x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

Hybrid View

האם אתה יכול להרחיב לגבי מסכת השיקולים כאן?
    NSI זו ריט (כמו ריט הישראלית) זו פלטפורמה נפוצה בעולם להשקעה בנדלן , בישראל משום מה זה עדיין לא "נתפס" בחברות סחירות -הרעיון של ריט זה פטור ממס בחברה אך דרישה להעברת 90% מהרווחים לבעלי המניות כדוידנד כל שנה - כלומר זו מניה עם איכויות של אגח כי מחוייבת לחלק רווחיה.

NSI עצמה היא ריט מעורבת - מחזיקה משרדים , קניונים ונכסים לוגיסטיים = הכל נכסים מניבים (חישבו על גב ים / עזריאלי / מבני תעשיה ביחד) שעוסקת גם בייזום נכסים חדשים אך במינון זניח ביחס להיקף הנכסים

עפ"י דוחות החברה, ערך הנכסים (לאחר שיערוכים) נמוך מערך הכינון (בניה מחדש) של הנכסים - כלומר הנכסים משוערכים נמוך. בנוסף שווי השוק עוד נמוך הכ 50% מההון כך שכל ש"ח קונה רכוש ב - 50% משוויו הנמוך.

אינני אומר כי השווי בספרים , כמה שהוא נמןך, לא ישחק עוד בעקבות שיערוכים מטה, אך לי זה כבר לא משנה - יש "מקדם הגנה" לכל העניין.

מקדם ההגנה - החברה ריווחית בתפעול. ההפסדים הם משיערוך נכסים אך התזרים מזומנים חיובי - החברה בוחרת לשלם דוידנדים במניות - כלומר לשמור את הכסף בקופה על מנת להוריד מינוף - וזה מה שגורם לדעתי חלק מהלחץ במניה

מקדם ההגנה נוסף זו תשואת הדוידנד שתתקבל מ - NSI - בטווח בקצר ובטווח הארוך (אינני קונה בשביל סיבוב) - במחיר הנוכחי היא מעל (במניות או מזומן15% ) , אך ששיעורי התפוסה במשרדים יתחילו לעלות, התזרים יגדל ויפצה על ירידה בשכר דירה אם תהיה. לבסוף השוק יתאושש , מחיר המניה יזנק (יותר רווחים, פחות סיכון = דרישה לתשואת דוידנד יותר נמוכה - מאוד נמוכה כי זה יחשב נכס סולידי מאוד.....)

כפי שכתבתי בעבר , אני מחזיק ריטים בארה"ב שקניתי בעיצומו של המשבר עוד ב - 2008 / 2009 - היה בדיוק אותו סיפור, והרווחים הם (ועדיין הריטים לא הגיעו לאן שצרכות להגיע) של פי 5 עד 10 - זה מה שיהיה ב NSI - אך צריך 5 שנים של סבלנות בלי לבדוק כל יום "מה זה עשה" - NSI לא תעשה פי 10 , אך פי 4 בקלות.

אני מדגיש את נושא הסבלנות - יש לי השקעה גדולה מאוד במניות בכורה של פרדי מק. רכשתי אותם ב - בפחות מ 2 סנט לדולר ב - 2010 . עלו פי 5 ל - 10 סנט לדולר וירדו כל הדרך חזרה ב - 2012

האם השתנה משהו בחברה - כן - המצב השתפר. האם תזת ההשקעה שלי השתנתה? -לא. האם מצב השוק השתנה - כן - המצב השתפר. אז קניתי עוד, "ההימור" רק גדל.

היום זה כ- 11 סנט לדולר. הפיתוי למכור אדיר, אך תזת ההשקעה היא שזה יגיע ל דולר - פי 50 על השקעה .....

כך עם NSI - זה זול, מאוד זול ויש לזה פוטנציאל מאוד גבוה.

מה יקרה אם הבנק יתרגז על החברה של חבס (טוליפ?) שמחזיקה במניות NSI וידרוש את מניות הערבון? האם זה לא יגרום להצפה של השוק במניות NSI כאשר הבנק יבקש להנזיל את הערבון?
    שאלה מצויינת

התשובה אולי תפתיע - אין לבנק שום כוונה לעשות זאת - יש לו בטחונות של 200% על ההלוואה.

הוא יהיה מוכן לוותר לחבס על אחוז הבטחונות רק לא להגיע למצב שהוא לוקח המניות

גם אם יקח המניות - ראשית הוא יקח המזומן שבפקדון וישלים לסכום ההלוואה עם המניות - במקרה כזה הבנק לא ירוץ לשוק למכור - הוא יחפש משקיע שיקח את החבילה - ויתן שוב הלוואה למימון....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות