x

עמוד 12 מתוך 13 ראשוןראשון ... 210111213 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 111 עד 120 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

לחבס יש הלוואה שמולה מחיר מניות NSI צריכות להיות מעל 5 יורו.
    אם מחיר המניות יחזור להיות מעל 5 יורו אז הכל בסדר, ואם לא מה יעשה הבנק?

מחיר NSI יחזור די מהר לסביבות ה - 5 ואף יותר, ממספר סיבות -

- החברה תחזור לשלם דוידנד מסודר במזומן
    - עלות המימון של החברה תרד
    - LTV יתייצב מחדש על כ 50% אחרי שהחברה תחזור להשקיע - במקום להיות במצב של למכור נכסים טובים בזול

במנותק מההשפעה על אגח חבס, ראוי להבחין בהתנהלות NSI - אחרי שמחקו כ 50% משווי הנכסים שלהם מ 2008 וראו כיצד המינוף הולך ועולה , הם לא המתינו לנס שיבוא - הם ביצעו הנפקה גדולה , בדילול משמעותי של בעלי המניות הקיימים על מנת לחזור למצב יציב לחלוטין - לא רק לשמר נכסים, אלא לקנות נכסים בשוק שהוא עדיין קשה.

התנהלות זו היא בניגוד מוחלט להתנהלות בשוק המקומי - בעלי העניין מושכים זמן בתרגילים ותרוצים ומביאים את החברות לחדלות פרעון. אני בטוח שכל אחד מהם , בינו לבין עצמו, מצטער שלא הלך להנפקה / הסדר שעוד היה ערך בחברה - הם כולם העדיפו לגייס עוד חוב במקום עוד הון - העלו את מינוף החברה במקום להורידו - וזה גורם מספר 1 לתספורת הענקיות למחזיקי החוב בישראל.

מצד שני, הם הנפיקו ב 25% פחות ממחיר השוק, ובכדי להוסיף חטא על פשע לא נתנו צ'אנס לבעלי מניות קטנים להיכנס להנפקה ב 4 יורו .

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    מחיר NSI יחזור די מהר לסביבות ה - 5 ואף יותר, ממספר סיבות -

- החברה תחזור לשלם דוידנד מסודר במזומן
    - עלות המימון של החברה תרד
    - LTV יתייצב מחדש על כ 50% אחרי שהחברה תחזור להשקיע - במקום להיות במצב של למכור נכסים טובים בזול

במנותק מההשפעה על אגח חבס, ראוי להבחין בהתנהלות NSI - אחרי שמחקו כ 50% משווי הנכסים שלהם מ 2008 וראו כיצד המינוף הולך ועולה , הם לא המתינו לנס שיבוא - הם ביצעו הנפקה גדולה , בדילול משמעותי של בעלי המניות הקיימים על מנת לחזור למצב יציב לחלוטין - לא רק לשמר נכסים, אלא לקנות נכסים בשוק שהוא עדיין קשה.

התנהלות זו היא בניגוד מוחלט להתנהלות בשוק המקומי - בעלי העניין מושכים זמן בתרגילים ותרוצים ומביאים את החברות לחדלות פרעון. אני בטוח שכל אחד מהם , בינו לבין עצמו, מצטער שלא הלך להנפקה / הסדר שעוד היה ערך בחברה - הם כולם העדיפו לגייס עוד חוב במקום עוד הון - העלו את מינוף החברה במקום להורידו - וזה גורם מספר 1 לתספורת הענקיות למחזיקי החוב בישראל.

היי אייל, למה בעלי מניות קטנים לא יכולים להשתתף בהנפקת זכויות ?
    אם אני מבין נכון איך זה עובד אז אתה נותן הוראה להשתתף בהנפקת הזכויות משלם את הכסף ומקבל מניות חדשות לפי היחס של ההנפקה.

בהנפקות זכויות בארץ כשלא השתתפתי לא דוללתי סתם ללא פיצוי -אלה מכרתי את הזכויות שלי להנפקה בבורסה וקיבלתי כמה גרושים. (הרגיש דיי דומה לדיבידנד) רק שאני יודע שלעתיד לבוא הסיכון יורד ואיתו התשואה.

באתר של NSI יש היום הודעה חדשה שאומרת שהם קיבלו מחויבות משקיעים לכל ה 300 מליון מהחתמים. אני מניח שזה אומר שלא צריכים את הקטנים ...

http://www.nsi.nl/en/news/view/id/21...-of-new-equity

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה
    אם אני מבין נכון איך זה עובד אז אתה נותן הוראה להשתתף בהנפקת הזכויות משלם את הכסף ומקבל מניות חדשות לפי היחס של ההנפקה.

בהנפקות זכויות בארץ כשלא השתתפתי לא דוללתי סתם ללא פיצוי -אלה מכרתי את הזכויות שלי להנפקה בבורסה וקיבלתי כמה גרושים. (הרגיש דיי דומה לדיבידנד) רק שאני יודע שלעתיד לבוא הסיכון יורד ואיתו התשואה.

ציטוט פורסם במקור על ידי Gilga צפה בהודעה

היי גיל,
    זו לא הייתה הנפקת זכויות
    זו הייתה הנפקה פרטית
    ההנפקה הייתה פתוחה רק ללקוחות מוסדיים ( בעיקר בהולנד )

המפרקים רצו להשתתף בהנפקה, אך הבנק הממן רבו בנק לא הסכים לתת אפילו אירו אחד

סה"כ מבחינת NSI אני חושב שמדובר כעת בתחתית, החברה יציבה הרבה יותר
    והגיוס נותן לNSI אפשרות לקנות נכסים חדשים
    ולשנות תנאי הלוואה על נכסים קיימים
    ומעמדה חזקה של חברה עם 300 מ' אירו בקופה ולא מעמדה של חברה שחייבת להפחית חוב

ציטוט פורסם במקור על ידי orbit צפה בהודעה
    היי גיל,
    זו לא הייתה הנפקת זכויות
    זו הייתה הנפקה פרטית
    ההנפקה הייתה פתוחה רק ללקוחות מוסדיים ( בעיקר בהולנד )

המפרקים רצו להשתתף בהנפקה, אך הבנק הממן רבו בנק לא הסכים לתת אפילו אירו אחד

סה"כ מבחינת NSI אני חושב שמדובר כעת בתחתית, החברה יציבה הרבה יותר
    והגיוס נותן לNSI אפשרות לקנות נכסים חדשים
    ולשנות תנאי הלוואה על נכסים קיימים
    ומעמדה חזקה של חברה עם 300 מ' אירו בקופה ולא מעמדה של חברה שחייבת להפחית חוב
    לNSI אני מסכים שזה טוב - הסיכון שם גבוהה מידי עכשיו. בשביל חבס פספוס הזדמנות. ביחס של מניה נוספת על כל מניה הם יכלו לנסות למכור עד חצי מההחזקה שלהם (לא יודע כמה הם היו מצליחים לשחרר לשוק) ~ ולקנות בחזרה באותו אופן.

מוזר שמותר לעשות כזאת הנפקה פרטית רק לחלק קטן מהמשקיעים...
    לריט 1 גם מותר לעשות את זה ? נניח להחליט לדלל אותי ב 50% בהנפקה פרטית למקורבים בלבד במחיר אטרקטיבי.... ?

ברמה התיאורטית כן, ולא רק חברות ריט
    כל חברה יכולה לבצע גם הנפקות פרטיות
    ולמעשה מידי יום מתבצעות הנפקות פרטיות בדר"כ הם פשוט לא מדללות כל כך אז זה בשוליים
    בכל מקרה מחיר ההנפקה צריך להיות ריאלי על מנת שההנהלה והדירקטוריון לא יהיה חשוף לתביעות,

NSI טוענים שבצעו בדיקות וגילו כי אם יעשו הנפקת זכויות יהיה להם קשה יותר לגייס סכום כל כך גדול והמנייה הייתה יורדת יותר מאחר שכל המניות היו נזילות וסוחרי נוסטרו היו מרסקים את המנייה
    NSI ביצעה מכרז מול המוסדיים בהולנד כאשר המחיר ההתחלתי היה בכלל 3.2 אירו
    דרך אגב חלק מהתנאים של רוב המזרימים היה שהיו"ר יהיה הולנדי ולא תהיה מעורבות ישראלית בחברה...

למפרקים נודע על ההנפקה כ-4 ימים לפני ההנפקה אך הם הוחתמו על הסכם סודיות ולכן לא יכלו לפעול בלוח הזמנים הקצר הזה
    בחבס השאיר כרית של 15 מ' אירו בדיוק בשביל הנפקה שכזאת אך תוכנית הפעולה אמרה כי יהיה מאצ'ינג של בנק הממן ( רבו בנק )
    אך בנק לא הסכים לתת אפילו אירו כאמור

מה המפרקםי הולכים לעשות כעת
    הוא לקזז את הסכום של ה15 מ' אירו ששוכב בפקדון מסכום ההלואה על מנת להוריד בעלויות
    להשלים את ההפרדה עם יעקב שחר
    ולהמשיך לנסות למצות צעדיים משפטיים מול קרן דואט

המחיר הקריטי לעמידה בתנאי ההלואה נכון לכיום הוא מחיר של 4.5 אירו מתחת לזה אין לחברה אמצעים לכסות את המארג'ין קול

|נראה לי שמחיר NSI דוהר במהירות ל 4.5 אירו ...

החברה מימשה 10% מאחזוקתיה בNSI למוסדיים ישראלים במחיר של 4.4 אירו

http://www.themarker.com/markets/1.2174526

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות