אג"ח ממשלתי

מדד אגרות החוב הממשלתיות סיים את השבוע בעלייה של 0.44%, כאשר מדד אגרות החוב הצמודות עלה ב-0.42% ומדדי אגרות החוב השקליות בריבית קבועה ובריבית משתנה עלו ב-0.51% וב-0.07%, בהתאמה. זאת בהתאם לירידת בתשואות על אג"ח ממשלת ארה"ב השבוע.
השבוע פורסם מדד המחירים לצדכן לחודש מרץ. כצפוי המדד עלה ב-0.2% והאינפלציה ב-12 החודשים האחרונים הייתה 1.3%, הנמצאת בתחתית הגבול שקבעה הממשלה. עיקר העלייה במדד נבעה בסעיפים של הבראה ונופש, דלק ושמנים לכלי רכב ושירותי דיור. שירותי הדיור עלו ב-0.8%, אשר שיקפו בעיקר עלייה במחירי ההשכרה של דירות של 0.9%. בנוסף, עדכנה הלמ"ס את אומדן הצמיחה לרבעון האחרון של 2012, שלהערכתה היא בשיעור שנתי של 2.6%, לעומת האומדן הקודם של 2.4%. קרן המטבע העולמית הפחיתה את תחזיות הצמיחה של הכלכלה העולמית ושל אירופה. להערכתה הכלכלה העולמית תצמח בשנת 2013 ב-3.3% (התחזית הקודמת הייתה 3.5%) וגוש האירו יתכווץ ב-0.3%.
בארה"ב, מדד הייצור של פילדלפיה ירד לרמה של 1.3 לעומת רמה של 2 בחודש מרץ. גם מדד האמפייר סטייט ומדד האמון בענף הבניה ירדו. מדד הייצור של האמפייר סטייט למחוז ניו יורק, ירד ל-3.1 נקודות באפריל, בהשוואה ל-9.2 נקודות במרץ ומדד האמון בענף הבנייה ירד באפריל ל-42 נקודות מ-44 נקודות במרץ. עם זאת, התחלות הבניה בארה"ב עלו בחודש מרץ בשיעור שנתי 7%. מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ ירד ב-0.2% בעקבות הוזלה במחירי האנרגיה.
סוכנות הדירוג אגן-ג'ונס הורידה את דירוג האשראי של גרמניה מA+ ל A- עם אופק שלילי, מאחר וגרמניה חשופה באופן מהותי לבנקים בגוש האירו ובשל חולשתה הכלכלית המתמשכת בחודשים האחרונים שבאה לידי ביטוי גם בגידול היחס חוב תוצר.
באנגליה, עלה שיעור האבטלה לחודש מרץ ל-7.9% בהשוואה ל-7.8% בפברואר.
גם נתוני המאקרו שפורסמו בסין השבוע היו מאכזבים. על פי הנתונים סין צמחה ברבעון הראשון של השנה בקצב של 7.7%, בהשוואה לצמיחה של 7.9% ברבעון האחרון של 2012. כאשר תחזיות האנליסטים לרבעון הראשון עמדו על 8%.
בהמשך לפרסום מדד המחירים האחרון אשר מגלם ציפיות אינפלציה נמוכות לשנה הקרובה ורמת הריבית בחודש הקרוב, אנו ממשיכים להניח כי המדדים הקרובים ימשיכו ויהיו נמוכים. אנו צופים כי ההוזלה בעלויות האנרגיה בעולם ובעקבות הזרמת הגז ממאגר תמר, תשפיע מהותית על המדדים הבאים. כאמור גם התקציב לשנתיים הקרובות כולל קיצוצים רבים והוא ירסן את המדדים הבאים. עם זאת, אנו עדיין מעריכים שאמור להיפתח פער בין התשואה הגלומה באפיק הצמוד לעומת האפיק השקלי. אנו ממשיכים להמליץ על החזקה של האפיק הצמוד במשקל גבוה יותר מול השקלי , כאשר 60% באפיק הצמוד ו 40% באפיק השקלי במח"מ בינוני.

אג"ח קונצרני
השבוע המשיכו עליות באג"ח הקונצרני. מדד תל בונד 60 עלה בשיעור של 0.28% ומדד התל בונד השקלי עלה ב-0.29%. המרווח במדדי תל בונד מהממשלתי כמעט ללא שינוי משבוע שעבר.
השבוע בנק לאומי עורר סערה, כאשר הסתמן כי בעקבות הסדר שהגיע עם נוחי דנקנר ימחק חובותיו בהיקף של 150 מיליון ₪, כשליש מהחוב. בעקבות הלחץ הציבור, החליט הבנק להשהות את ההחלטה, לאחר בדיקת בנק ישראל בנושא. בנוסף, השבוע נודע כי בכוונת נציגות מחזיקי אג"ח של חברת הבת אידיבי פיתוח לכפות הסדר חוב. להערכת נציגי האג"ח החברה חדלת פירעון ויש לה פער של 1.5 מיליארד ₪ בין החובות לבין שווי הנכסים.
בשבוע הקרוב יחודשו שוב הגיוסים של החברות, ביניהן צפויות לגייס חברת האחזקות אלעזרא וחברות הנדל"ן א.דורי בנייה וסאמיט אחזקות נדל"ן.
שבוע המסחר האחרון היה קצר וללא אירועים מהותיים אנו צופים כי גם ימשיך שבוע הבא. בעקבות התשואות הנמוכות באפיק הממשלתי והמרווחים הנמוכים באפיק הקונצרני, אנחנו ממשיכים להמליץ על שמירה על החשיפה הקיימת באפיק הקונצרני, תוך מתן עדיפות לאג"ח בקבוצת דירוג A ממדדי התל בונד ובשים עין על התשלומים הצפויים בחודשים הקרובים.

מניות
השבוע האחרון היה קצר, אך מדדי המניות ספגו ירידות חדות, כאשר מדד ת"א 100 ירד ב-2.05% ומדד ת"א 25 ירד ב-2.15%, בהתאם לירידות בשווקים בעולם.

שבוע המסחר היה שלילי, בעקבות הורדת תחזיות הצמיחה של כלכלת העולם וגוש האירו על ידי קרן המטבע העולמית ונתוני מאקרו מאכזבים בסין וארה"ב, למרות נתוני הדוחות הכספיים המעודדים של החברות בארה"ב.
בין הדוחות הכספיים הבולטים היו של בנק "סיטיגרופ" אשר היכה את התחזיות ועלה לרווח נקי של 3.8 מיליארד דולר ורווח של 1.23 דולר למניה, לעומת צפי האנליסטים של 1.17 דולר. "בנק אוף אמריקה דיווח על תוצאותיו לרבעון הראשון אשר היו קצת פחות מהצפוי. הרווח הנקי של הבנק הסתכם ב-2.6 מיליארד דולר. הרווח הנקי למניה הוא 20 סנט, כאשר הציפיות היו ל-22 סנט.
גם חברות קוקה קולה וג'ונסון אנד ג'ונסון היכו את תחזיות האנליסטים עם עליות גבוהות במכירות וברווח.
חברת אפל אכזבה את המשקיעים כאשר עדכנה השבוע את תחזית הצמיחה שלה לרבעון הרביעי של 2012, בו היא צופה להכנסות בגובה של 206.9 מיליון דולר, לעומת ציפיות של 210 מיליון דולר. מניית אפל אף ירדה השבוע לרף התחתון של 400 דולר במהלך המסחר.
שבוע המסחר הקרוב יושפע בעיקר מכיוון ארה"ב והמשך פרסום הדוחות הכספיים של החברות ו מפקיעת האופציות. השבוע למרות הירידות, החל הפער של ישראל מול העולם להיסגר במעט ואנו צופים להמשך סגירת הפער ועליות בטווח הקרוב. אנו צופים שיפור ברווחיות החברות בעקבות הוזלת עלויות האנרגיה. הריביות באג"ח הממשלתיות והקונצרניות ממשיכות להיות נמוכות ואנו ממשיכים לצפות ולהמליץ מעבר והשקעה באפיק המניות.