x

עמוד 7 מתוך 13 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

אספן כבר מודיעה בהצעה שלה על הנפקת זכויות שמשמעותו דילול המניות שנקבל.
    לא ראיתי את נושא הנפקת הזכויות, אך באופן כללי בעלי המניות שאינם משתתפים בהנפקת זכויות אכן מדוללים, אך מצד שני ערך החברה עולה כך שאם הנפקת הזכויות היא במחיר הוגן אין הפסד לבעל מניות שלא השתתף - אך הוא כמובן יהנה פחות מהשבחה עתידית כי אחרים השקיעו.

אם אתה רוצה להתעלם מההון העצמי אחרי ההסדר + הגידול בהון העצמי אחרי זכויות - זו כמובן זכותך אך התוצאה שתקבל תגרום לך להחלטות שיגרמו לך נזק כספי

TBY - להלן הפסקה בהצעה של אספן להנפקת זכויות http://maya.tase.co.il/bursa/report....31-00&Type=Pdf . עמוד 6 " החברה תעשה כל מאמץ סביר על מנת שבהקדם המירבי לאחר העמדת ההלוואה תפרסם החברה

הצעת מניות לציבור, בדרך של הנפקת זכויות לבעלי מניותיה, שתמורתה תשמש לפרעון מוקדם

של ההלוואה האמורה בסעיף ג' זה לעיל. הנפקת הזכויות תתבצע במחיר הגבוה מבין: 1) 80%

ממחיר ממוצע הסגירה של המניה בבורסה ב 30- ימים שקדמו למועד פרסום דוח ההצעה או 2)

מחיר מניה לפי שווי חברה של 1020 מיליון ₪.

בכפוף לאמור בפרק א' סעיף 3.3 ובפרק ב' סעיף ו( 2), במידה ואספן תנצל את מלוא זכויותיה

בהנפקת הזכויות, אזי יתרת ההלוואה שלא נפרעה תפרע בתום שנה ושלושה חודשים ממועד

העמדתה. במידה ואספן לא תנצל את מלוא זכויותיה אזי 14 מיליון ₪ מתוך סך ההלוואה ייפרע

בתום שנה ושלושה חודשים ממועד העמדתה ויתרת ההלוואה תפרע בתום שנתיים ממועד העמדת

ההלוואה " עיון נוסף בהצעה של אספן משכנע אותי הגישה שלך. חישוב חדש כולל המניות בצורה מחמירה קבלתי כ- 67 אג' מינימום שמיצג רווח נאה. מפליא אותי שחבס לא מדבר, כי ההצעה של אספן לוקחת לו את החברה. תודה על שיתוף דעותיך.יא אותיל'',, שש

לא חקרתי לעומק את הנושא, אך לדעתי זו הנפקת זכויות שהופכת את ההלוואה (הזמנית) למניות - יש הבטחה לשווי מינימלי של חברה , ולא הנפקת זכויות שפוטנציאלית תדלל את המניות שיקבלו מחזיקי האגח בהסדר

אם אני מבין נכון מדובר על 2 שלבים

א. נושי חבס משתלטים על החברה (בעלים של 100% מהמניות) ומקבלים הלוואת גישור מאספן
    ב. מבוצעת הנפקת זכויות שבמהלכן מתחייבת אספן להמיר את ההלוואה / חלקה למניות תמורת שווי חברה מינימלי

מפליא אותי שעדיין זורקים אגח 4. יש למישהו רעיון מה הסיבה ?

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    מפליא אותי שעדיין זורקים אגח 4. יש למישהו רעיון מה הסיבה ?
    מה שבאמת מוזר זה לשלמרות שאג"ח 4 בחרו בהצעה של אספן שלפיה בעלי המניות של חבס ימחקו *לגמרי* - המנייה מזנקת 17% - למה מישהו קונה את הנייר הזה?

אז נכון שאולי אגח 12 לא יאשרו את הצעת אספן ובעלי המניות יזכו לעוד כמה חודשים עם ערך כלשהו לנייר שלהם, ולכן לא הייתי מצפה שהנייר ירד לגמרי לאפס. אבל אני לא מבין למה המנייה עולה 17 אחוז.

למעשה - להבנתי עכשיו בסבירות מאוד גבוהה המניה של חבס שווה *** אפס*** כי גם אגח 12 אישרו את ההצעה של אספן. אין לי כל כך נסיון במקרים כאלה אבל לדעתי בעלי המניות נמחקים לגמרי בחבס.

פתאום אספן "מגלה" מה שלי היה ברור כל הזמן - NSI עדיין משערכת את נכסיה כלפי מטה

זה תרגיל ידוע ומוכר - לסכם הכל ואז "לגלות משהו" שהיה ברור כל הזמן ולבקש שינוי בתנאי העסקה - כאשר הצד מנגד כבר סגר לעצמו אופציות והוא לחוץ.

התרופה לכך היא בדר"כ "דמי ביטול" עסקה אם סיבת הביטול יכולה היתה להיות ידוע למשקיע הסביר עוד לפני חתימת ההסכם.

מכיוון שמי שעורכים את החוזים הללו מעונינים רק ב X ש"ח לשעה - ברור שאין סעיף כזה בהסכם ולכן אספן, שלאין ספק יושבים שם חברה מנוסים, עושים עכשיו סיבוב יפה על נושי חבס.

הי TBY . מה השינוי שאספן מבקש ? איפה ראית ?

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    הי TBY . מה השינוי שאספן מבקש ? איפה ראית ?
    http://www.themarker.com/markets/1.2061881

אספן נסוגה מהתווה הקיים. כל הנתונים הרי היו ידועים במצגת שחבס פרסמה. אבל עכשיו יש לה יכולת לשפר בצורה משמעותית את ההצעה לטובת. מה עם בייגיאי ? האם היא חוזרת למשחק ? בגללה אספן הייתה מוכנה לשפר ההצעה. יש לבדוק עם כעת האם בייגיאי מוכנה להציעה שוב את ההצעה שלה. אם כן לעזוב את אספן וללכת עם בייגיאי, כפי שחשבתי בזמנו וכתבתי. הם היו מעונים להשקיע ולכן חשבתי כי הם עדיפים. כנראה שהיו אנשים שידעו או העריכו כי זה מה שיקרא ולכן גם לאחר בחירת הצעה של אספן האגח המשיך לרדת.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות