x

עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 51

נושא: פאני מיי / פראדי מק (GSE'S)- מניות בכורה

הזדמנות מעניינת שנוצרה, המניות של החברות , - FNMA FMCC טסו למעלה בימים האחרונים בספקולציה שלא ברור מה בסיסה ועל העגלה כמובן קפצו כל סוחרי המומנטום

שווי השוק של FMCC נושק ל - 8 מליארד דולר - זו חברה שלממשל יש אופציות ל 80% מהמניות במחיר מימוש 0 - כלומר שווי השוק ההוגן לאחר מימוש האופציות צריך להיות 40 מליארד דולר בשביל להצדיק את המחיר הנוכחי, וזאת עוד ללא פתרון למניות הבכורה הבכירות של הממשל שצפויות גם להיות מומרות להון .....

כלומר לדעתי מחיר המניה מנותק מכל מציאות כלכלית או תסריט סביר שאני מסוגל לחשוב עליו.

מיותר לציין שאם יש לשוק כזה בטחון במניות - אזי מניות הבכורה זולות להפליא - נסחרות היום הכ- 20% לפארי (בתחילת אפריל שכבתבי עליהם לראשונה נסחרו ב 16% לפארי)

מי שרוצה לגדר את האחזקות במניות הבכורה - יש הזדמנות מצויינת לבצע שורט - אם מידע מאוד חיובי זולג לשוק - הרי הרווח במניות הבכורה יהיה עצום וגדול משמעותית יותר מההפסד על השורט, מאידך עם זו בועה - יהיה רווח מהשורט.

בניגוד למקרים קודמים שניסיתי לבצע שורט - היום יש מניות להשאלה

גילוי נאות:
    לונג הרבה מניות בכורה, פותח שורט על המניות

יש כמה קרנות גידור שמהמרות על מניות הבכורה. נראה שעל המניות הרגילות מהמרים ספקולנטים ומהמרי בורסה בסגנון קזינו יותר.
    האם לדעתך יש מצב למניות הבכורה לא לאבד את ערכן גם במקרה שהממשל מחליט לא להחזיר את המניות לבורסה?
    לדוגמא לפרק את החברות ולמכור אותן לגופים פרטיים או סידור אחר?
    ההימור כאן הוא עכשיו פוליטי ולא כלכלי כי כבר די ברור שהחברות חוזרות לרוויחיות אבל מצד שני הממשל לא רוצה לוותר על ההכנסה ולא להחזיר אותן לשוק כאילו כלום לא קרה

האם לדעתך יש מצב למניות הבכורה לא לאבד את ערכן גם במקרה שהממשל מחליט לא להחזיר את המניות לבורסה?
    לדוגמא לפרק את החברות ולמכור אותן לגופים פרטיים או סידור אחר?
    מניות בכורה הן למעשה אגח לטווח מאוד ארוך הכולל אפשרות להפסקת תשלומי ריבית - הן קודמות בפרוק למניות אך נחותות ביחס לכל חוב אחר של החברה.

במקרה של פרוק - אם ההון העצמי הוא חיובי, או 0 - מניות הבכורה ישולמו במלואן.

לגבי "החלטה להחזיר למסחר" - לא ברורה לי השאלה - המניות ומניות הבכורה סחירות בבורסה

התכוונתי שהממשל ימכור את אחזקותיו לציבור באמצעות הנפקה בבורסה וידלל לגמרי את בעלי המניות הרגילות.
    האם יש אפשרות אחרת? כח לא נראה לי סביר שהממשל יחזיק לנצח את 80% מהמניות? או שזו אפשרות?
    ואם זה לא אפשרות יש אפשרות לפרק ולמכור לגופים פרטיים או סידור אחר ללא שום זכויות למניות הבכורה?
    מנסה להבין כמה באמת מניות הבכורה הם כרטיס לוטו כמו שאחד מהמחוקקים התבטא

מנסה להבין כמה באמת מניות הבכורה הם כרטיס לוטו כמו שאחד מהמחוקקים התבטא
    אין ברירה, מי שרוצה להשקיע ולהרוויח כסף צריך להשקיע זמן בללמוד את הנושא .

בפוסט יש די מידע שמאפשר תחילת לימוד ואף יותר מזה, אך זה אינו מחליף את שיקול הדעת שלך .

יש המון תרחישים אפשריים ובניגוד ללפני שנתיים/ שלש שאף אחד לא התעסק עם זה היום יש המון ניתוחים ומידע

אתה צריך להסיק את המסקנות לבד

רק לפני ימים ספורים כתבתי:

הזדמנות מעניינת שנוצרה, המניות של החברות , - FNMA FMCC טסו למעלה בימים האחרונים בספקולציה שלא ברור מה בסיסה ועל העגלה כמובן קפצו כל סוחרי המומנטום
    המלצתי למכור שורט.

מי שמכר (כמוני) סבל כמה ימים כי המניה המשיכה להשתולל - אני במקרה כזה מגדיל את השורט.

היום הבועה פוקעת, כמו שבועות מנופחות היטב פוקעות - הירידה במניה כעת 43%!

כל הכבוד

כשקראתי את הפוסט חשבתי שזה מסוכן - היו יכולים גם להמשיך לעלות. כל מהמרי העולם על המניה
    מספיק לראות את לוח המודעות של יאהו finance להבין שזה היה צפוי פיצוץ כזה.
    ה message board של מניות הכבכורה ריקים
    אבל באמת הבועה התפוצצה
    והכי יפה שמניות הבכורה עולות היום בשקט
    עזר להן גם שברוס ברקוביץ נכנס השבוע בגדול על חצי מליארד דולר למניות הבכורה והפך למשקיע activist
    הוציא מכתב עמדה בנושא

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    רק לפני ימים ספורים כתבתי:

המלצתי למכור שורט.

מי שמכר (כמוני) סבל כמה ימים כי המניה המשיכה להשתולל - אני במקרה כזה מגדיל את השורט.

היום הבועה פוקעת, כמו שבועות מנופחות היטב פוקעות - הירידה במניה כעת 43%!

השורט נסגר - רווח של כ 45% בכמה ימים - לא רע .

אני מניח שהדוחות לרבעון הבא יפורסמו ופרדי מק תחזיר את נכס המס תרוויח כ 25-30 מליארד דולר - שוב תהיה השתוללות.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    השורט נסגר - רווח של כ 45% בכמה ימים - לא רע .

אני מניח שהדוחות לרבעון הבא יפורסמו ופרדי מק תחזיר את נכס המס תרוויח כ 25-30 מליארד דולר - שוב תהיה השתוללות.
    קראתי איזה אריון עם ראלף ניידר שמועלה שם אפשרות שבהסדר עתידי יפוצו בעלי המניות וגופים שקנו את המניות לפני השטלתות האוצר (ובהמלצתו) בניגוד לספקולנטים שקנו לאחר ההשטלתות וידעו למה הם נכנסים ( OTC SHARES ). כמובן שבעיניו מצא חן הרעיון כאחד שקנה את המניות לפני המשבר ולא יצא

עכשיו, שכל מי שרצה להיכנס לפוזיציה כבר נכנס - מתחילה המלחמה

הוגשה תביעה יצוגית נגד ממשלת ארה"ב על כל הטיפול ב - GSE - החל מההשתלטות עליה, דרך אופן ניהולה וכלה בהסכמים על תשלומי הדוידנדים לאוצר.

במסגרת תביעות אחרות שהתבררו נגד ה - GSE בית המשפט כבר החליט כי ניהול ה - GSE צריך להעשות לטובת בעלי המניות שלהם ולא לטובת הממשל האמריקאי - אחת הסוגיות שיתבררו כעת זה האם הסכמת האחראי על ניהול ה - GSE לשנות את תנאי תשלום הדוידנד שרתה את בעלי המניות - התשובה כמובן - לא.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות