אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
היום פורסמה טיוטא של מו"מ בין אספן לבין בעלי האגח (לדעתי רק סדרה 4 - אבל אני לא בטוח לגבי זה)
עיקר הטיוטה - המרת חוב לחבס בחוב לאספן על ידי השתלטות עויינת על חבס סטאר ומכירתה לאספן. (להבנתי)
תמורת העסקה היא 50 מליון שקלים במניות אספן ומזומן.
ו~ 480 מליון שקלים בסדרות אגח שונות ומשונות וגרועות מאוד מבחינת מח"מ וריבית. הגדילו לעשות עם סדרה ט שהיא בעצם לא אג"ח אלה אופציה על מחיר NSI. היא תשולם במלואה אם המחיר למנייה יגיע ל 15 יורו (לא פחות). (כמעט פי 3 מהמחיר היום)
מצד שני הייתרון בהצעה הזאת הוא זה שהיא מאוד מלחיצה את חבס, ולראייה חבס פירסמה היום (צירוף מקרים?) הצעה להסדר מטעמה - שכבר כוללת את העברת השליטה לבעלי החוב. שזה דיי נדיר שחברה מוותרת על השליטה כלכך מהר.
לדעתי - הם הבינו שאם הם לא ימהרו - אספ"ן יעשו להם השתלטות עויינת ובעלי השליטה בחבס ישארו בלי כלום.
אני אשמח לעוד דעות, מקלזר וכל מי שמתעניין.
NSI פרסמה דוחות שמצביעים על התאוששות - התפוסה הכללית החלה לעלות וזאת למרות מכירת נכסים (בדר"כ נמכרים הנכסים "הטובים" - כלומר שיעור התפוסה בהם גבוה משמעותית מהממוצע)
הרווח מפעילות - 0.2 יורו למניה - 13 מליון יורו , אך השיערוכים של תיק הנכסים בהיקף -35 מליון יורו גררו את החברה להפסד רבעוני של 22 מליון יורו
במבט קדימה החברה צופה שיפור נוסף בתפוסות לאור העובדה שרק 11% מהחוזי שכירות שלה מתחדשים - נראה כי החברה נוקטת מדיניות אגרסיבית של שמירה על דיירים לאור העובדה ש 76% מהחוזים שפקעו חודשו (אומנם בתנאים אחרים) אל מול פחות מ 50% שנה שעברה .
החברה צופה ל 2013 רווח מפעולות רגילות ללא שיערוכים של 50-56 מליון יורו אך אני מניח שהשיערוכים מטה ימשיכו - נכסים יושכרו במחירים נמוכים יותר ולכן ישוערכו מטה. שווי הנכסים היום הוא 9.7 יורו למניה, אני לא אופתע אם נגיע ל -8.5- 9 יורו לפני ההתיצבות - במחיר של 5.6 יורו למניה יש שיכבת בטחון רצינית לשיערוכים מטה ומנגד פוטנציאל השבחה משמעותי.
הריווחיות מפעולות רגילות נותנת תשואה של 15% , הדוידנד שהוכרז בהיקף של 0.1 יורו למניה במזומן מגלם תשואת דוידנד של 7% ומהווה מקור לחבס טוליפ לשלם את הוצ' הריבית ....
אני מעריך שתוך רבעון - שניים, השוק יבין ש NSI במסלול התאוששות ומחיר המניה יטפס לכיוון שווי הנכסים - עם קצת מזל הם יפגשו ב -9 יורו עוד 6 חודשים.
האם צפויה הנפקת זכויות ב NSI ? למישהו יש קישור למסמך מתאר?
זה כתוב בסוף הכתבה הנ"ל:
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000845069
היי אייל, אין לי קישור למסמך - אבל זה מאוד מתבקש עבור קרן ריט שמשערכת מטה מטה את נכסיה.
כל שיערוך כזה מקטין לה את ההון העצמי ביחס להלוואה וכדי לשמור על יחס מסוים צריך עוד הון עצמי.
בפרט בעבר הם חילקו חלק מהדיבידנד במניות - שבפועל אפשר להם לשמור את הרווחים כהון עצמי ולעשות מיני הנפקת זכויות.
לטיבי פחות אכפת - אבל גורם סיכון מדבריו הוא המשכות השערוכים מטה שתדרוש גיוס הון כדי לעמוד ביחס הון עצמי להלוואות מתאים. אם החברה תצטרך למחוק עוד 30%-20% מההון שלה לפני שהמצב יתחיל להשתפר זה אומר שהם יצטרכו להנפיק זכויות בסכום דומה. חבס כנראה לא תוכל להשתתף הם מתנהגים כמו מכור שלא יודע מתי להפסיק עם האחזקה הזאת. בפרט אם הם היו לוקחים את הדיבידנד האחרון במזומן ולא במניות היה להם הרבה יותר קל עם התזרים.
בכל מקרה אחד הסיכונים שלנו להבנתי הוא דילול של 20-30% ובאחזקת NSI של טוליפ.
הצעה חדשה של אספן גרופ, מסתמן שיש לה הסכמה עם המוסדיים כבר וגם עם חבס עצמו,
אספן מזרימה 70 מ' ש"ח תמורת 56% מהמניות החדשות
בנוסף תיתן מסגרת אשראי של עןד 30 מ' ש"ח
מחזיקי האג"ח יקבלו 44% מהמניות החדשות
ויונפקו להם 200מ' ש"ח אג"חים חדשים ב-2 סדרות
סדרה ה' 100מ' ש"ח פדיון בתשלום אחד בעוד 6 שנים ריבית 3.5% + מדד, ריבית בתשלום שנתי יהיה שיעבוד של נכסים שהם לא חבס סטאר ( NSI)
סדרה ו' 100מ' ש"ח עומדות לפירעון ב 6- תשלומים שנתיים שווים, החל מתום 4 שנים ממועד הקצאתן ועד לתום 9 שנים ממועד הקצאתן,מדד + 4% . הריבית תשולם באופן שוטף מדי שנה . שיעבוד על מניות חבס סטאר
לא זיהתי התייחסות להבדל בין אגח 4 לאגח 12 מה שמפליא אותי, האם מישהו יכול להאיר את עיני?
אם אכן אין הבדל במתווה זה נראה לי יש אפסייד משמעותי באגח 12 הוא נסחר כיום בכ-35 אג' שזה 30% פארי
ושווי מניות לדעתי שווי חברה יהי כ-150 מ' לאחר ההסדר לכן שוי מניות לבעלי אגח" הוא כ-60 מ'
ושווי האגחים החדשים לדעתי הןוא ב-80% הע.נ כלומר כ-160מ'
כלומר החזר של 220 מ' על חוב של 450 מ' כלומר החזר של כ50%
למה שבעלי אגח ד יסכימו להיות שווים לבעלי אגח י"ב? נשמע לי תמוה מאוד שההסדר שיאושר ישאיר את האגחים שווים....
נקודה נוספת בכלכליסט נדמה לי צויין שהאגחים שיונפקו יהיה אגחים של אספן ולא חבס מה שאומר שהם יסחרו כמעט ב100% מהפארי.
נשמע לי יותר הגיוני שאגח ד יקבל את כל האגחים ויתחלק עם י"ב במניות.
ואז אגח ד יקבל תמורה של 200M + 45M (לגבי ה45 לקחת שלושת רבעי מההערכה שלך לא הערכתי עדיין את שווי החברה אחרי ההסדר). אזיי 245M או %80~ מהפארי ואילו אגח י"ב יקבל 15M שהוא 15% מהפארי....החלוקה הזאת נשמעת לי הרבה יותר הגיונית למצב.
כמובן האמור זה ספקולציה שלי בלבד.
אני גם לא מבין את ההסדר, אבל להבנתי הוא בכלל לא צריך לכלול את אגח 12. כל הנכסים של חבס משועבדים ל 4- (חוץ מחבס סטאר אין כמעט שום דבר מעניין)
מפרקים עכשיו את חבס - 12 מקבל כמה פירורים, 4 מקבלים את סטאר + כמה פירורים.
+סוגרים דיל עם אספן בתמורה לסטאר.
זה צריך להיות המתווה לדעתי - כל דבר אחר הוא נגד האינטרס של 4.
מצגת שפורסמה היום על ידי הנאמנים לאגחים, נותנת תמונה של שווי חבס ובנותיה - http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=822260
האחזקות בחבס סטאר המשועבדים לאגח ד' שווים כ - 200 מש"ח - כל זמן ש NSI סביב ה - 5.4 יורו למניה - אל מול 339 מש"ח חוב לאגח ד' - שעור כיסוי של 59%
יתר נכסי חבס -50 מש"ח וחוב של 118 מש"ח לאגח 12
כלומר NAV שלילי של כ - 200 מליון ש"ח
אם נבדוק את ההצעה של אספן (הצעת בי.גי.אי יותר טובה כספית בקצת) - יהיו 200 מליון ש"ח באגח + מניות שהנאמנים מעריכים בשווי של 62 מליון ש"ח
המלצת הנאמנים שאת החלוקה בין סדרות האגח יקבע בורר. מה בורר עשוי להכריע?
מכיוון שאין מחלוקת שלאגח 4 שיעבודים על 80% מנכסי חבס ויתר ה - 20% אמור להתחלק פארי פאסו בין הנושים - כלומר 75% מהיתר ילך גם כן לאגח 4, הרי חלוקה הוגנת של האגח בין הסדרות, הינה לפי שווי הרכוש - 95% לאגח 4 ו- 5% לאגח 12.
לגבי המניות , מכיוון שעיקר הנכסים של חבס משועבדים לאגח ד' , אזי גם כאן, כל מה שמחזיקי אגח 12 יכולים לצפות לו זה חלקם מהרכוש "המשותף" שזה רק 5% מהמניות שיוקצו
במתווה כזה אגח 4 מקבל 190 מש"ח באגח + 60 מש"ח במניות - סה"כ 250 מש"ח מול חוב של 339 - 74% החזר - משקף שער של 80 אג.
אגח 12 - 10 מש"ח באגח , 4 מש"ח במניות - סה"כ 14 מש"ח על חוב של 118 מש"ח - 12% החזר - שער של 15 אג.
מחירי האגחים בשוק מאוד רחוקים מהניתוח - או שאני מפספס משהו, או , כפי שקורה לא מעט, השוק לא מעכל את הסיטואציה....
אשמח להערות והארות
גילוי נאות: מחזיק חבס 4 , NSI
יש לי תחושה שזה קשור להרבה אי-ודאות ואולי גם מידה מסויימת של חוסר שקיפות. צריך גם לזכור שעל השולחן עומדות לא רק הצעות אספן/ביגיאיי אלא גם הצעות להלוואת כרישים. אם יוחלט ללכת בדרך זו, המצב בחבס הופך להיות עוד יותר בינארי (או שיוחזר יותר, או שיוחזר הרבה פחות).
מעל כל זה שים גם את זכות הסרוב של אגח שבכלל לא בטוח שיסכימו לבורר, ואז הסדרות יצטרכו להיכנס למו"מ על חלוקת התמורה. אם הדברים היו חדים, למה מו"מ? - בגלל ש-12 יכולים להגיד פאק יו, אם אתם מציעים לנו 12% החזר עדיף לנו כבר להמר על הלוואות כריש, ולדחות את ההצעה (יש לא מעט היגיון בגישה כזו, אגב. יש להם פחות מה להפסיד.) ומכאן שיהיה איזשהו מו"מ שבו 12 יקבלו יותר ממה שחישבת להם, על חשבון 4.
זו רק ספקולציה, בכל אופן.
החדשות הטובות הן שיש תחרות בין אספן לבי'יאיי- ואולי נראה מקצה שיפורים נוסף להצעות. החדשות הרעות הן שזה יכול לקחת זמן.