x

עמוד 11 מתוך 13 ראשוןראשון ... 910111213 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

מספר שאלות, מה זה הבוררות שלפיה אגח 4 צריך להעביר 12 מיליון?
    בנוסף מה עם תביעה של דירקטורים בחבס. לפי הזכור לי 10 ימים לפני שהם הודיעו שאין להם כסף לשלם, הם הודיעו שאין בעיה לבצע את התשלומים. המשכורות הגבוהות שנמשכו בשנה האחרונה, וחלוקת הדיוודנד שהייתה במאי 12 כשאז החליטו הדירקטורים שהם לא רואים בעיה ביכולת הפרעון של החברה.
    חבס אומנם היה יחסית בעל שליטה "נחמד" לבעלי האגח מהרגע שחבס קרסה הוא מנסה לעזור. אבל אני בכלל לא בטוח שההתנהלות של הדירקטוריון הייתה תקינה בשנה האחרונה.

בנוסף גם מכירת השלד הבורסאי של חבס יכניס לקופה עוד 1.5-2M שח (סכום קטן יחסית, אבל בכל זאת).

גילוי נאות מחזיק באגח ד.
    נערך לאחרונה על ידי order and magic, 05.10.2013 בשעה 08:57

תיקון טעות בחישובי החזר לאגחים 4 ו- 12 (4 פוסטים מעל)

מתנצל על טעות שנפלה משום שלא קראתי את פסק הבורר בפירוט, ולאחר שקראתי שוב ובפירוט תיקנתי את החישוב בפוסט.
    ההקצאה לנשיה לא מובטחת היא סכום של 12M ₪ שיועברו מאגח 4 לקופת הנשיה הלא מובטחת הכוללת אגחי 4 ו- 12 (בחישוב השגוי העברתי את 12M לאגח 12 בלבד).
    התוצאה: החזר לאגח 4 – 66 אג' ולאגח 12 – 15 אג'

ל- order and magic:
    הסבר על הקצאה לנשייה לא מובטחת מאגח 4

מרגע שחבס נכנסה לחדלות פרעון, נאמני 2 האגחים החליטו בחוכמה לפעול להשאת שווי החברה, תוך דחית מחלוקות לסיום ההליכים. כתוצאה מכך קופת החברה המשותפת נדרשה להוצאות שמשרתות בעיקר את אגח ד (ההוצאות העיקריות נועדו לשמירת אחזקת NSI, וכן ריבית בגין הוצאות אלה). המחלוקת בין הנאמנים לגבי גובה הסכום שעל אגד ד להשיב לקופה המשותפת נידון בפני בורר מכריע שקבע שממימוש נכסי אגח 4 יועברו לקופת הנשיה המשותפת 12Mש"ח.
    לגבי תביעת הדירקטורים היא לא נלקחה בחישוב משום שאין לי מושג מהו סכום ההשבה שניתן לקבל מהתביעה.
    נערך לאחרונה על ידי yehiel, 05.10.2013 בשעה 20:05

התיקון שלך, זה בדיוק מה שבאתי לכתוב כשקראתי את הפוסט

זה אכן אומר שמצבם של אגח י"ב גרוע בהרבה ומצבם של אגח ד השתפר מעט.

לגבי אגח ד, לטובתו משועבדים מניות חבס סטאר. האם המפרק ינסה למכור אותם או שהם יחולקו למחזיקים. למרות שהחברה זרה אפשר לרשום אותה למסחר בארץ למשל. כמה זמן לוקח בדרך כלל התהליך לגבי חוב מובטח?
    נערך לאחרונה על ידי order and magic, 05.10.2013 בשעה 20:21

מניות חבס סטאר מייצגות נכסים בגרמניה, שוייץ וקצת מזומן.
    לא מקובל במחוזותינו לחלק מניות של חברה בפירוק לנושים. מה גם שמוסדיים לא מעונינים במניות מכל מיני סיבות.
    פירוק יכול בקלות להימשך שנתיים ויותר למרות שניתן לסיימו תוך 3 חודשים. האינטרס של המפרק מנוגד לאינטרס שלנו המחזיקים. כמה שהתהליך ימשך יותר הוא יוכל לחלוב יותר את הקופה לטובתו ולטובת שאר אוכלי הנבלות, והכי מצער - הכל בחסות בית המשפט

רק שאלה קטנה - למה הערכת הוצאות פירוק ב 15%? זה המון לפירוק שאמור להית, להערכתי, פשוט יחסית. לא? אם הפירוק יארך שנה, אתה מדבר על הוצאות של משהו כמו מליון וחצי לחודש. גם ב800 שקל לשעה, 200 שעות לחודש, מגיעים בקושי לעשירית מזה - ולכן מעניין אותי אם זה מספר שניתן כך סתם ומתוך זהירות, או שמבוסס על נסיון.

תודה מראש!

אמדן הוצאות פרוק של 15% שבמקרה שלנו הן 40M ש"ח הוא מופרז לכל הדעות, ונלקח מטעמי שמרנות ומהרצון שההחזר המתקבל בחישוב יהיה בודאת גבוהה.
    עם זאת, יש לזכור שהוצאות הפירוק כוללות שערך הנכסים (בגרמניה, שוויץ, קיסריה ות"א) שימומשו ב"מימוש מהיר" יהיו נמוכים מערכם בספרים (משום שבמימוש מהיר התמורה ממכירת הנכסים נמוכה ממכירת הנכסים במהלך עסקים רגיל).

רק כהערה כללית, למי שזוכר - "המשערכים" ו"מעריכי השווי" למיניהם של חברות אחזקה נהגו להוסיף פרמיית שליטה לשווי שוק מניות.

כולם קיבלו זאת כתורה מסיני.

במקרה של מניות NSI המוחזקות בידי חבס, שאין ספק שאילו מניות שליטה, אף אחד לא מזכיר את הביטוי פרמיית שליטה.

יודעים מדוע? כי אף אחד לא נשכר לבצע "אומדן שווי" שישיא את השווי המחושב ככל שאפשר לשרות אינטרסים כאלו ואחרים.

המסחר בניירות של חבס הופסק לפי הודעת הבורסה.
    לא ברור אם ומתי יחודש ("אם לא יתקיימו תנאים לחידוש מסחר בניירות הערך של החברה עד לישיבת דירקטריון הבורסה ביום 17.10.2013, ידון הדירקטריון, בישיבתו הנ"ל, בהמשך השהיית המסחר")

NSI בהנפקת זכויות ענקית של 300 מיליון יורו במחיר של 4 יורו למניה. NSI צוללת לשער 4.8 (אחרי שגם ביקרה ב4.24 בבוקר). זה אומר שחבס מדוללת ל11%+-

מקווה שהמשמעות היא לא איפוס בערך של NSI מול החוב לבנק.

ציטוט פורסם במקור על ידי order and magic צפה בהודעה
    NSI בהנפקת זכויות ענקית של 300 מיליון יורו במחיר של 4 יורו למניה. NSI צוללת לשער 4.8 (אחרי שגם ביקרה ב4.24 בבוקר). זה אומר שחבס מדוללת ל11%+-

מקווה שהמשמעות היא לא איפוס בערך של NSI מול החוב לבנק.
    אני לא כלכך מבין איך הנפקת הזכויות משפיעה על שער המניה - כן אני רואה את הקורולציה ~ אבל הרי זה כמו לקנות מנייה נוספת בהנחה.

חבס תוכל לדעתי למלא את הקופה שלה על ידי מכירה של הזכות לרכוש מניות NSI ב 4 יורו. (זכות ששווה כרגע 0.8 יורו למניה... )
    דרך פשוטה לעשות זאת (ואולי זו הסיבה האמיתית לצניחה במניה) היא למכור מניות בבורסה, ובתמורה לרכוש מניות NSI ב 4 יורו.)
    ככה אני הייתי נוהג בתור חבס, יש כאן פונציאל לא רע להכניס מזומנים רבים לקופה ולהוריד סיכון. ניתן גם לחפש משקיע חיצוני שיסכים לשלם סכום יפה עבור הזכות לקבל NSI ב 4 יורו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות