אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
אני מסכים לחלוטין עם gilga. במחירה נוכחי של סדרה 4 בלבד כמובן ובהתחשב בבטחונות הקיימים האגח ראוי ביותר לטעמי.
היום פורסמה טיוטא של מו"מ בין אספן לבין בעלי האגח (לדעתי רק סדרה 4 - אבל אני לא בטוח לגבי זה)
עיקר הטיוטה - המרת חוב לחבס בחוב לאספן על ידי השתלטות עויינת על חבס סטאר ומכירתה לאספן. (להבנתי)
תמורת העסקה היא 50 מליון שקלים במניות אספן ומזומן.
ו~ 480 מליון שקלים בסדרות אגח שונות ומשונות וגרועות מאוד מבחינת מח"מ וריבית. הגדילו לעשות עם סדרה ט שהיא בעצם לא אג"ח אלה אופציה על מחיר NSI. היא תשולם במלואה אם המחיר למנייה יגיע ל 15 יורו (לא פחות). (כמעט פי 3 מהמחיר היום)
מצד שני הייתרון בהצעה הזאת הוא זה שהיא מאוד מלחיצה את חבס, ולראייה חבס פירסמה היום (צירוף מקרים?) הצעה להסדר מטעמה - שכבר כוללת את העברת השליטה לבעלי החוב. שזה דיי נדיר שחברה מוותרת על השליטה כלכך מהר.
לדעתי - הם הבינו שאם הם לא ימהרו - אספ"ן יעשו להם השתלטות עויינת ובעלי השליטה בחבס ישארו בלי כלום.
אני אשמח לעוד דעות, מקלזר וכל מי שמתעניין.
אגח 12 לא יכולים להשפיע על דבר - אגח ד' עולה עליהם בשעור של 1:3 בפארי ו- 1:4 בנכסים מובטחים.
ההחלטה היא נטו של אגח ד', ואם לא ילכו לבוררות, אז נציגות ד' תעלה הצעת החלטה ותצביע עבורה. אגח 12 לכל היותר יוכל לפנות לבית משפט ולהתלונן שעושקים אותו - אך אין מה לעשות - מצבם לא טוב.
לגבי ההצעות של השקעה (אספן / ביגיאי) או הלוואות - עדיף משקיע שיקח את הטיפול בנכסי החברה , ומבחינה זו אספן עדיפה על ביגיאי , בייחוד אם אספן תאפשר הורדת תקורות מסיבית בחבס.
לחבס כחברת בת של אספן אין ממש עתיד - את מעט הנכסים ברי המימוש בחבס יממשו וחבס סטאר זו השקעה פסיבית בנכסים נושאי תשואה שרובם המכריע אלו מניות NSI - אין שום הצדקה להחזיק תקורות של חברה בורסאית לשם כך - עדיף לכולם הסדר שבסופו חבס שלד בורסאי שמוכרים אותו לטובת הנושים
נערך לאחרונה על ידי tby, 10.06.2013 בשעה 20:42