x

עמוד 9 מתוך 10 ראשוןראשון ... 78910 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 91

נושא: אידיבי פיתוח - הסדר בחסות בית המשפט

חברת אחזקות עושה מה שצריך לעשות, בקריאה של הערעור אני עדיין מתקשה להאמין איך אורנשטיין פסק מה שפסק,
    אהבתי את הציטוט "hard cases make bad law" ללא ספק, הקייס הזה גדול בכמה מידות על השופט אורנשטיין, עם פסיקה פחדנית והססנית. מקווה שבעליון יהיו שופטים שירדו לעומק העניין.

נוחי הציג הצעה חדשה. מה דעתכם על כדאיות ההצעה?. http://www.calcalist.co.il/markets/a...606637,00.html

עדיין אין פרטים אבל השיטה מוכרת -

נוצר לחץ על דנקנר באחזקות - שם הוא פגיע לחלוטין - היום אמורה להיות אספת האגח שתצביע על השתלטות על החברה - אז פתאום יש התקדמות בלילה אחד מה שלא היה ב 3 חודשים קודמים - דנקנר בכבודו ובעצמו מופיע ומנהל את המו"מ.

גם ההמשך מוכר - הוא מבקש דחיה של "קצת" על מנת "לסגור פרטים אחרונים" וזה שוב נמשך חודשים, עד ששוב מתגבש איום אמיתי.

אני מאוד מקווה שהפעם ינקטו בקו בו אני מצדד - להמשיך במהלך של ההשתלטות - הוא תמיד ניתן לעצירה - ובמקביל לתת לדנקנר לרוץ ולסגור הסכם - בכל מקרה יש לו"ז קשיח שמוכתב ע"י הנושים ולא לו"ז גמיש שנמרח ע"י דנקנר.

אסור בשום פנים לבטל את אסיפת האגח היום - חייבים להמשיך במהלך ההשתלטות כאילו אין כלום עם דנקנר.

אחרי שהעליון רמז לפיתוח לערער רק על ההחלטה לקצוב את המועד למכירת כלל ביטוח ופיתוח אכן ערערה והנוגעים בדבר העבירו התייחסיויות, פסק העליון - לא מרשה לערער.....

הנימוק המרכזי הוא שאת מועד המכירה קבע דרקטוריון פיתוח, כפי שמופיע בדוח השנתי של 2012 - שיש למכור עד אוגוסט 2012 על מנת להותיר זמן לאישורים רגלוטוריים שיאפשרו סגירת העיסקה במועד בו פיתוח תזדקק למזומן - במהלך 2014 - וללא מזומן זה היא תהיה חדלת פרעון

הנימוק המשני - פיתוח הציגה לבית משפט שיש קונם רציניים ועסקה תיסגר תוך שבועות, וברשות ערעור לא הציגה בעיות שיש בתהליך, אומר העליון - אם תגיעו למסקנה שהתהליך לא התסתיים ואתם זקוקים לארכה - תגישו בקשה למחוזי שזה יהיה רלבנטי.

בזה לדעתי נסגרת הדלת על פיתוח כחברה סולבנטית - אם לא תמכור את כלל ביטוח במועד או קרוב אליו - וזה לקח חשוב שיש ללמוד - במצב של חברה "על הסף" יש לקבוע לוח זמנים קשיח, בלי הארכות וסיפורים - רק כך אפשר להגן על הנושים . כל דרך אחרת מגדילה את הנזקים ותורמת לרווחת של תעשיית ההסדרים.

במסגרת חוו"ד של המומחה / משקיף לבית המשפט בנושא ההסדר באחזקות, עולה גם ההסדר המוצע בפיתוח - הסדר בחסות בית המשפט

כעקרון מדובר על גיוס הון של 700-800 מליון ש"ח ב 2014 - ההיקף והזמן יקבעו עפ"י הצלחת מהלך המכירה של כלל ביטוח

במידה והגיוס לא יבוצע או לא יושלם בהיקף הנדרש - תהיה המרת חוב של נושי פיתוח בהיקפים שונים, עפ"י שווי שונה - בהתאם למכירה / אי מכירה של כלל ביטוח

חוות דעת מאלפת שעשה פרופסור בבצוק:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=...
    נספח ז', עמוד 33.
    בבצוק טוען שהזרמת הכסף של נוחי אם תקרה, לא מביאה בחשבון, בנוסף לויתור על תביעות גם ויתור על פרמיית שליטה, וכל מטרתו של נוחי זה למשוך זמן, לכן יצירת תחרות על השליטה בפיתוח תוכל להביא ערך נוסף לנושים.
    קריאה חובה. זה מה שנושי אחזקות צריכים לשאוף, מכירה של גרעין השליטה וחלוקת התמורה לנושי אחזקות.

אני חושש שמה שנרוויח מהליך מסובך של מכירת שליטה בידי נאמן נפסיד בזמן, זמן, ועוד זמן שייקח לנו להיפגש עם הכסף, שמומחים ישתו לנו אותו, ושאנשים לא מקצועיים ימלאו את תפקידי ההנהלה באופן זמני. וכל זה בעבור פרמיית שליטה שהיא במקרה הטוב 15%?
    ובכלל, אם כבר, למה לשמור על פיתוח כגוף אחד? יותר קל, נוח, ומעשי למכור את השליטה בחברות הבת, אחת אחת. ההון הנדרש קטן באופן משמעותי ולפיכך קונים רבים יותר יוכלו להתחרות ולהגיש הצעות עם פרמיות שליטה נאות יותר. במקום למכור את פיתוח, צריך למכור את סלקום, שופרסל, וכן הלאה.
    יותר מהיר, מציף ערך יותר גדול ויותר מהר, ולא פחות חשוב - טוב לנו מבחינה חברתית בראיה מקרו-כלכלית שהגופים הללו ייפרדו ולא יתנהלו כמו קונגלומרט.

אני מסכים שכל הדיבורים על מכירת "שליטה" בחברת אחזקות שמצאת במצב בעייתי זה חסר משמעות לחלוטין.

חברות אחזקה נסחרות מעל / מתחת לשווי הנכסים עפ"י מצב רוח השוק - וכל פעם יש הסברים מלומדים מדוע זה המצב "הנכון"

אחרי שמניות פיתוח שיחולקו בין נושי אחזקות יחלו להיסחר - יקבע להם שווי שוק.

אם יהיה מישהו שרוצה לקנות שליטה - שיתחיל לאסוף מניות - יפנה למוסדיים בהצעה לרכוש המניות, יקנה בשוק הפתוח, ישתתף בהנפקה של פיתוח שחייבת להתרחש לאו מצוקת הנזילות או לחילופין אם תהיה המרת חוב בפיתוח למניות - יפנה שוב למוסדיים.

יש לתעשיית הסדרים אינטרס לייצר עוד ועוד שלבים שימשכו לנצח, וכפי שנציגות אחזקות, בכישרון רב אני מודה, הצליחה למשוך את הזמן עד היום, למרות שלכל מי שעיניו בראשו היה ברור מה הפתרון הנכון כבר זמן רב - וזה הצליח בגלל מפגש האינטרסים האישי של הנציגות עם בעל השליטה - עכשיו שבעל השליטה הקיים יוצא מהתמונה הם רוצים להיתלות בבעל שליטה ווירטואלי שאולי ירכוש שליטה בפיתוח וישלם "פרמיה" על מחיר שוק שעדיין לא נקבע......

כפי שמסכמים את סאגת אחזקות, אפשר לסכם את סאגת פיתוח.

המעניין הוא שבסוף הנושים של אחזקות הגיעו לאותה מסקנה שציינתי לפני שנה - הם צרכים להשתלט על מניות פיתוח ולמכור את חלקם ולהישאר עם היתר

השאלה היתה לאורך כל הדרך מול מי לעבוד - מול דנקנר? מול נושי פיתוח? מול משקיעים?

כל זמן שהדיבורים היו מול דנקנר (אופציית אלשטיין) דעתי היתה שזה חסר תועלת - חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן והשקעה באגח ד' של אחזקות היתה הימור חסר הגיון.

המפנה הגיע בסוף אפריל 2013 שהתברר ש"הצעת אלשטיין" לא גובתה בהפקדת כסף בנאמנות - המשמעות היתה שנושי אחזקות חייבים להגיע להסדר בפיתוח - אז נכנסתי לפוזיציה באגח ד' של אחזקות והסברתי:

למה אני מציע לקנות?

הסדר בפיתוח הוא בעצם לטובת נושי אחזקות - ללא הסדר ועפ"י האינטרסים של דנקנר היה תהליך של פרוק מרצון של פיתוח. בהסדר - תהיה השבחה .

בהובלת דנקנר חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן, עכשיו יהיה הסדר שטוב לכולם.

זה הימור מחושב, לא השקעה בטוחה, אך ברמת המחירים שנוצרה סביב ה 20 נקודות לאגח ד' - זו יכולה להיות נקודת כניסה מעניינת. הגבול להפסד די מוגדר - המזומן בקופה - כך שהאגח הוא אופציה ארוכה על מניות פיתוח וערך מניות פיתוח עולה ברגע שהעסק שם מתנהל באופן שקול ובהתעלמות מהאינטרסים של דנקנר

כל מי שמאמין שפיתוח אכן תעבור השבחה - ובלי אמונה כזו אין מה להחזיק אגח אחזקות - הרי עכשיו הסיכויים אכן לראות ההשבחה השתפרו

יתרה מזו, ההסדר המוצע באחזקות הוא בדיחה . עדיף למחזיקי האגח להשתלט על 100% מאחזקות ואז אם משקיע ירצה להיכנס - הוא מוזמן, דנקנר ושותפיו רוצים "לקנות החוצה" את זכויות התביעה נגד הדירקטורים - שיציעו הצעה. אין סיבה למחוק מליארד ש"ח חוב כי יש משקיע שיתן 200 מש"ח היום.

שווי השוק של מניות פיתוח, במידה ויהפכו סחירות יעמוד על לפחות כמליארד ש"ח - בוודאי אם יהיה הסדר טוב בפיתוח - אז לא צריך את הטובות של אלשטיין , כל שצריך זה להוציא את דנקנר מהמשוואה , לפנות לבית משפט ולקחת את החברה

אחרי הדיון בבית המשפט בנושא פיתוח כבר ברור כי החשש הלא רציונאלי של נושי אחזקות כי נושי פיתוח, בעיקר הבנקים, יעמידו את חוב פיתוח לפרעון מיידי כי נושי אחזקות השתלטו על אחזקות - לא מחזיק מים

ואכן חלפו להם 8 חודשים והושג הסדר בפיתוח בחסות בית המשפט שכולל במיידי גיוס כסף חדש לפיתוח והתחייבות להשקעה נוספת במידת הצורך וזאת ע"י משקיעים חדשים , ועוד נותרו לנושי אחזקות מניות פיתוח

לא רק זאת , כבר בסוף אפריל 2013 די קלעתי לשווי פיתוח אחרי ההסדר - מליארד ש"ח .

היום אנ בדעה שבעקבות השיפור בשוק ההון וכניסת משקיעים חדשים שחפים מאינטרסים זרים - פיתוח שווה משמעותית יותר ויש לתמחרה כאופציה ארוכה על נכסיה.

בנימה אישית, במהלך 2013 הקדשתי זמן רב מאוד למעקב אחר סאגת אחזקות - בתחילה בגלל האחזקות המשמעותיות בפיתוח ובהמשך בעקבות ההזדמנויות שנוצרו - רכישת מניות דיסקונט השקעות, איתור נקודת כניסה לאגח ד' ורכישת אגח ח' של פיתוח - הכל תועד כאן בזמן אמת ואני מקווה שלפחות חלק ממי שקורא פעל והרוויח.

אני חייב לאמר שלקראת הסוף נשברתי מלקרוא החומר המשפטי - זה פשוט הפך להיות "גן ילדים" של בקשות שונות ומשונות ויש לי הערכה רבה לאורנשטיין שניהל את העניין בסבלנות ובפתיחות תוך שהוא מפלס דרכו אל ארץ משפטית חדשה.

המסקנה העיקרית שלי מכל הסאגה היא שהמסגרת החוקית של חדלות הפרעון / הסדרי חוב חייבת להתרחב ולהפוך ליותר ברורה מחד וליצור תהליכים מוגבלים בזמן. הסיטואציה בה אחזקות חדלת פרעון לחלוטין - נכסית ותזרימית - במשך שנה ויותר ותעשיית הסדרים שלמה ניזונה מהפגר כי לאף אחד אין אינטרס לבקש בקשת פרוק או הקפאת הליכים שתנתק את בעלי השליטה מהחברה היא שערוריה שלא היתה כדוגמתה.

עכשיו כל שנותר זה להמתין ולראות כמה תיהיה שווה פיתוח כחודש לאחר שתרשם למסחר.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    כל זמן שהדיבורים היו מול דנקנר (אופציית אלשטיין) דעתי היתה שזה חסר תועלת - חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן והשקעה באגח ד' של אחזקות היתה הימור חסר הגיון.
    נו באמת, האנטי דנקנריות מעוורת אותך, עם כל מה שהיה רע בדנקנר, היום ניתן לומר, שהמאבק שלו על החברה גרם לזה שאגח ד כבר מגרד היום את ה60 אגורות, ואילולא דנקנר, הנאמנים, בדש ערמוני וחבריו כבר היו מוכרים אותנו בזול לאלשטיין או יותר גרוע, מוכרים את הכל לגרמי בפרוטות, אני מזכיר לך, שכבר הנאמנים גרמו להצבעת בזק ולאישור המכירה של אחזקות לאלשטיין ב70 מיליון שח ולהזרמת רוב הכסף לפיתוח.
    דבר נוסף שאני לא מסכים איתך שההשקעה היא חסרת הגיון עד המשפט,
    כמו שאמרתי בזמנו לפיראט, אידיבי זה לא קרקעות עלומים ברומניה, או שדות מוריקים בהודו
    השליטה באידיבי שווה כסף ומסתבר שכנראה הרבה, החוכמה היא לראות צעד אחד קדימה, ולא רק לעשות חישוב מתמטי של אחד ועוד אחד, שמתי את כל הביצים בכיס של אידיבי ואפילו כסף של הבנק בהלוואות, אמרתי עוד לפני המשפט שהסיכון סיכוי באידיבי ב20 אג הוא גבוה מאוד, וכל התיק שלי כרגע בתשואה פנומינלית, מי שקנה בזמנו ולא התרשם מכל ההפחדות שעברו כאן, והכל מתועד בפוסטים, עשה הרבה כסף. הזדמנויות כאלה כמו שהיה באידיבי קורות לעיתים רחוקות.
    בצורה אירונית, כל הסחבת שהיתה במשפט הזה רק גרמה לריקברי יותר גבוה, אי אפשר לקחת את המקרה הזה ולהשליך על הסדרים אחרים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות