x

עמוד 8 מתוך 13 ראשוןראשון ... 678910 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

אני מסכים לדברי tby שזה תעלול טיפוסי של מו"מ, ושהם ינסו לחזור עם הצעה מעט פחות טובה.
    לאור העובדה של BGI הייתה הצעה ששווה לא פחות מ - 70 אגורות לאג"ח ד', וגם שווי הפירוק הוא לא פחות מ-60 (בתרחיש קיצוני) - ואני מאמין שיהיה פה תיקון בקרוב.
    כרגיל, יש פה תגובת יתר של השוק.

ציטוט פורסם במקור על ידי Jorge צפה בהודעה
    אני מסכים לדברי tby שזה תעלול טיפוסי של מו"מ, ושהם ינסו לחזור עם הצעה מעט פחות טובה.
    לאור העובדה של BGI הייתה הצעה ששווה לא פחות מ - 70 אגורות לאג"ח ד', וגם שווי הפירוק הוא לא פחות מ-60 (בתרחיש קיצוני) - ואני מאמין שיהיה פה תיקון בקרוב.
    כרגיל, יש פה תגובת יתר של השוק.
    לדעתי לא צריך להילחץ. אין שום מידע חדש אספן פשוט מנהלים מו"מ קשוח.
    אפשר להשתלט על החברה להמיר את כל החוב למניות ואז לממש נכסים או לעשות הנפקת זכויות כדי לייצב את חבס טוליפ.

במצב זה קונים יגיעו ואפשר יהיה למכור את החברה בתמורה לסדרת אג"ח חדשה ומזומן. עדיף לפעול מעמדה של כוח. לחברה אם מוחלים על כל החוב יש ערך כלכלי. בייחוד אם מצמצמים לה את הוצאות התפעול וההנהלה למינימום.

כמובן שאף אחד ל יקשיב לי כי יש לי רק 10K חבס 4.

השמועות אומרות ש:
    http://www.globes.co.il/news/article...FromSearchPage

לא מבין מי יסכים להצעה כל כך דרקונית, בתור מחזיק אני מעדיף או להיות מדולל בהנפקת זכויות של NSI שאגב מי שהוא יודע אם היא תיקרה? או לפרק .... לקבל מאספן הלוואה ב15% ריבית ושעבוד על כל נכסי החברה נשמע לי הזוי.... מאז שאספן ביטלה את ההצעה מניית NSI עלתה 8% ... בסוף הם עוד יתחננו לחזור להסדר הקודם.

אני מסכים שזו הצעה לא טובה שבהחלט אפשר לסרב לה. ואכן - יהיה משעשע אם NSI תעלה בטווח הקצר.

מה שמצאתי מעניין בכתבה זו הטענה ש BGI לא במשחק, הפעם. נעלבו?

אם כל הצער והכאב, אני לא מבין מדוע צריך הסדר חוב לחברה ממונפת שההחזקה המרכזית שלה נסחרת בבורסה .

ההסדר שאני מציע :

נושי חבס משתלטים על החברה

סוגרים את כל ההלוואות ומורידים את המינוף

מחלקים את מניות NSI שנותרות כדוידנד בעין (ואז כל מחזיק שימנף עצמו איך שהוא רוצה) או שמשאירים אותם כהחזקה לא ממונפת

מוכרים את יתרת הנכסים - ומשלמים קצת מהאגח או שומרים הכסף להשקעה בזכויות NSI

אם מחליטים לרוקן החברה- מוכרים את השלד הבורסאי ע"י הנפקת מניות חדשות - ומשלמים קצת מהאגח

מניית NSI תעלה - מי שמחזיק ירוויח, המניה תרד - אין לחץ. בכל מקרה - אין הוצ' מימון ולא צריך הנהלה יקרה בשביל חברה שאין בה כלום חוץ מהחזקה במניות של חברה סחירה.

זה פשוט קל וזול.

אם יש משהו שמוכן להזרים הון חדש - אני יכול להבין שיש טעם בהסדר (למרות שאני לא חושב שזה הגיוני למשקיע - תמיד יכול לרכוש בבורסה מניות NSI - בשביל מה לו ההתעסקות עם נושים?)

אך אם אין הזרמת הון -להגדיל את המינוף והוצאות הריבית ולשרוף את יתרת הנכסים בתיקווה שההחזקה העיקרית תתאושש? - זה בדיוק סוג ההתנהגות שיש למנוע מחברות במצוקה - אם אני נושה הדבר האחרון שאני רוצה זה הימור של הכל או לא כלום ובדרך לפרנס במליונים את תעשיית ההסדרים.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 12.07.2013 בשעה 07:19

הרעיונות שלך לחבס ולחברת אידיבי נכונים. קיימת רק בעיה אחת, שאין דמות מרכזית שתנהל את זה. הקרנות יש לכם רצונות ודרכים מנוגדות. ולכן רק התערבות של בית המשפט והפקדת הנושא בידי נציג הממונה ע"י בית המשפט, יתניע ההסדר בכיוון הנכון כנראה.

ההצעה החדשה

לכל מי שעדיין מתעניין, כזכור לכם אספן עשו קטע מסריח ומשכו מהשולחן את ההצעה שלהם אחרי שאספת האג"ח אישרה אותה. היום הם שמו על השולחן הצעה חדשה טובה יותר מבחינתם.

אני מפשט את ההצעה לכמה פסקאות ממה שהבנתי מההודעה במאיה.

א. מפרקים את חבס וכל נושה מקבל את מה שהוא יכול לקבל מהרכוש שאינו משועבד. סידרה 4 נשארת רק עם הזכויות שלה בחבס סטאר.

ב. סידרה 4 בלבד נכנסת להסכם עם אספן במסגרתו סדרה 4 מקצצת את החוב כלפיה ל 70 מליון שקלים בריבית מדד + 3%, ומוכרת את חבס סטאר או חברה שמכילה רק את מניות חבס סטאר לאספן תמורת 70 מליון שקלים נוספים.

סה"כ תמורה בהסדר:
    שווי המניות של חבס סטאר לפי ערך NSI של השניה הנוכחית (5.6) הוא משהו כמו 140 מליון שקלים.
    עשיתי חישוב לגמרי שטחי
    ערך המניות המשועבדות חלקי 2 (כי יש LTV של 50%) החישוב מניח שבגלל שלבנק יש בטחונות בשווי כפול מהמניות הוא יקח חצי מהמניות וחצי מהפקדון מזומן בתמורה להלוואה - ואז הזנחתי את הפקדון מזומן כי אני מניח שלפחות חלקו הגיע מהלוואות שצריך להחזיר.

תחת ההנחה הזאת ההצעה של אספן היא בעצם הכנסת שותף במחיר הסחיר של NSI לחבס סטאר. הם קונים ב 70 מליון שקלים 51% מחברה ששווה 140 מליון שקלים פחות או יותר.

ההצעה מניחה שכל הנכסים שהם לא סטאר מומשו ושבסטאר יש רק את המניות של NSI.

ככה ששווי ההסדר לדעתי עבור סידרה 4 הוא 140 מליון שקלים + X. כאשר X הוא החלק היחסי של סדרה 4 בכספי הפירוק של כל הנכסים שאינם משועבדים.

עשינו חישוב דומה לא מזמן לגבי יחס הפרעות בפירוק אני לא יודע אם הוא עוד רלוונטי צריך לבדוק.

בכל מקרה מבדיקה שטחית לא ברור אם ההצעה כדאית כלכלית או שלא, מה שבטוח לא נפלתי מהכיסא. נפתרו בה הסוגיות של ניגוד העניינים בין סדרה 4 ל 12. אבל גם צומצמה התמורה, מ 200 מליון שקלים חוב לחברה החדשה, ל 70 מליון שקלים.

בכל מקרה, 140 מליון שקלים מהווים כיום ערך של ~43 אגורות לאגח 4. לערך זה יש לצרף את השווי הכלכלי של פירוק חבס המחיר היום 52 אגורות לערך נקוב ככה שנקודת האיזון היא בשווי כלכלי של 9 אגורות לייתרת נכסי חבס.

ההערכה שלי היא שאם ההסדר הזה מתקבל אזי אין רווח הון משמעותי, אלה אם NSI תעלה כמובן אבל זה נכון תמיד.

נדמה לי כי ההצעה אינה כדאית בכלל

אני גם הגעתי לשווי נוכחי של מניות NSI של כ-140 מ' ש"ח ( עפ"י אותו חישוב של GILGA)

כלומר אספן רוצה לקנות את השליטה בNSI ללא שום פרמיית שליטה
    בנוסף האג"חים הם לפדיון של 10 שניום ( פדיון ראשון של 18% רק אחרי 6 שנים ) ובריבית יחסית נמוכה 3% + מדד
    שימו לב למינוף המטורף שהולך להיות פה לאספן על NSI
    אספן > 51% > חבס החדשה > 100% > חבס סטאר> 74% > חבס טוליפ>21% > NSI

שליטה בחברה שנסחרת לפי שווי של כ 1.75 מיליארד ש"ח תמורת 70 מ' ש"ח

לבעלי האג"ח עדיף להישאר עם המניות בשלומתן, או למכור אותן במזומן למישהו שנותן פרמיית שליטה

גם לי נראה כי ההצעה אינה ראויה. ולכן אספאן רוצה החלטה מהירה עד יום חמישי כדי להלחיץ את בעלי אגח. יש חברות נוספות שמתעניינות בחברה ולכן הדחיפות של אספאן.

אני מימשתי היום. לענ"ד מגיעים זמנים קשים במו"מ, ובקרוב אוכל לקנות מחדש במחיר נמוך יותר.
    מה שמעניין אותי זה מדוע ביג'יאיי לא מציעה מחדש. לאור ההצעה האחרונה של אספן, ההצעה הקודמת של ביג'יאיי נראית אפילו יותר אטרקטיבית מאשר קודם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות