x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: FNMA ו- FMCC? מה קורה כאן?

FNMA ו- FMCC? מה קורה כאן?

הי שחקן,

בזמנו אספתי את המניות הללו של פאני מיי ופרדי מק.
    המחשבה שלי היתה שכדאי לאסוף אותן בעיקר משום שהממשל המריקאי הזרים לשם כספים רבים והחשיבה שלי היתה שאם הושקעו שם כל כך הרבה כספים אז הממשל יחזיק בהן בכח ולא ייתן להן להתרסק.

השבוע הן עלו ב 50% ואח"כ בעוד 35% כאשר היום ממש לפני כתיבת ההודעה הזו הן עברו את השער של 1$.

מה לטעמך צופן העתיד בחובן של מניות אלו?

אני רכשתי אותן להחזקה לטווח ארוך, מחזיק בהן כבר שנתיים ומדי פעם אוסף קצת......אני אישית ממתין שיגיעו לשער של 5$ ומעלה....אשמח לדעתך.

אני זוכר שבעבר לא אהבת את הבנקים הללו, האם היום רואים משהו שונה שם?

משקיע בב"ש
    אין הביישן למד...

ניסיון זה מה שאתה מקבל, כשאינך מקבל את מה שאתה רוצה.

לא אכנס למה הם החברות, רק אדגיש שהם לא בנקים אלה גופים המבטחים משכנתאות ומשקיעים בתיקי הלוואות ובאיגוח הלוואות שנוסדו עפ"י צו של הקונגרס האמריקאי ועם הזמן הפכו לפרטיות, אך תמיד השוק התייחס אליהם כחברות בגיבוי ממשלתי .

לחברות אגחים בכמות עצומה שמוחזקים ע"י משקיעים סולידיים ביותר

שהמשבר החל הממשל החליט להשתלט על החברות ולמנות להם מנהל מיוחד על מנת למנוע כל ספק בדבר יכולתם להמשיך לעבוד ולאפשר להם להתממן בשיעורי ריבית הנמוכים בגלל שנחשבים לחברה סופר בטוחה.

ההשתלטות בוצעה כפי שבוצע ב - AIG ובסיטי בנק ועוד מאות בנקים אחרים - החברה הנפיקה מניות בכורה נושאות ריבית ונתנה אופציה לממשל במקרה זה ל - 79.9% מהמניות.

בשלב הזה כללי החשבונאות גררו הפחתות מסיביות בחברות והגדילו את ההפסדים בספרים למספרים אסטרונומיים , בתוספת להפרשות להפסדים עתידיים המדינה הזרימה למעלה מ - 100 מליארד דולר לחברות. כל רבעון, החברות משלמות 10% שנתי על מניות הבכורה ובשנים הראשונות היו צרכות ללוות עוד כסף מהמדינה על מנת לשלם למדינה....

הממשל קבע כי ברצונו לקבוע מודל משכנתאות חדש שיחליף את המודל של פאני ופרדי וכפה הקטנת תיקי המשכנתאות שהחברה מחזיקה.

בסיטואציה בה החברות חייבות 190 מליארד דולר בגין מניות הבכורה למרות שהחזירו דרך דוידנדים 20-30 מליארד, השוק בגדול אמר קדיש על החברות והמניות המחקו מהבורסה הראשית.

בינתיים עברו מספר שנים, שוק הנדל"ן התייצב ואף עולה, תיקי המשכנתאות החדשים מהווים חלק הולך וגדל בתיק של החברות והן חזרו לריווחיות - אפילו ריווחיות טובה מאוד

הממשל לא הצליח לגבש תוכנית חדשה אמיתית לחברות, אך המנהל בפועל פועל למזג את חלק מפעילותם - אז זה יקח עוד שנים

עכשיו שוב כללי החשבונאות עובדים - אם יש רווחים צריך להחזיר את הנכסים שנמחקו ב - 2008 - וזה מה שקרה עכשיו.

פאני הודיעה על דחיה בפרסום הדוחות כי צריכה להחליט מה לעשות עם הנכסים הללו.

פתאום השוק הבין משהו שהיה ברור כבר ב - 2008 - שהשוק יתאושש הנכסים יחזרו - בפאני לבדה מדובר על 61 מליארד דולר - נמחקו חשבונאים ועכשיו יוחזרו חשבונאית - אם לא הכל עכשיו אז לאורך תקופה.

מ - 2013 נכנסת שיטה חדשה של תשלום עבור מניות הבכורה - במקום 10% לשנה, עוברים לתשלום כל הרווח תוך השארת הון מינימלי ביותר שילך וירד בחברה.

עכשיו מחברים את שני הדברים - רווח עצום + החזר כל זה לממשל + חוסר יכולת להחליט על איך משנים את שוק המשכנתאות -פתאום מתברר שאת הסיוע שהחברות קיבלו, ניתן להחזיר ואף יותר מהר ממה שחשבו וזה בכלל יקבע את הקיום הנוכחי של החברות - מי ישנה עסק ריווחי ויציב?

זו הסיבה שהמניה קופצת - זה הימור שאחרי שהממשל יקבל את התשלום בגובה מניות הבכורה יתחיל תהליך של החזרת החברה לשוק הפרטי .

ברור כי הממשל יממש את האופציות ל 79.9% מהמניות ואז ימכור אותם בשוק - ויש וחושבים שאז המניות הקיימות אחרי הדילול יהיו שוות מספר דולרים.

אחרים בדעה שאחרי מימוש האופציה , תהיה המרת מניות הבכורה של הממשל למניות נוספות - וזה לא ישאיר למניות הקיימות כל ערך.

אני בדעה כי הסיכוי שהמניות יהיו שוות משהו בסוף - נמוך מאוד . כל התסכול של הממשל על חוסר יכולתו "לתקן" את החברות יתמקד בבעלי המניות הקיימים והספין יהיה - אומנם החברות נשארו במתכונתם הנוכחית פחות או יותר, אך בעלי המניות שילמו את מלוא המחיר ונמחקו. זו כותרת טובה בעיתון , אף אחד לא יתלונן.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 21.03.2013 בשעה 09:53

אז אתה מרמז בדבריך (אני מחפש דעה לא המלצה), שאם גזרתי קופון יפה כעת כדי לממש כי אח״כ אקבל סטירה?

ותודה רב על ההסבר המעמיק, עד כמה סביר שהממשל יסגור את הבסטה? הרי אם יהיו רווחיות ירצו להמשיך לא?

וכפי שאתה אומר רואי החשבון יעשו תרגילים חשבונאיים בשביל לצאת טוב על הנייר....

אני מפספס משהו?

משקיע בב״ש
    אין הביישן למד...

ניסיון זה מה שאתה מקבל, כשאינך מקבל את מה שאתה רוצה.

את דעתי כתבתי בברור - אני חושב שבסוף הסיכוי הוא שהמניה תהיה שווה כמעט כלום. הרווחת יפה - זמן לצאת

אני לא רואה את הממשל סוגר את החברות - הן היום 95% משוק המשכנתאות - אך זה הכל עניין של החלטות פוליטיות - אך בעידן שהרפובליקנים והדמוקראטים לא מצליחים להסכים על איך מקצצים תקציב, אינני רואה הסכמה בקונגרס לכל שינוי מהותי, אלא אם יבוצע "על הדרך" ע"י המנהל המיוחד בלי לשאול אף אחד.

יש המון ניואנסים שאפילו לא ניסיתי להיכנס אליהם כאן , מאבקים וכספים ענקיים בסיפור הזה - זו לא כלכלה בלבד.

ההימור שלי הור במניות הבכורה, לא במניות - הן עדיפות על המניות בפרוק והכי חשוב- בעבר הם הומלצו לבנקים כמספיק בטוחים להשקעה ע"י הרגולטורים בארה"ב וחלק לא מבוטל מהון הבנקים יושב בהם במחירים של 10 סנט לדולר (היום) - אם יחזרו לשלם ריבית כפי שהיה בעבר - מאות בנקים יקבלו חזרה כמה עשרות מליארדים של הון עצמי חזרה וזה יאפשר להם להגדיל ההלוואות - לתמוך בצמיחה

זה מצב של WIN WIN לכולם

את בעלי המניות פשוט מצווה לדפוק.....

והמניות מתרסקות ביותר מ - 20% והיום רק התחיל.

לא הצלחתי לבצע שורט. אין מניות להשאלה....

ציטוט פורסם במקור על ידי משקיע בבש צפה בהודעה
    אז אתה מרמז בדבריך (אני מחפש דעה לא המלצה), שאם גזרתי קופון יפה כעת כדי לממש כי אח״כ אקבל סטירה?

ותודה רב על ההסבר המעמיק, עד כמה סביר שהממשל יסגור את הבסטה? הרי אם יהיו רווחיות ירצו להמשיך לא?

וכפי שאתה אומר רואי החשבון יעשו תרגילים חשבונאיים בשביל לצאת טוב על הנייר....

אני מפספס משהו?

משקיע בב״ש
    אני חושב שההסבר שקיבלת הוא הכי מדויק שיכול להיות ואני אוסיף את השורה התחתונה לטעמי.
    לממש ולגזור את הרווח כי לאורך זמן אין לחברות הללו זכות קיום בגלל הסיבות שהוזכרו לעיל, ולהבדיל
    מסיבות ברורות מההשוואה אל מול AIG ודומותיה.

פאני מיי פרסמה את הדוחות, וכצפוי הרווח גדול מאוד.

בנכס המס בהיקף של כ 60 מליארד דולר היא לא הכירה עכשיו אך נכתב בדוחות באופן ברור שזה יבוצע ברבעון הקרוב - אם יכירו בכל נכס המס בתוספת לרווחים הרגילים יהיה מדובר ברווח הרבעוני הגדול מאז ומעולם לחברה בארה"ב (ואולי אף בעולם).

החברה מצהירה כי היא ריווחית ותמשיך להיות ריווחית בעתיד הנראה לעין, היקף המשכנתאות "טרום המשבר" מהווים רק 34% מתיק ההלוואות וכבר הופרש בגינם הרבה יותר מדי ממה שהיה צריך להפריש וחלק מהרווחים היום זה ביטול הפרשות להפסדים עתידיים.

מ - 2013 יכנס ההסדר החדש עם הממשל שעיקרו תשלום על יתרת רווח מעל הון עצמי של 3 מליארד דולר כדוידנד לממשל וזה יתורגם לתשלום של כ 75 מליארד דולר ב 2013!

תשלום בסדר גודל כזה יחזיר חלק משמעותי ביותר מהמימון שקיבלו החברות מהממשל ב- 2008 בצורת מניות בכורה בכירות וזה שומט את הקרקע מכל נסיון לבצע שינוי משמעותי בשוק המשכנתאות - מי יתעסק בלפרק חברות שהממשל מחזיק 80% מהן והם ריווחיות מאוד ומחזיקות ביניהן 90% משוק המשכנתאות בארה"ב?

הדיון יתמקד באיך להוציא את הממשל מהחברות והכנסת הון פרטי למערכת - יש הרבה חלופות אך לכולן מכנה משותף אחד - החברות לא יפורקו.

המשמעות של אי פרוק החברות היא שלמניות הבכורה יש ערך. כמה ערך? אף אחד לא יודע בוודאות כי כאן נפגשים הכלכלה, פוליטיקה ומשפט - יתכן ויהיו שוות את הפארי או שיוכתב הסדר שימיר אותן למניות -אך המניות שיתקבלו יהיו מניות בעלות ערך אך בהחלט תיתכן "תספורת" .

אל תחשבו שמי שמחזיק את מניות הבכורה הם "פריארים" שיסכימו לתספורת - מדובר במאות בנקים שהחזיקו את מניות הבכורה כנכס שהותר להשקעת ההון העצמי של הבנקים ע"י הפיקוח על הבנקים וקבוצה של קרנות גידור שמגדילות החזקות עם הזמן - אלו קבוצות לחץ רציניות שלא יוותרו לקונגרס ללא קרב רציני - שלדעתי יש להם רוב הסיכויים לזכות....

כפי שפורט בפוסט קודם, בסופו של יום, המניות הקיימות כנראה לא יהיו שוות כלום והם כבר נמוכות ב - 20% משיאן , לעומתן מניות הבכורה ממשיכות במסען צפונה ונסחרות כבר ב 14 סנט לדולר.

אם מדברים על סיכוי / סיכון - אינני מכיר השקעה טובה יותר -ממניות הבכורה של ה - GSE

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות