x

עמוד 6 מתוך 13 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 51 עד 60 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

היי טיבי.
    אני זורם אתך ומחשב מצב של פירוק מיידי של החברה: (אני גם לא בדקתי אם יש עוד חובות חוץ מ 4 ו12 אז קח בערבון מוגבל).

לאגח 4 יש: 339 מליון פארי.
    ול12 יש: 114 מליון פארי.

להערכתך המלומדת 59% מאג"ח 12 מכוסה על ידי חבס טוליפ, ולכן 41% לא מכוסה. מתוך סדרה 4, רק 139 מליון שקלים צריכים להתחלק עם אג"ח 12 בשאר הנכסים.

ייתרת הנכסים שווה לדעתך 50 מליון ומתחלקת פארי פאזו - אזי אגח 12 מקבל 22 מליון שקלים בפירוק.
    אגח 4 מקבל עוד 28 מליון מהפירוק של שאר הנכסים סה"כ יש לו 228 מליון שקלים פיצוי על חוב של 339 מליון כלומר החזר של 67.2 אחוז מהחוב. שזה בערך 72.5 אגורות.

אגח 12 מקבל בפירוק 22 מליון שקלים - על פארי של 114 מליון סה"כ יוצא 19.3% מהפארי - מה שמצדיק שער של 23.15 אגורות.

עכשיו מבחינת ההצעה: אגח 4 קיבל בפירוק 228 מליון שקלים ואגח 12 קיבל 22 מליון שקלים.
    כלומר אם מחלקים את הפרות של הצעת הרכש על פי יחס התמורה שמתקבלת בפירוק מיידי, התמורה המתבקשת לאג"ח 12 היא 8.8%, ולאג"ח 4 מגיעה 91.2%.
    הקריטריון בו השתמשתי לחלוקה "הוגנת" היה מה מקבל כל אחד במקרה של פירוק ומהיחס הזה אני עכשיו הולך לגזור את שווי ההצעה.

לדעתי: אגח 4 יקבל: 182.4 מליון אגרות חוב, ו 54.72 מליון במניות סה"כ:.237 מליון שקלים כלומר 70% מהפארי ותספורת של 30 אחוז. (75 אגורות לאג"ח לפי פארי 10 בשקלול האופטימי שהאג"ח שוות שקל שלם.

אגח 12: אמור לקבל 17.6 מליון שקל באג"ח ו 5.28 מליון במניות סה"כ 22.88 מליון - עם שווי חוב של 20% מהפארי כלומר 80% תספורת. בערך 24 אגורות לאג"ח.

עוד נקודה מאוד מעניינת, אם שמת לב ההצעה של אספן מציעה לאג"חים כמעט על האגורה את ערך הפירוק שלהם בהנחה והמפרקים עובדים בהתנדבות ותהליך הפירוק לא אוכל בעצמו את הנכסים. תאכלס לא ברור לי למה כדאי לקבל אותה - אפשר לקבל את אותו הדבר על ידי השתלטות על החברה ועשיית הסדר חוב עם עצמך.
    על לוגיקה זו - לפחות ההצעה של BGI בהיותה קצת יותר טובה - כנראה נותנת קצת מעבר להסדר חוב עצמי ולכן הגיוני לקבל אותה.

גילוי נאות אני גם מחזיק אגח 4 על סמך החלק העליון של הניתוח - שווי אג"ח בפירוק.
    נערך לאחרונה על ידי Gilga, 10.06.2013 בשעה 20:26

אגח 12 לא יכולים להשפיע על דבר - אגח ד' עולה עליהם בשעור של 1:3 בפארי ו- 1:4 בנכסים מובטחים.

ההחלטה היא נטו של אגח ד', ואם לא ילכו לבוררות, אז נציגות ד' תעלה הצעת החלטה ותצביע עבורה. אגח 12 לכל היותר יוכל לפנות לבית משפט ולהתלונן שעושקים אותו - אך אין מה לעשות - מצבם לא טוב.

לגבי ההצעות של השקעה (אספן / ביגיאי) או הלוואות - עדיף משקיע שיקח את הטיפול בנכסי החברה , ומבחינה זו אספן עדיפה על ביגיאי , בייחוד אם אספן תאפשר הורדת תקורות מסיבית בחבס.

לחבס כחברת בת של אספן אין ממש עתיד - את מעט הנכסים ברי המימוש בחבס יממשו וחבס סטאר זו השקעה פסיבית בנכסים נושאי תשואה שרובם המכריע אלו מניות NSI - אין שום הצדקה להחזיק תקורות של חברה בורסאית לשם כך - עדיף לכולם הסדר שבסופו חבס שלד בורסאי שמוכרים אותו לטובת הנושים
    נערך לאחרונה על ידי tby, 10.06.2013 בשעה 20:42

במצגת מוצג כי אין דווידנדים בשנים 2104, 2015 לכן לא ברור לי איך ישולמו ההלוואות + ריביות לחברות? כלומר אספן בונה על השתלטות של הנכסים אם על ידי דילול או מכירת נכסים מהירה. בשני המקרים בעלי אגח מפסידים. אני חושב כי ביגיאי עדיפה כיוון שיש לה כסף והיא מחפשת השקעה ראויה. אם בית המשפט מוסיף משקיף מטעמו לעסקה אולי זה יתן לנו בטחון. המחיר ש TBY חישבת מניח כי אגח החדש נסחר בפרי , אבל ליתר בטחון הייתי מחשיב אותו ב 90% , כלומר 75אג*90%=67 אג.
    נערך לאחרונה על ידי miki1, 10.06.2013 בשעה 22:55

אם אספן תרכוש את חבס, האגחים יסחרו קרוב לפארי, אם ביגיאי תרכוש הסיפור שונה -האגח שלהם נסחר היום בתשואת זבל ואין שום סינרגיה בפעילות

לגבי החישוב שלי - זו חלופה אפשרית , גילגה הציג חלופה אפשרית אחרת - המרחק בין החלופות אינו גדול

הבעיה המרכזית שלא ברור איך יוחזרו ההלוואות + תשלום ריבית, אם אין דווידנדים מ NSI . רק מכירה של החזקות הנוספות אולי יאפשר התשלום. ביגיאי אין לה ניסיון בתחום אבל ברצונה למצאו השקעות ראויות תעשה הכל שהדבר יצליח. כמו כן כיוון שזו חברת ריט הרי הדבר החשוב שהמנהל יהיה בעל נסיון. האם נכון להשאיר את חבס כיו"ר ?????

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    הבעיה המרכזית שלא ברור איך יוחזרו ההלוואות + תשלום ריבית, אם אין דווידנדים מ NSI . רק מכירה של החזקות הנוספות אולי יאפשר התשלום. ביגיאי אין לה ניסיון בתחום אבל ברצונה למצאו השקעות ראויות תעשה הכל שהדבר יצליח. כמו כן כיוון שזו חברת ריט הרי הדבר החשוב שהמנהל יהיה בעל נסיון. האם נכון להשאיר את חבס כיו"ר ?????
    להבנתי NSI שלמו לא מזמן דבידינד לא רע.

למעשה הדיבידנד היה ממש היום:
    NSI NV Announces Q1 2013 Interim Dividend
    Wednesday, 22 May 2013

rNSI NV announced that it will pay an interim dividend of EUR 0.10 per share for the first quarter of fiscal year 2013. The Company's shares will trade ex-dividend from June 4, 2013 and the dividend will be paid on June 11, 2013. Full Article

נערך לאחרונה על ידי Gilga, 11.06.2013 בשעה 17:03

להבנתי אגרות החוב שמוצעות בהסדר אינן של אספן כי אם של "החברה" כלומר אגרות חוב של חבס. בנוסף לכך הריבית עליהן אינה גבוהה (3.5 -4 אחוז צמוד)
    לכן הן יסחרו במחיר נמוך ואולי נמוך מאוד כי המצב בחבס ישאר רע.

בפרט אספן גם מציעים הלוואת כריש בשביל לשמור על ההחזקה ב NSI. ככה שלהבנתי הם משלמים 70 מליון מקבלים את מנעמי השליטה בחבס. נותנים גם הלוואת כריש ומקווים לטוב.

אם הם באמת היו רציניים לגבי ההשקעה שלהם - הם היו נותנים הלוואה בתנאים נוחים לטוליפ כדי שלא תפסיד את המניות. זה סה"כ אינטרס שלהם. דווקא זה שההלוואה ניתנת בתנאים גרועים - עם ריבית שיכולה בקלות להגיע ל 15% גורם לי לחשוב שאספן מבחינתם קונים כרטיס גירוד או אופציה לNSI.

בפרט אספן גם מציעים הלוואת כריש בשביל לשמור על ההחזקה ב NSI. ככה שלהבנתי הם משלמים 70 מליון מקבלים את מנעמי השליטה בחבס. נותנים גם הלוואת כריש ומקווים לטוב.
    זה לא מדוייק.

ההלוואה תינתן מיד עם חתימת ההסכם ותהפוך להון כאשר יוקצו המניות - תהליך של מספר חודשים שדורש אישור בית המשפט וכו'.

במידה ויוקצו המניות ההלוואה תישא ריבית של 5% + מדד החל משלשה חודשים ממועד הענקתה - וזה סביר לחלוטין

רק במידה והמהלך לא יצלח או אספן לא תקבל מניות - הריבית תהיה גבוהה - ובצדק.

מכיוון שאספן מזרימה הון חדש לחברה והיקף החוב יורד משמעותית - ההון צפוי לעמוד על 140 מליון ש"ח ויחס הון למאזן - 40% - האגח יסחר קרוב לפארי

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    זה לא מדוייק.

ההלוואה תינתן מיד עם חתימת ההסכם ותהפוך להון כאשר יוקצו המניות - תהליך של מספר חודשים שדורש אישור בית המשפט וכו'.

במידה ויוקצו המניות ההלוואה תישא ריבית של 5% + מדד החל משלשה חודשים ממועד הענקתה - וזה סביר לחלוטין

רק במידה והמהלך לא יצלח או אספן לא תקבל מניות - הריבית תהיה גבוהה - ובצדק.

מכיוון שאספן מזרימה הון חדש לחברה והיקף החוב יורד משמעותית - ההון צפוי לעמוד על 140 מליון ש"ח ויחס הון למאזן - 40% - האגח יסחר קרוב לפארי
    כן, תודה שהסברת את הנקודה.
    קראתי עכשיו שוב את ההצעה המשופרת והבנתי על מה אתה מדבר. בהצעה החדשה הוסיפו עוד אחוז ריבית + 6 מליון שקלים להלוואת הגישור בריבית 5%.

שאלת השאלות לדעתי היא איך לחלק את העוגה - אני מקווה שזה יהיה משהו ברוח האלטרנטיבות שהצענו ולא לפי פארי תוך התעלמות מההבדלים בין הסדרות.

גיל - במצגת מוצג כי בשנת 2014 - 2015 לא יהיו דיווידנדים לחלוקה. המצגת כמובן מטרתה לשכנע ללכת על הצעה של אספן או איביגי. TBY - כנראה הקשיבו לעצותיך והמליצו על אספן. מעניין למה חבס לא נלחם על השליטה . האם משמעות הדבר כי הוא מוותר מראש והתחליך יהיה מהיר ? אספן כבר מודיעה בהצעה שלה על הנפקת זכויות שמשמעותו דילול המניות שנקבל. על כן החישוב צריך להסתמך רק על 200 מיליון אג"ח. אם נניח כי 10% ילך לאגח 12 נקבל כי אגח 4 יקבל 180/339=53 אג לכל ע"נ, שזה נמוך משווי אגח כיום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות