x




מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1

נושא: כרייה עירונית = גן עדן למשקיעים. אינפיניטיפ.

  1. #1

    כרייה עירונית = גן עדן למשקיעים. אינפיניטיפ.

    התמונה הראשונה אשר עולה בדמיון כשמזכירים חברות כרייה, תכלול לרוב נוף של אזור מבודד, רחוק מכל יישוב, ציוד מכאני כבד ופועלים חבושים בקסדות ולבוש מגן. אולם, בשנים האחרונות, עם כניסתה המאסיבית של הטכנולוגיה לחיינו, התפתח ענף שנקרא "כרייה עירונית". למה הכוונה?...


    ...בשנים האחרונות הפכה הטכנולוגיה בעולם לזמינה עבור שכבות אוכלוסיה רבות, כשהקטר המוביל הוא תחום הטלפונים הסלולאריים, שבעקבותיו צמח ענף משגשג נוסף שנקרא מחשוב "טאבלט". תופעת הסלולאריים החכמים תפסה תאוצה עם השקת האייפון הראשון של אפל ב-2007, לפיו התעצבה התעשייה כולה.מאז, בכל שנה חברות הסלולר הגדולות מייצרות דגמים חדשים בקצב הולך ועולה. ע"פ הנתונים שהוזנו בויקיפדיה, עולה כי נכון ל-2011 מספר הטלפונים הסלולאריים בעולם הוערך בכ-6 מיליארד, זאת בעוד שאוכלוסיית העולם מנתה 7.01 מיליארד בני אדם. המדינה שמובילה את הטבלה היא כמובן סין. על פי נתונים הנכונים ליולי 2012, כ-1.34 מיליארד סינים מחזיקים בכ-1.04 מיליארד טלפונים. עוד עולה מהנתונים כי בארה"ב יש יותר סלולאריים מאשר בני אדם, 327.5 מיליון מכשירים מול 310.9 מיליון בני אדם. בגרמניה התופעה בולטת עוד יותר, כאשר היחס בין סלולר לבני אדם עומד על 130%!מאחר ויצרניות הסלולר מייצרות יותר מכשירים סלולאריים מאשר קצב גידול האוכלוסייה, השאלה המתבקשת היא היכן נמצאים כל הניידים הישנים?על פי מחקר שהתבצע לאחרונה בארה"ב, עולה כי הצרכנים האמריקאים אגרו אייפונים ישנים בשווי של 9 מיליארד דולר. על פי הסקר, יותר ממחצית הנשאלים ציינו כי בבעלותם שני מכשירים ויותר שאינם בשימוש במשק הבית שלהם. התמונה הרחבה יותר מגלה כי הציבור האמריקאי מחזיק ב"גאג'טים" ישנים בשווי של 34 מיליארד דולר (נתוני אתר האינטרנט SellCell.com), כאשר רבע מהסכום מיוחס לאייפונים. עוד עולה כי 78% ממחזיקי האייפונים מתכוונים לשדרג לדור חדיש יותר. אצל המתחרות הגדולות של אפל התמונה פחות מוצלחת: רק 63% ממשתמשי סמסונג מתכננים לשדרג, ואילו 47% ממשתמשי HTC שוקלים לשדרג את מכשירם הנוכחי. בכל מקרה, אין ספק שהציבור "יושב" על "מכרה זהב". הנשאלים בסקר ציינו שלמרות שמיהרו לשדרג כל פעם לדגם החדש שיצא, הם התעצלו למכור את הניידים הישנים שברשותם. סיבות נוספות היו קשורות לכך שהם לא מעוניינים לסכן את המידע האישי האגור במכשירים הישנים, אם ימכרו אותם.
    מאחר שהערים הפכו להיות אזורים משופעים ב"משאבי טבע" בעיקר של מתכות, אלקטרוניקה ופלסטיקה, החל להתפתח תחום חדש שנקרא "כרייה עירונית". ברחבי העולם מדובר בתחום מפותח, וחברות מחזור פסולת מוצקה או הטמנה של חומרים מסוכנים, החלו לעסוק גם בפעילות מחזור מוצרי אלקטרוניקה של מוצרי הצריכה.
    דוגמאות לחברות הפועלות בתחום: Waste Management (סימול: WM), זוהי ספקית של שירותי ניהול פסולת מוצקה בצפון אמריקה, ובעלת מתקני מחזור של פלסטיק ומתכות, סוללות, מכשירים סלולאריים, נורות ועוד. החברה מדווחת בדוחותיה כי מוצרי אלקטרוניקה הינם הסחורה שגדלה בקצב הגבוה ביותר בשרשרת המחזור בפסולת המושלכת. בששת החודשים האחרונים עלתה מניית החברה ב-22% בעוד שמדד דאו-ג'ונס עלה באותה תקופה ב-8.75%. נכון להיום החברה נסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 18 מיליארד דולר. דוגמא לחברה נוספת: Waste Connections (סימול: WCI), החברה פועלת בצפון אמריקה והיא מפעילה כ-3,000 רכבי איסוף פסולת מוצקה ב-27 מדינות ומספקת שירותי מחזור. בנוסף, החברה מטפלת בפסולת שאינה מסוכנת שנוצרת בחיפושי והפקה של נפט וגז טבעי. לחברה יש יותר משני מיליון לקוחות (פרטיים, מסחריים ותעשייתיים). מניית החברה עלתה ב-20% בששת החודשים האחרונים.שורה תחתונה: מאחר שחומרי הגלם בעולם הולכים ומתכלים לנוכח השימוש הגובר במוצרי האלקטרוניקה, נראה כי מדובר בתחום שצפוי להתפתח עוד יותר בשנים הקרובות. "כרייה עירונית" – גן עדן למשקיעים?
    הטיפ רלוונטי למועד כתיבתו. הניתוח במסמך זה נעשה בהתבסס על מידע אשר פורסם ו/או היה נגיש לכלל הציבור באתרhttp://www.google.com/finance אשר החברה מניחה שהינו מידע מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנותו.
    נערך לאחרונה על ידי ולרי.ס., 08.04.2013 בשעה 08:36
    ניתן לעקוב אחרינו גם בדף הפייסבוק.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות