x

עמוד 9 מתוך 13 ראשוןראשון ... 7891011 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

ציטוט פורסם במקור על ידי eynetane צפה בהודעה
    אני מימשתי היום. לענ"ד מגיעים זמנים קשים במו"מ, ובקרוב אוכל לקנות מחדש במחיר נמוך יותר.
    מה שמעניין אותי זה מדוע ביג'יאיי לא מציעה מחדש. לאור ההצעה האחרונה של אספן, ההצעה הקודמת של ביג'יאיי נראית אפילו יותר אטרקטיבית מאשר קודם.
    אני לגמרי מסכים איתכם לגבי זה שההצעה לא ראוייה, אני גם אציין שכל התמורה הכלכלית שאספן מציעה שווה כ 35 מליון שקלים, קצת מבלבל אבל מתוך 70 מליון השקלים שהם יזרימו לחבס 35 מליון שקלים שייכים להם כדת וכדין כי הם יקבלו 51% מהחברה.
    (קצת יותר מ35 מליון שקלים אבל כשאתה משתין מהמקפצה 1% לכאן או לכאן הוא קטנוני)

בתמורה להזרמה בשווי כלכלי של 35 מליון שקלים שמציעה אספן הם יקבלו את הזכות לספק שירותי דירקטוריון ומנכ"ל לחבס שהיא חברה רק על הנייר כי כל מה שיש לה זה מניות של חבס סטאר, אין כאן איזה מפעל לנעליים (או נכס ריאלי) שדורש ניהול.

עבור שירותי הדירקטוריון והמנכ"ל שהם יעניקו לחברה הם יזכו לתמורה שנתית של 2 מליון שקלים, למשך 7 שנים. אם רוצים לבטל את שירותי המינכול שלהם אז צריך לשלם את כל התמורה מראש. ככה שהסיכון האמיתי של אספן הוא גם משמעותית פחות מ 35 מליון שקלים.

אם אתם חושבים ש2 מליון שקלים שהם לוקחים זה בטל ב60, אז זה הרבה מאוד כסף להשוואה הריבית השנתית על החוב של החברה החדשה מסתכמת ב.... ***תופים*** 2.1 מליון שקלים צמודי מדד. (3% מ 70 מיליון).

לסיכום- העסקה מעולה לאספן הסיכון שהם לוקחים על עצמם הוא אפסי והתמורה מיידית, הלוואי והייתי יכול אני להכנס להשקעה בחבס בתנאים כאלה.
    הדבר שמעודד אותי הוא שגם העסקה הנוראית הזאת לא משקפת הפסד הון מהותי במקרה ותתקבל, ואני מאוד שתדחה על הסף. כל העסקאות יוצרות מצב של חוסר ודאות שהורס ערך כולם יושבים על הגדר ומחכים שמשהו יקרה.

אספן בהחלט מנסים גם למקסם את העסקה, ועל הדרך להיכנס ל No Shop ולעצור רוכשים אחרים.
    על פניו, אין סיבה לקבל את העסקה.

כמחזיק אג"ח ד (אספתי הרבה בסביבות 45-46, מימשתי מעט בחמישי ואתמול בבוקר), בסופו של דבר מה שחשוב זה ש NSI אולי מתחילה להתאושש - לפחות השער שלה עלה ב 10% מהמועד שבו אספן משכו את הצעתם הקודמת. כל עוד זו המגמה - אופציית העברת החברה לנושיה היא אופציה טובה, שאני מעריך את שווי הנכסים שיתקבלו ב ~40% יותר מהסחיר.

מקווה שהפסקת המסחר לא בגלל קבלת הצעת ההסדר של אספן אלא קבלה הצעה אחרת, יותר שפויה.

כנראה מדובר על מכירת מניות NSI כחבילה

פורסם התזרים הצפוי למחזיקי אגח 4 במידה וחבס תקבל את ההצעה לרכוש את מניות NSI ב - 5.5 יורו למניה - 133 מש"ח - זה בסביבות 40 אג לאגח

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    פורסם התזרים הצפוי למחזיקי אגח 4 במידה וחבס תקבל את ההצעה לרכוש את מניות NSI ב - 5.5 יורו למניה - 133 מש"ח - זה בסביבות 40 אג לאגח
    לדעתי זו עסקה מצויינת במחיר האג"ח הנוכחי כיוון שהיא משקפת החזר מהיר של רוב הערך הסחיר של האג"ח ומורידה משמעותית את הסיכון של מה שלא יסולק באמצעותה.

לגבי חבס סטאר:
    מדובר ב74% מההחזקה של חבס ב NSI וזה מחזיר בערך 40 אגורות.
    יש לנו עוד 26% מההחזקה שצריכה להחזיר עוד בערך 12 אגורות.

80 מליון שקלים בקרקעות ודברים שאני לא יכול להעריך בדיוק כמה שווים, וצריך לחפור שם בדוחות כדי להבין כמה הלוואות יש על הנכסים האלה אם בכלל. אז נניח במצב האופטימי עוד 20 אגורות, ובפסימי 0.

כמו כן יש עוד 50 מליון שקלים בחבס עצמה שיתחלקו גם עם הסידרה הארוכה.
    סה"כ לדעתי במחיר הנוכחי של ~ 50 אגורות צפוי רווח הון אולי לא מטורף אבל גם אי הוודאות אינה גדולה יחסית ומרבית התמורה מתקבלת באופן מהיר יחסית.

אני אישית כניראה אצליח להיות מופסד על ההשקעה בחבס, אבל במחיר הנוכחי לדעתי אפשר לצפות לרווח הון של בין 0 ל 20 אגורות, ולכן סך הכל זו עסקה לא רעה.
    מי שמאמין ב NSI תמיד יכול לקחת את הכסף ולקנות ישירות מניות כמו שטיבי המליץ.

אגב, הסתכלתי על התחשיב ממאיה שפרסמה הנציגות, ועל עיקרי ההסכם ואני חושב שמשהו לא מסתדר במספרים לגבי התגמול לבעלי האג"ח המספרים נראים נכונים עם דואט קונים את כל המניות של NSI אבל בעסקה כתוב שהם קונים פחות, אפשרות אחרת היא שהם מחושבים עד חבס סטאר ומזניחים את זה שחבס מחזיקה רק 74% מסטאר.
    בכל מקרה במצב זה אז החוב דיי מסוכן וקצת גבולי ביכולת פרעון שלו.

היי GILGA,

מה לא מסתדר לך במספרים?

עריכה: הבנתי מה לא מסתדר לך :-))

יום טוב
    נערך לאחרונה על ידי lior9, 14.08.2013 בשעה 13:25

NSI שילמה דוידנד רבעוני של 9 יורוסנט, הכסף התקבל אצלי במזומן.

זה משקף תשואה של 7% על מחיר המניה

חבס חזרה לצרות. http://www.calcalist.co.il/markets/a...611911,00.html
    קרן דואט לא רוצה להמשיך בתהליך.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות