת סוג תיתקבל החלטה כי נדרש הסדר - אך זה עוד 45 יום בעתיד.

יחד עם זאת , 3 תגובות חשובות מאוד טרם התפרסמו :

- כונס הנכסים הרישמי -
    - רשות נירות נערך
    - אייל גבאי - המומחה מטעם בית המשפט להסדר אחזקות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.04.2013 בשעה 09:18

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    ניתוח:
    1. אלשטיין היה אמור לקבל 31% בגנדן תמורת השקעה כוללת של 100 מ' דולר. בפועל מקבל 31% בהשקעה נמוכה בהרבה. המנגנון: א) אלשטיין משקיע 43 מ' דולר (כולל ה-25 מ' דולר שכבר הושקעו) בגנדן ומקבל אחזקה של 62% ב) אלשטיין מוכר לדנקנר 31% תמורת 21.5 מ' דולר ג) דנקנר לא מכניס כסף. הוא חייב לאלשטיין 21.5 מ' דולר שנחשבות להלוואה שעליו לפרוע בתוך 5 שנים, ושהבטחון היחיד שלה הינם ניירות הערך (נון ריקורס). לא יעמוד דנקנר בתנאי ההלוואה, תעבור השליטה בגנדן לידי אלשטיין. המנגנון החדש משקף ירידה חדה בשווי הכלכלי המיוחס לגנדן מ-325 מ' דולר ל-70 מ דולר. מסתבר שאלשטיין לא לגמרי פראייר.
    4. בפועל מדובר על השתלטות אלשטיין על האימפריה, עם מתן אופציה לדנקנר להשתלב בשליטה המשותפת.
    או שאתה מפספס משהו, או שאני מפספס,
    להבנתי, כל ההשקעה של אלשטיין תקנה לו 31% בגנדן (תמורת 43M דולר), ו30% בערך באחזקות (תמורת 57M דולר),
    מתוך זה, חצי מה31% בגנדן של אלשטיין וחצי מה30% במניות אחזקות, יועברו בנאמנות לדנקנר תמורת הלוואה של 50M דולר נון ריקורס, משמע, אם איכשהוא המצב של אחזקות משתפר ונוחי מצליח לעמוד בתנאי ההלוואה, הוא שוב בעל הבית היחיד, אחרת, אלשטיין ייכנס כשותף בפועל של נוחי.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כמו כל דבר, יש לקרוא את האותיות הקטנות.

אם קודם דובר על משקיע שמכניס 100 מליון דולר, עכשיו יש משקיע שמכניס 50 מליון דולר (מהם כבר השקיע 25) ומלווה לדנקנר עוד 50 מליון דולר ולמעשה ההשקעה מתבצעת בשותפות 50% / 50% בגנדן ואחזקות - זה שדנקנר קנה מניות של אחזקות בסכומים לא קטנים - זו עובדה ידועה, אז עכשיו הוא מצא מממן שמוכן להלוות לו על מנת לרכוש עוד - גם בנק הפועלים הלווה לזיסר , שכבר היה שקוע עד צוואר, כסף חדש לרכישת מניות אלביט...
    אתה שוב טועה ומטעה,
    ההבדל הוא שזיסר קנה את המניות בשוק, וכאן התמורה נכנסת ישירות לחברה בהנפקת מנויות נוספות.

אלשטיין השקיע 25 מליון דולר בגנדן אך עכשיו סה"כ ההשקעה בגנדן תהיה 43 מליון דולר , מזה 50% של דנקנר, כלומר דנקנר יקבל הלוואה של 21.5 מליון דולר להשקעה בגנדן, כך שאלשטיין נשאר חשוף רק ב 21.5 מליון דולר במקום ב 25 מליון....

למעשה "הכסף החדש" של אלשטיין - השקעת 25 מליון דולר הולך כולו לאחזקות + 3.5 מליון שדנקנר חייב לו על מנת לאזן ההשקעה בגנדן סה"כ 28.5 מליון דולר - בשקלים - 100 מש"ח.

כסף קטן.
    טרמינולוגיה של דה מרקר...ונציגות פיתוח, "זה בסך הכל טיפה בים", אבל יש משפט סיני עתיק שאומר גם מסע של אלף מייל מתחיל בצעד קטן. אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך עם דנקנר, למה לא להגיע איתו להסדר סביר בפיתוח לטובת כולם, אני ממש לא מעריץ שלו, להיפך, אני חושב שהוא גרם להשמדת ערך עצום באידיבי בגלל היהירות שלו, ועסקאות בעלי עניין מפוקפקות, אבל אל תשכח שהוא משלם על זה באיבוד השליטה בקבוצה, ומקבל שותף עם כיסים עמוקים, ועם כל הכבוד, אין אפשרות משפטית להעיף אותו.

בנוסף , אין יודעים אילו בטחונות אמיתיים בהסכמים סודיים שיושבים בכספת בארגנטינה קיבל אלשטיין. העובדות הפשוטות הן שהוא מזרים רק עוד 25 מליון דולר ומלווה 50 מליון לנוחי - וגם זה בוודאי מחובר לסידרה של תנאים שסיכויי העמידה בהם נמוכים.

אני מנחש שדנקנר היה צריך לתת בטחונות כבר ל 25 מליון שהושקעו בגנדן כתנאי מקדמי להסכם חדש.

זה לא הצלחה של דנקנר, זה המקסימום שהצליח לקבל .

שורה תחתונה - אם יש רצינות נראה כסף בנאמנות - וכנראה אין רצינות .
    מה עוד צריך לשכנע אותך, שההסכם הוא סגור?! הרי יצאה הודעה שההסכם הוא חתום, למה צריך להפקיד בנאמנות? אם בעלי האג''ח יאשרו את ההסדר אז התנאי מתקיים, ועכשיו מנפנפים לרקפת עם 18M דולר, הוא יגיד לה את רוצה את הכסף תגיעי להסדר, אחרת תישארי עם כלום (גנדן) והכסף יגיע לאחזקות, ואני מקווה שכמו כל בנקאי הגיוני, היא תעשה את מה שצריך לעשות ולא מה שהרחוב רוצה, וגם כאן התנאי יתקיים, אז כבר הסיכוי להסדר כולל עלה בצורה משמעותית.

לגבי המסחר בראשון, (10 מליון שקלים חכמים נכנסו בשבוע האחרון לאג''ח ד' תודות להפחדות בתקשורת ומכירה של ידיים חלשות, וטיבי אני מקווה, ובאמת יפרגן לך אם היית חלק מהכסף החכם :-) ) לכן הם יהוו התנגדות חזקה לעליות חדות, בכל מקרה, הזמן לסגירת ההסדר ממשיך לתקתק, והכל ייגמר להערכתי עד אמצע יוני.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 27.04.2013 בשעה 10:03

רימט, להבנתי אלשטיין יחזיק בסופו של דבר 31% מגנדן לאחר המכירה לדנקנר. כפי שנאמר, השליטה בגנדן משותפת לדנקנר ולאלשטיין , ולא נגיע למצב הזה אם אלשטיין יחזיק רק 15.5% בגנדן. לשיטתי, גנדן מוערכת ב-70 מיליון דולר אחרי הכסף ואידיבי אחזק' בכ-200 מיליון דולר אחרי הכסף. לשיטתך, אלשטיין יחזיק במניות מיעוט בגנדן(רק 15.5%) לעומת דנקנר (מה שסותר את רעיון השליטה המשותפת), וגם הערכת השווי של אידיבי אחז קרובה לזו של גנדן מה שלא סביר.

קצת סטטיסטיקה לגבי השמדת הערך באג"ח ד' מאז ההנפקה

תשואה: לפי שער נעילה

תשואה: לפי שער נעילה מתואם (קופונים מושקעים במניה, כך מחושב בגלובס, מתוחכם ומטעה)

מחזור במיליוני ע.נ.

מחזור במיליונ י ש"ח
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

ל- rinmat'

כתבת: "
    מה עוד צריך לשכנע אותך, שההסכם הוא סגור?! הרי יצאה הודעה שההסכם הוא חתום, למה צריך להפקיד בנאמנות? אם בעלי האג''ח יאשרו את ההסדר אז התנאי מתקיים,
    ועכשיו מנפנפים לרקפת עם 18M דולר
    , הוא יגיד לה את רוצה את הכסף תגיעי להסדר, אחרת תישארי עם כלום (גנדן) והכסף יגיע לאחזקות, ואני מקווה שכמו כל בנקאי הגיוני, היא תעשה את מה שצריך לעשות ולא מה שהרחוב רוצה, וגם כאן התנאי יתקיים, אז כבר הסיכוי להסדר כולל עלה בצורה משמעותית."

יש משהו שאת \ה מפספס\ת, לא מנפנפים לבנק לאומי ב- 18,000,000$ בעיניים של בנק לאומי מדובר בשיירי בוטנים - לא כסף גדול. הנזק התדמיתי שנגרם לבנק בעקבות הניסיון ללכת על מהלך הגיוני כלכלי ולמחוק לנוחי שליש מהחוב בתמורה לפרעון של שליש מהחוב במיידי - עלתה לבנק הרבה יותר מ- 18M$ או אפילו 100M$.

בנק בישראל הוא מוסד שיצר תדמית של אחד שלא משחקים איתו. מר וגברת ישראלי מוותרים על הרבה מאוד בשביל להמשיך לשלם את החובות שלהם לבנק - מר ישראלי יקח משרה נוספת ולא יראה את הילדים כי יחזור בכל יום ב- 21:00 על מנת לא להגיע למצב של מכתבי התראה מהעו"ד של הבנק.

המצב הזה מושלם לבנקים, הבנקים מחלקים הלוואות ענק ואז מיליוני האריסים מחפשים כל דרך על מנת לשלם את החוב. כשמדובר במשכנתא ל- 30 שנים - אין טוב מזה, נותנים הלוואה מאוד גדולה ואז יש לקוח שבוי ל- 30 שנים. ניתן להשית עליו כל עמלה או ריבית והוא לא יפתח את הפה.

להערכתי, רק לאחרונה הבין פישר למה הבנקים מוכנים לתת הלוואות ענק על סף ההגיון הכלכלי - נותנים משכנתא זולה ולא כדאיות ואת הרווח נעשה ב- 30 השנים הבאות. ולכן באו ההגבלות של פישר על שוק המשכנתאות - איסורים שימנעו מהבנקים להמשיך לעשות את מה שהם עושים מצויין - משעבדים את הצבור הרחב וההדיוט.
    \
    פתאם, השתנה משהו, מר וגברת ישראלי כבר שואלים את עצמם למה להם לא ניתן למחוק שליש משכנתא? למה להם הבנקים לא מציעים הצעות הפסדיות כפי שמוצע לטייקונים שקבלו אשראי זול ובכמות גדולה ללא בטוחונות מספקים.

הנזק הזה לרקפת גדול בהרבה מכל הפסד של 100M$ - על כן, הבנק מיהר לחזור בו.

לו כל ההסדר הזה לא היה מבוסס על מחיקה אלא המרה של החלק הנמחק באופציות למניות אחזקות - הצבור הרחב אין לו כל דרך לשערך את שווי האופציה - מעטים מקרב לקוחות הבנקים שמסוגלים בכלל לפתוח את הויקיפדיה ולקרוא על B&S. לו היו ממירים את ה- 150,000,000 ש"ח לאופציות לקנות מניות אחזקות לפי 10,000 אג ליחידה ומח"מ 10 שנים- מי היה יכול להלין? הבנק ביצע השקעה הונית שלא ברור אם תסב לו רווח או הפסד.

הבעיה במה שאתה אומר, זה הפופוליזם שמלעיטים בה את ההמון (ולצערי ההמון טיפש)
    ההסדר של לאומי עם דנקנר זה לא הסדר שהומצא בלעדית לטובת דנקנר, משתמשים בו למחוק חובות גם של אלפי עסקים קטנים שנכנסו למשבר, ואפילו יש מחיקות למשקי בית בדיוק באותה דרך, רק שכל ההסדרים האלו לא מגיעים לדפי העיתון,
    אפילו לספר הגדול, יצחק תשובה, נערכה בדיוק מחיקה כזאת לפני כמה חודשים, הבעיה שזה לא הודלף וההסדר עבר בשקט מתחת לרדאר.
    אני בטוח שאף אחד לא רוצה להגיע למצב שהוא לא יכול להחזיר חוב, ואם זה קורה, החייב משלם משהו, נוחי משלם באיבוד השליטה הבלעדית באידיבי, אז מה יספק את ההמון? שנוחי יעבור לאוטובוס ודירה בשכירות ואז הכל יהיה בסדר? ועכשיו לא יהיו הסדרי חוב מעתה ועד עולם?!
    בכל מקרה לענייננו, שים לב שבגנדן כבר אמרו שההסדר הבא לא יכלול מחיקה של החוב, אז במקום מחיקה, לאומי יפרוס את החוב ליותר שנים וייקח פחות ריבית,
    אבל מה, העיקר הרגיעו את ההמון הטיפש שעכשיו אין תספורת...

ל- rinmat,

אני מסכים,

אני ראיתי כל כך הרבה שטויות שדברו בנושא אנשי תקשורת ופוליטיקאים כשהקשר בין העובדות למה שנאמר היה מקרי עד שאין ספק שלבנק לא היתה ברירה אלא לחזור בו.

אני הייתי מצפה מעיתונאי שעולה לשדור בטלוויזיה או בגלי צה"ל\רשת ב לפחות להכיר את העובדות לפני שמלהמים.

בסופו של דבר, בנק הוא עסק שפועל בסכון כמו רב העסקים בעולם. הוא מלווה בריבית גבוה ביחס למחיר הכסף שהוא לווה וחלק מההלוואות לא יוחזר בשל ירידת ערכם של הבטחונות או הדרדרות עסקית.

השאלה היא כמה הבנק מפסיד לאורך זמן ביחס למה שהוא מרוויח ועלויות תפעול.

בשנים האחרונות הבנקים רווחיים מה שמראה שהעסק ושמו מתן אשראי וסכוני אשראי רווחי.

והנה אמירה ראשונה של בית המשפט:
    השופט לנציגי אי.די.בי: "יש לכם יומיים לבצע הסדר"
    תקף את הבנקים: "איך אתם וחברות הביטוח נתתם הלוואות? איפה ועדות ההשקעה?

בית המשפט חרד ל 4 מיליארד שקל חוב למחזיקי אגרות החוב מה יהיה איתם. אי אפשר להתעלם מכך. יש שאלה כמה דיבידנדים חילקו לבעלי השליטה ומה קרה לכל זה".
    "איך אי.די.בי מוכרת מניות ב-50 שקל ומעריכה אותם ב-120 שקל?"

"איפה נוחי? האם יש תרומה שלו להסדר?", שאל השופט איתן אורנשטיין

http://www.haaretz.co.il/1.2005566

עושה רושם שהשופט הצליח להכניס קצת שכל לצדדים, והם בדרך לפשרה. הנושים ימירו חלק מהחוב למניות, וייצרו לוח סילוקין נוח יותר. דנקנר ישאר בעל השליטה. יחד עם תוספת ריבית יכולה להיות כאן פשרה נוחה יחסית כמו מחיקה של מיליארד שח עבור שליש מהמניות.

עדכון מפגישת נצגות אחזקות, אלשטיין התחייב חוזית להזרים את הכסף בלי קשר לגנדן:
    http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
    ועכשיו כל תאוריות הקונספירציות ילכו לפח, וגם התייתר הדרישה לשים את הכסף בנאמנות.
    עכשיו נשארה רק ההצגה בבית משפט, אם זה נכון השמועות שהנציגות בפיתוח לא מוכנה במסגרת הסדר להמיר חלק מהחוב למניות ואפילו לא מסכימה לפריסה של החוב, ובנוסף, לא לתת שקט לחברה לכמה חודשים למצוא משקיע אסטרטגי, הנציגות של פיתוח נחשפה במטרתה להשתלט ולהרוס את פיתוח, ואני מקווה שמחר בבית המשפט, השופט יחזיר את העכברים האלה לחורים שמהם יצאו.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 29.04.2013 בשעה 20:21

אני לא חושב שזה שאלשטיין מזרים כסף לאחזקות אומר משהו על פיתוח. יש לך בעלי חוב שפועלים בצורה אקטיבית כדי לראות את הכסף שלהם בחזרה וזה מרענן ומבורך.
    זה שהם רוצים להרוויח ושקרן יורק קנתה יותר בזול וכו' - זה לא אומר כלום אם כל הכבוד כולם רצו להרוויח כאן. גם דנקנר גם המחזיקים המקוריים של האגח שמכרו ליורק. וכו וכו.

נוחי מוכר לאלשטיין משהו שאינו שלו. כל הפירמידה שלו חדלת פרעון ועליו לרכוש אותה ממחזיקי האג"ח. ואי אפשר להרוס חברת אחזקות בלי פעילות אמיתית שכל התכלית שלה להיות שכבה נוספת של מינוף. זו גם ככה חברה שלא מוסיפה כלום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות