x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: מיזוג קרנות נאמנות - שינוי מהותי בהרכב נייר הערך

מיזוג קרנות נאמנות - שינוי מהותי בהרכב נייר הערך

שחקן שלום,

בסוף חודש ינואר השנה רכשתי קרן נאמנות בשם פסגות מק"מ אוקטובר בסך של 307,000 ש"ח. מספר נייר ערך - 5116348.
    נכנסתי היום לחשבוני והופתעתי לגלות שנייר הערך שונה לפסגות כספית השאלות, מספר נייר ערך - 5112347. השינוי בוצע ב-10.3.13.
    התברר שהקרנות התמזגו ולכן נייר הערך התעדכן בהתאם.
    נכנסתי לפירוט נייר הערך וראיתי שהוא שונה מהותית מבחינת הרכב ההשקעות. מק"מ אוקטובר השקיע במק"מ אוקטובר בעוד שהנייר שהחליף אותו, פסגות כספית השאלות, משקיע במגוון מקמ"ים, אג"ח ממשלתי , אג"ח קונצרני ופקדונות. כמו כן, היקף הנכסים של פסגות כספית השאלות עומד על סך של כ-307,000 ש"ח בלבד (דומה לשווי שרכשתיי או שאני טועה וצריך להוסיף שלושה אפסים לנכסים של הקרן).
    האם ייתכן שקרן מתמזגת עם קרן אחרת (אומנם אותה קרן "פסגות"), אך עם תמהיל שונה בהשקעות? ואם כן, האם רק הודעה בחשבון הפרטי מספיקה, כדי לבצע את השינוי. אולי זה לא מתאים ללקוח?
    זה דיי הפתיע אותי, כי הייתי מצפה שגם אם בוצע מיזוג בין הקרנות, תמהיל ההשקעה יהיה זהה ו/או דומה, אך לא שונה מהותית.
    אשמח לשמוע את עמדתך בעניין.
    תודה רבה,
    סיון.

שלום סיון.
    צריך לחלק את המצב לשניים: אדם הסוחר באופן עצמאי ואדם המנהל כספו דרך יועץ השקעות (לרוב בבנק).
    בעצם זה שאתה סוחר עצמאי, אתה למעשה מצהיר שיש לך הכישורים לפעול עצמאית בחשבון, לעקוב ולפקח. במצב שכזה, רשות לני"ע מחייבת מהגוף הממזג להוציא הודעה ישירה לחשבון (ולעיתים גם בכתב) כמו גם הודעת בורסה בעניין. הציפייה היא כי משקיע עצמאי יעקוב אחר הדברים הללו וגם אם לא תמיד מרבית המשקיעים עושים כן, מבחינה חוקית ואף הגיונית זה סביר למדי.
    להבדיל, המנהל את דרכו דרך יועץ השקעות סומך ידיו כי יתריע בפניו על חריגות מעין אלה ולכן אם כספך נוהל דרך בנק ויועץ, הרי שהיועץ היה צריך להתקשר אליך וליידע אותך בעניין כמו גם לקבל הנחיות כיצד לפעול ו/או להמליץ לגישתו.
    בשוק הקרנות יש מיזוגים חדשות לבקרים, ותופעה נרחבת ומשמעותית יותר אף קיימת בתחום קופות הגמל - שם המפקח על הביטוח מחייב בהוצאת מכתב ללקוחות כי אין חשבון ישיר שהלקוח בודק כמעט מדי יום אך בהחלט הדבר שווה ערך להודעת המערכת עליה כתבת.
    ביחס לשאלת תמהיל ההשקעות - לא רק שקרן מתמזגת יכולה לשנות התמהיל אלא באותה מתכונת הודעות אפילו אותה הקרן, ללא מיזוג, יכולה לעשות כן ולכן חשוב לעקוב אחר הודעות מעין אלה אחת לתקופה ובפרט שיוצאת הודעה בעניין שבועות קודם למהלך.

שחקןן שלום, תודה רבה על התשובה המפורטת. אני השקעתי באופן עצמאי ובהחלט למדתי ממקרה זה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות