על פי אתר לא רלוונטי (האתר שבודק שמועות באינטרנט):
http://irrelevant.org.il/2012/05/28/3949

מדובר בשמועה שהחלה לרוץ ברשת ב מאי 2012.
המלצת האתר - לא להעביר

הסבר:להלן תגובת פרופ' קרסו

פרופסור רפי קרסו מזהיר - הזהרו מגזענים שמשתמשים בשמי ללבות יצרים!!!

לכל מי שקרא את מכתב השרשרת שמופץ ברשת המטעה אנשים רבים ומלבה יצרים אפלים!!

דברי בתכנית של אורלי וגיא נאמרו כדי להציף בעייה , ולהעלות בפני המדינה ורשויותיה את הצורך לטפל בדחיפות בבעיה הומנית, אנושית ובריאותית, כאדם,כיהודי , וכישראלי אני נגד כל גילוי של גזענות מכל צורה, בוודאי שאיני סבור הפליטים כציבור מסוכנים, אני מגנה וחרד מאמירות כאלה, המנוצלות על ידי גורמים גזעניים,ועלולות להביא לאלימות נגד חפים מפשע, אשר לפחות חלקם מוצאים בישראל מקלט והגנה, הנזק רב נגרם בכל הדורות במהלך ההיסטוריה מהסתה ומגזענות -גם לעם היהודי!!

אני קורא לממשלה ולרשויותיה ולטפל בדחיפות בבעיות הבריאות והתעסוקה של ציבור זה!

כרופא שעבד בהתנדבות במרפאת פליטים עד לפני מספר חודשים אני מודע לכאב, לסבל ולחוסר האונים של להיות פליט, חסר זהות, חסר עבודה , וחסר הגנה, ואנא.אל תשתמשו בשמי ללבות יצרים אפלים!

אנא הפיצו מכתב זה כתגובה למכתב שהופץ ברשת- ותוכלו גם לשמוע את דעותי בעניין גם בפתיח תכנית הרדיו שלי בשישי שעבר (25/5/2012) בשעה 1305 ב אתר של רדיו ללא הפסקה 103FM וב 104.5 FM בשישי שעבר (25/5/2012) בשעה 1305

תודה.

רפי קרסו

עדכון: דיברתי עם פרופ' קרסו. הוא אמר שהאימייל מעוות את דבריו בתכנית הטלוויזיה והוא מבקש לא לקשר בינו ובין הדברים שכתובים באימייל.

הקטע המדובר שודר בתכנית הבוקר של אורלי וגיא בתאריך 23.5.2012. אפשר לצפות בו כאן, בערך מ 1:27. אפילו פעם אחת פרופ' קרסו לא קרא לעובדים הזרים "מסתננים" - הוא קרא להם "עובדים זרים". המטרה שלו בהעלאת הנושא הוא דאגה לבריאותם שלהם ולבריאות הציבור הישראלי בכלל. הוא קרא למערכת הבריאות לטפל בהם כי התוצאות עלולת להיות קשות.

מטרת מחברי המכתב היא הפחדה על בסיס גזעני ולכן הם קוראים לעובדים הזרים "מסתננים" בעוד פרופ' קרסו דיבר עליהם בחמלה ומטרתו טובה וראויה. אני חושב שלא רצוי להעביר את המכתב כמות שהוא בגלל עיוות המסר של פרופ' קרסו.