סיכום שבועי לשוק ההון 07.04.13 – 11.04.13
אג"ח ממשלתי
מדד אגרות החוב הממשלתיות סיים את השבוע בעלייה של 0.31%, כאשר מדד אגרות החוב הצמודות עלה ב-0.45% ומדדי אגרות החוב השקליות בריבית קבועה ובריבית משתנה עלו ב-0.29% וב-0.06%, בהתאמה.
השבוע המשיכו הדיונים והפגישות של יאיר לפיד עם פקידי האוצר, לצורך גיבוש התקציב לשנים 2013-2014. ראש הממשלה צפוי לקבל מספר חלופות לקיצוצים והעלאות מיסים. כנראה ולא יהיה מנוס מהעלאת יעד הגירעון והעלאת המע"מ. על פי הצעת האוצר התקציב יקוצץ בכ-14 מיליארד ₪ וב-6 מיליארד ₪, ב-2013 וב-2014, בהתאמה.
בארה"ב נתוני התעסוקה מעודדים, לאחר שבשבוע שעבר התביעות לדמי אבטלה ירדו ל-346 אלף דרישות. ברק אובמה הציג בפני הקונגרס תכנית בה יוענקו הקלות במס לעסקים קטנים, אשר שוכרים עובדים או מעניקים העלאות לעובדיהם במהלך השנה החולפת, בגובה של 3.8 טריליון דולר. הפדרל ריזרב הביע חששות השבוע מהמשך המדיניות המוניטרית ורכישת אג"ח בשווי של 85 מיליארד דולר אשר עשויה לגרום להתפרצות אינפלציונית. חלק מחברי ה"פד" שוקלים להאט את קצב הרכישות ולהפסיק אותן עד סוף השנה, אם שוק העבודה יתאושש כצפוי.
ומהכיוון השני, הדולר המשיך להיחלש השבוע בכ-0.2%. ביום שני האחרון החליט להתערב הנגיד ולקנות דולרים, על מנת להטות את המאזן לטובת הדולר. מבנק ישראל נמסר, כי כל עוד ימשיך הייסוף בשקל, הוא ימשיך ויתערב, עד לגבול בו רמת השערים של שקל/דולר תהיה בין 3.6-3.65.
באירופה דווקא עולה הביקוש לדולרים, בעקבות אזרחים אירופאים לחוצים, המקווים להישען על כלכלת ארה"ב. ביוון, שיעור האבטלה הגיע לשיא חדש. כך עולה כי לחודש ינואר, אשר עלה ל-27.2%, לעומת 25.7% בחודש דצמבר. בינתיים בקפריסין חוששים מהשלכות של מיסוי הפיקדונות הבנקאיים במדינה אשר תוביל למדיניות אשראי שמרנית מאוד ותפגע בתזרים המזומנים של עסקים.
בהמשך למדד האחרון שפורסם ורמת הריבית לחודשיים הקרובים, אנו ממשיכים להניח כי המדדים הקרובים יהיו נמוכים. אנו ממשיכים לצפות כי ההוזלה בעלויות האנרגיה בעקבות הזרמת הגז ממאגר תמר, תשפיע מהותית על המדדים הבאים. כמו כן, התקציב שיקבע יכלול קיצוצים וירסן את המדדים הבאים. המגמה תמשיך להיקבע בעיקר משוק אג"ח הממשלתיות בעולם . עם זאת, אנו עדיין מעריכים שפער התשואה הגלום בין האפיק הצמוד לאפיק השקלי עדיין לא נפתח במלואו ולכן החזקה של האפיק הצמוד יותר אטרקטיבי לעומת התקופה בהן שררו בשוק ציפיות אינפלציה גבוהות. אנו ממשיכים להמליץ על החזקה של 60% באפיק הצמוד ו 40% באפיק השקלי במח"מ בינוני.
אג"ח קונצרני
השבוע היו עליות באג"ח הקונצרני. מדד תל בונד 60 עלה בשיעור של 0.12% ומדד התל בונד השקלי עלה ב-0.24%. המרווח בתל בונדים מהממשלתי כמעט ללא שינוי משבוע שעבר.
השבוע החלו שוב גיוסים באג"ח קונצרני. חברות הנדל"ן
רבד
וסאמיט
(אשר כבר גייסה לפני חודשיים וחצי כ-190 מיליון ₪) ערכו מכרזים למשקיעים המוסדיים. כאשר גובה הגיוסים הרצוי עומד על 55 מיליון ₪
ברבד
ו-30 מיליון ₪
בסאמיט.
חברת האם של
פרטנר,
סקיילקס ספגה השבוע הורדת דירוג מחברת מעלות ל"חדלות פרעון סלקטיבית", לאחר שלא שולמו בסוף מרץ תשלומי הקרן והריבית לסדרות אג"ח א' וב', בגובה של 60.5 מיליון ₪.
בהמשך להמלצתנו, יש להמשיך ולעקוב אחר דיווחי החברות, בעקבות התשלומים הרבים הצפויים בשנה הקרובה. כמו כן, יש בעקבות התשואות הנמוכות באפיק הממשלתי והמרווחים הנמוכים באפיק הקונצרני, אנחנו ממשיכים להמליץ על שמירה על החשיפה הקיימת באפיק הקונצרני, תוך מתן עדיפות לאג"ח בקבוצת דירוג Aממדדי התל בונד.
מניות
בשבוע האחרון מדד ת"א 100 עלה ב-0.2% ומדד ת"א 25 כמעט ללא שינוי, עלה ב-0.03%. למרות העליות הגבוהות יותר בעולם, בעיקר בארה"ב ובאירופה.
המסחר במניות
החברה לישראל
וכיל
הושפע מהודעתו של שר האוצר יאיר לפיד כי הוא מתנגד בכל תוקף למכירת
כיל
לחברת "פוטאש" הקנדית ובכוונתו לשמור על משאבי
הטבע
של מדינת ישראל. לפיד מעונין להקים ועדה אשר תדון בכל זכויות המדינה במשאבי
הטבע,
לרבות הגז. בעקבות ההודעה, צנחו מחירי המניות,
כיל
ב-6.46% והחברה לישראל ב-8.99%.
גם מניות התקשורת
סלקום
ופרטנר
ריכזו השבוע עניין. ללא הודעה משמעותית מטעמן, עלו השבוע
סלקום
ב-14.11% ו-14.42%. מסתמן כי המניות נרכשו ע"י גוף זר יחיד, באמצעות הברוקרים דויטשה בנק ומריל לינץ.
בארה"ב, נפתחה עונת הדוחות לרבעון הראשון של 2013 ובראש ובראשונה פורסמו הדוחות של חברת המתכת אלקואה עם עלייה בשורת הרווח ל-121 מיליון דולר, אך עם אכזבה בשורת ההכנסות של 5.83 מיליארד דולר.
שבוע המסחר הקרוב יושפע בעיקר מכיוון ארה"ב ועונת הדוחות שנפתחה. הפער של ישראל מול העולם ממשיך ונפתח באופן משמעותי ללא סיבה מכרעת. אנו צופים לסגירת הפערים ועליות בטווח הקרוב, זאת בעקבות הכנת התקציב החדש של הממשלה וכן המשך השפעת הזרמת הגז על הוזלת עלויות האנרגיה ורווחיות החברות. בהמשך לשבועות האחרונים, הריביות באג"ח הממשלתיות והקונצרניות ממשיכות להיות נמוכות ואנו ממשיכים לצפות ולהמליץ מעבר וגידול בהשקעה בשוק המניות.