x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 20

נושא: פטרוכימיים אגח ג - כאג"ח להמרה

ציטוט פורסם במקור על ידי oferעפר צפה בהודעה
    Gillga (ואחרים כמובן) איך משפיע הדו"ח האחרון של בזן על ההערכות שלך ?
    כיוון שלא הייתה הפתעה בדוחות אז אני מניח שזה לא מאוד משפיע - האג"ח ימשיך להיות שווה לדעתי לפחות את שוויין של מניות בזן המשועבדות לו. לגבי בזן העבר ידוע (אין גז ממצריים) המבט הוא על העתיד, אם באמת הם יקבלו גז זול מתמר והשפעות מקרו על ענף הפטרוכימיה.
    יש סיכוי לא רע לדעתי שמניות בזן ישמרו על ערכן או אף יוסיפו בהנחה ובאמת יגיע גז והענף יהיה סביר. (שאלה הנחות יחסית סבירות לדעתי).

טוב לאור הזעזועים במניית בזן בימים האחרונים (ובאג"ח שלנו) חישבתי את החישובים שוב:
    היקף האגח: 261.153 מליוני שקלים.
    מחיר האג"ח: 55.48 אגורות.
    שעבוד: 85625918 מניות בזן
    מניית בזן: 162.6
    שווי סחיר של השעבוד: 139.2 מליון שקלים.
    שווי סחיר של החוב: 143.634
    כלומר השעבוד מכסה 97% מהחוב

כפי שאתם רואים קיבלנו התנהגות של 1:1 למניית בזן. ככה שאני אישית בפנים. הייתי יוצא אם בזן הייתה יורדת והאג"ח היה לא מושפע כיוון שהערך ההוגן של האג"ח ירד יחד עם הערך הסחיר זו עדיין נראית לי השקעה סבירה שעדיפה על מניות בזן.

השאלה הגדולה היא מה קורה בבזן ומדוע הערך שם יורד בכזאת חדות.

הרעיון היה יפה,אך להיות צמודים לערך הולך ופוחת של בזן,לא מרגיע,רק תשלום דיבידנד אחד ייצור את מרווח הביטחון שיחזיר את הכדאיות .ואז אולי כדאי יהיה למצע

ציטוט פורסם במקור על ידי barnash צפה בהודעה
    הרעיון היה יפה,אך להיות צמודים לערך הולך ופוחת של בזן,לא מרגיע,רק תשלום דיבידנד אחד ייצור את מרווח הביטחון שיחזיר את הכדאיות .ואז אולי כדאי יהיה למצע
    זה בדיוק הסיכון של הנייר - חוסר יכולת לחזות את השווי הסחיר של בזן.
    אתה צריך להאמין או ביכולת הקיום של פטרכומיים כחברה סובלנטית או במניית בזן כדי להחזיק בפוזיציה באגח ג בצורה מושכלת.
    אם אתה סבור כי בזן אינה השקעה טובה כניראה שלא כדאי לך להיות באגח זה כי זה גם משקף על פטרוכימיים כחברה סובלנטית.

להבנתי אנחנו מתנהגים בדיוק כמו המניה - אבל גם מקבלים תשלומי ריבית חצי שנתיים. ולכן עדיף להשאר עם נייר זה מהמנייה. אבל כל מה שאמרתי הוא בתנאי שאתה חושב שמניית בזן זו השקעה ראויה ו או, שאתה מספיק מקצועי כדי להחליט אם פטרוכימיים תשרוד את השנים הקרובות. (מה שלדעתי אף אחד לא יודע להבטיח.)

אגב סביר להניח שאנחנו מתקרבים לפירוק של בזן - אירוע שצפוי להניב רווח הון של לפחות 20 אחוז לדעתי.

על סמך מה אתה אומר זאת? חברה לישראל יש לה מספיק מזומנים כדי לשמור על החברה. פטרוכימיים עובדת כעת על הסדר חוב (כנראה בלי הצלחה מרובה - האגחים יורדים חזק). לפי דעתי היא תשאף לדחות תשלומי קרן של ה' + ו' ל- 4 שנים תמורת פיצוי - ריבית. מהלך זה אם יצליח יאפשר להתחיל לקבל דיבידנדים מבזן ולפרוע החובות.

ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
    על סמך מה אתה אומר זאת? חברה לישראל יש לה מספיק מזומנים כדי לשמור על החברה. פטרוכימיים עובדת כעת על הסדר חוב (כנראה בלי הצלחה מרובה - האגחים יורדים חזק). לפי דעתי היא תשאף לדחות תשלומי קרן של ה' + ו' ל- 4 שנים תמורת פיצוי - ריבית. מהלך זה אם יצליח יאפשר להתחיל לקבל דיבידנדים מבזן ולפרוע החובות.
    הצבתי בטבלת אקסל את כל החובות, כל השעבודים של כל חוב, המזומנים בקופה והמניות הלא משועבדות. יצא לי Recovery של 0.76 אחוז בפירוק מיידי של פטרוכימיים.
    על מנת להיות שמרן, הנחתי שהפירוק לא יהיה יעיל ונפסיד 100 מליון שקל עלויות מפרק.

יצא לי 0.7 Recovery

אחרי זה אמרתי נעגל למטה ל 20% רווח - כדי להיות סופר שמרן.
    אני לא מקצוען ואני משקיע רק חמש שנים, אבל זו חברה מאוד פשוטה - הנכס היחיד המשמעותי זה בזן שאלה מניות סחירות.

בגלל הטבלה הזאת נכנסתי מלכתחילה להשקעה באגח ג.

https://docs.google.com/spreadsheet/...Wc&usp=sharing

אתה יכול להסתכל על הטבלה שלי - למרות שלוקח משהו כמו חצי שעה להכין אחת כזאת לבד.
    נערך לאחרונה על ידי Gilga, 20.06.2013 בשעה 14:15

גיל תודה על חישוב. יש להוסיף חוב של קרן בראשית שלא מובטח כולו בשעבוד ראשון (נדמה לי רק 30 מיליון מניות) ואולי גם בנקים משתתפים בחלק מהחוב הלא מובטח? (לא בדקתי). לכן כנראה מחיר אגח ה +ו משקף כיום את השווי המינימלי שאפשר לקבל? אני בכל מקרה התחלתי לקנות מניות בזן בהנחה כי ב 2014 הם יחלקו דיבידנד בתשואה של כ- 9% ובנוסף המחיר אז יעלה ונוכל לקבל רווח הון.

היי,
    יש דוחות כספיים למי שעוד לא ברח.
    אני עוקב רק אחרי אג"ח ג משיקולי זמן (ואיפה ששמתי את הכסף שלי).

בקצרה, מניית בזן ירדה מאז הפעם האחרונה מאיזור 1.6 ל1.4 .
    במקביל קיבלנו ביוני קופון, שהמתיק את הההפסד. ירדנו מ~ 65 אגורות ל 52 אגורות, וקיבלנו 3.3 אגורות קופון.
    סה"כ אנחנו עדיין צמודים למניית בזן, הבוקר חישבתי את גובה השיעבוד ביחס למחיר הסחיר ונשארנו בדיוק בגובה השעבוד. שזה אומר שהשוק עדיין מתמחר את האג"ח בערך מניות בז"ן המשועבדות ותו לא.

בזן עצמה במצב לא פשוט, שכן למרות שהיא עברה לרווח תפעולי בדוחות האחרונים
    (ניובי אתה מוזמן לקטול אותי )
    הוצאות המימון העבירו אותה להפסד בשורה התחתונה. בזן מאוד ממונפת ולכן הספקות שלי לגבי הרבעון הקרוב הם לגבי בזן והאם לא מתבשלת שם בעיית חוב שתטרוף לנו את השעבוד. בינתיים השוק מתמחר את האג"חים של בזן בתשואה נמוכה אז אני מעריך שיש לה גישה לכסף.

בכל מקרה, המשכתי להחזיק את האג"ח בגלל שאין לי שיפוט כלל לגבי בזן לא אפסייד עתידי ולא נעליים. אני מקבל את הערך הסחיר כמות שהוא. ויודע שאיניני יודע.

לגבי פירוק פטרוכימיים העדפה אישית שלי היא חלוקה של מניות בזן המשועבדות בעין למחזיקים. תוך קיזוז החוב כלפיהם בשער הסחיר של המניה.
    (אלה עם חברה לישראל רוצה לנשל אותנו מה"אפ סייד העתידי שלנו ולקנות את המניות ב 180 אגורות ליחידה כדי לקבל שליטה. - זה הרי היה תרחיש האימה של הכתבה ההיא בכלכליסט...)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות