אני מסכים שרוב בעלי ההון שהפסידו לא הגיעו למצבם של אלו שפונו מביתם - למרות שבארה"ב היו המון "החזרת מפתחות לבנק" כי פשוט לא היה כדאי להמשיך לשלם משכנתא על נכס שממילא לא היה בו הרבה הון עצמי ולמעשה היה אפשר לקנות נכס דומה בפחות מיתרת המשכנתא - וזה אצל אנשים שהיה להם מהיכן לשלם - פשוט עשו חשבון קר של מה כדאי.

לגבי בעלי אולימפיה - אינני יודע ספציפית, אבל אני מניח שהיה שם גם כסף אישי שלהם, בוודאי לקבוצה שנכנסה שם כמשקיע (ברומפמן?) אבל זיסר , דנקנר, מימן ,חבס, וזה שקנה מאנגל את אנגל אירופה - ורבים אחרים הפסידו את רוב הונם ויש שורה ארוכה של בעלי הון / עסקים ישראליים שהפסידו הון עתק במשבר

זה שהנושים שלהם הפסידו כסף - גם הנושים הם בחזקת בעלי הון- נכון שאלו גם קרנות פנסיה וגמל, אבל אלו לא הרוב - הרוב זה ציבור משקעים פרטיים "מתוחכמים" שקנה את האגח ומוסדיים שמנהלים קרנות נאמנות עבור משקיעים - פרטיים וחברות - הם כולם ידעו למה הם נכנסים, ואני מניח פיזרו את ההשקעה כך שהפגיעה היא לא עמוקה . החשיפה של "גב כהן" לאגח של אולימפיה היא זניחה.

והנושים לא מסכנים - הם הילוו כספים ללא בטחונות, ובריבית לא מתאימה והכי גרוע - לא פעלו בזמן - הם אשמים לא פחות מבעלי ההון בהתנהלות חסרת האחריות שהוליכה למשבר - הם סיפקו את הנזילות שאיפשרה את החגיגה -וטוב שהפסידו. אינני מרחם עליהם.

במילים אחרות - מבחינתי בעלי המניות של אולימפיה ונושי אולימפיה הם אותו דבר - הנושים הסכימו לממן את ההרפתקאות של אולימפיה בתנאים לא סבירים ואם הנושים היו פועלים בזמן - הנזק היה נמנע ברובו

גם "המסכן שזרקו אותו לרחוב " איננו תמים - הוא לקח משכנתא כשידע שרוב הסיכויים שלא יוכל לעמוד בהחזר, והבנק גם היה לא בסדר שבכלל איפשר לו לקחת משכנתא - שניהם שילמו את המחיר.

נכון שיש כאלו שבאמת מסכנים שפוטרו מהעבודה, שחלו ולא עמדו בהחזרים ולכן נזרקו מהבית - אך אלו היו תמיד - פשוט שבמשבר הזה, עם האבטלה הגבוהה הם רבים מבעבר - אך זה שוב מחזיר אותנו לחיוניות של התערבות של הפד על מנת להקטין האבטלה

במיוחד אהבתי את הקטע (שאתה חוזר עליו לא מעט) לגבי הפד שמעביר לאוצר רווחים מתיק ההשקעות שלו.
יש לי הצעה - יתכבד נא הפד וייצור לו עוד כמה טריליונים מהאוויר וכולנו נהנה מרווחי השקעותיו. אבסורד.
הצעתך תועבר לפד בפעם הבאה שאהיה שם. רק תזכור שהם יפסידו חלק מהרווחים שהתשואות על האגח יעלו - אז אתה תגיד שזה חוסר אחריות שהם מפסידים מיליארדים....