x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: תחליף לדירה להשקעה

תחליף לדירה להשקעה

הי שחקן.
    אם הבנתי נכון, דירה להשקעה (קונה דירה, ומשכיר אותה) נותנת בערך 5% רווח שנתי. (נכון?)
    אם כך - מה המקבילה לזה מבחינת השקעה בשוק ההון?
    מחפש נייר אחד (כנראה תעודת סל) שמבטיחה (כמעט בוודאות) את אותה התשואה? (5%) ?
    חשבתי אולי EMB או אפילו יותר טוב, ציטוט מתיק האג"ח:
    "ספיידר ליהמן JNK – תעודת סל העוקבת אחר אג"ח בדירוג מקסימלי של +BB ללא מינוף ובתשואת דבידנד שנתית של 6.7%. טווח הזמן המתעלם מאג"ח קצרות (התעודה מחזיקה אגרות בטווח של שנה ויותר) ובחשיפה של עשרות רבות של ניירות מאפשר להנות מתשואה גבוהה גם בהתחשב בחדלות פרעון של נייר אחד או שניים בשנה."
    שזה אפילו יותר מ 5%...
    ונותן גם פיזור (מדד הכולל הרבה ניירות)
    אז מה רע פשוט להחזיק את התעודה הזאת לתמיד, ולקבל בערך 6% תשואה שנתית? אני מפספס פה משהו עקרוני?
    אפילו אפשר להתעלם מעלייה\ירידה של הנייר עצמו, שכן תשואת הדיבידנד לא קשורה לזה...
    נערך לאחרונה על ידי nivh, 07.03.2013 בשעה 12:48

שלום ניב.
    דירה להשקעה לא נותנת 5% תשואה. עד לפני שנתיים אולי כן, וגם זה לא באיזור המרכז, אבל כיום
    אנו רחוקים מתשואה זו וגם בהנחה ואתה משכיר ללא הפסקה וללא עלויות ותיקונים.
    ובכל זאת, לבקשתך נייר אחד שייתן תשואה דומה עם דבידנד הוא אכן JNK. כמו דירה אנו נשפוט
    הנייר לאורך שנים ולא בשנה מסוימת והתשואה הצפויה ללא דבידנד עומדת על 5% שנתי, כשהפיזור
    הוא חלק מהתעודה בשל היקף הניירות המוחזק בה.

מצויין, תודה!
    הרבה זמן חיפשתי מכשיר כזה, נראה שהגענו לנחלה =)
    זה גורם לי לתהות - זה נראה שבאופן מובהק זה יותר משתלם מלקנות דירה ולהשכיר אותה,
    גם מבחינת התשואה, וגם מבחינת הכאב ראש של לנהל ולטפל בדירה.
    התחלופה היא פשוט להחזיק בנייר הזה, להנות מהדיבידנדים, וזהו.
    למה בכל זאת אנשים כל כך להוטים שיהיה להם דירה להשכיר? האם בגלל הסיפור של לאה גולדברג ?

דירה לאורך זמן רק תעלה --- שזה בנוסף לכסף של השכירות
    נקודה שניה, כמה אנשים יש להם את המשמעת לא לנגוע במניות שיש להם כסף נזיל בבנק .
    ובסוף דירה תמיד תשאר .

לגבי משמעת - מסכים.
    לגבי ערך תמיד עולה - האם זה נכון? אקסיומה? (למשל: משבר הנדל"ן בארה"ב, ובהרבה מקומות בעולם שישראלים השקיעו בנדל"ן והסתבר כטעות נוראית)
    וחוצמזה - אם הבנתי נכון משחקן, גם ערך הנייר JNK עולה כ 5% בשנה (ללא תלות בדיבידנדים).

גם מניות לאורך זמן רק יעלו.... וככל הנראה יעלו יותר מנדל"ן.
    ישנם עוד ניירות שיכולים להציע הכנסה קבועה ונוחה עם צמיחה שההיסטוריה מראה שתהיה גבוהה מזו של מחירי נדל"ן
    כך לדוגמה את תעודת הסל DVY. התעודה עוקבת אחר מניות הדיבידנד הבולטות בארה"ב. לאורך זמן חברות מגדילות את הדיבידנד וישנה צמיחה איטית ועקבית, ועדיין לדעתי הצמיחה האיטית תכה את העלייה בנדל"ן.

אני אישית משתמש בתעודה הזו יחד עם HYG (המקבילה של JNK תחת ISHARES) בתור עוגנים בתיק שלי בדיוק מהסיבה הזו

היתרון הגדול של הדירה הוא המינוף הזול מאוד שניתן לקבל לרכישתה ותו לא.

אני מוכן להתערב שמיליון ש"ח מחולק ב-JNK ו-DVY יתנו תשואה טובה יותר מדירה במחיר המקביל.

כתבה בנושא:
    http://www.themarker.com/markets/marketmoney/1.1936384
    נערך לאחרונה על ידי kelazar, 10.03.2013 בשעה 11:17

שלום,
    לגבי הדבידנד, אני מניחה שחברה יוכלה להחליט שהיא לא מחלקת דבידנד. מאחר שמדובר בתעודת סל של כמה חברות, אם כמה חברות יחליטו שהם לא יחלקו דבידנד בשנה או בתקופה מסויימת זה סיכון, אם אתה בונה על זה כהכנסה חודשית (תחליף לדירה). האם זה נכון? מה הסיכוי שזה יתממש? האם גם פשיטת רגל של כמה חברות בו זמנית (בתקופות קשות) ייתכן?
    אני מעוניינת לדעת, מהם הסיכונים בהשקעה בתעודת סל מסוג זה.
    אשמח לשמוע תגובות.
    תודה,
    סיון

יש שם בערך 100 חברות. חלקן הגדול חברות שנוהגות להגדיל דיבידנד שנה אחרי שנה. לדעתי יש יותר סיכוי שהשוכר של הדירה להשקעה יהיה בעייתי מאשר שכל החברות או חלקן הגדול יפסיק לשלם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות