היי, רציתי לשתף אתכם באחת ההשקעות שלי שאני מרגיש בנוח אתה. ולדעתי יחסית מבין אותה ולתת את ההרגשה של למה השקעתי בה. (מזה שהשקעתי אתם יכולים להבין שאני חושב שכדאי). זו הפעם הראשונה שלי לנסות להסביר באופן מפורט השקעה, אז תהיו מנומסים איתי.
מבוא: לפטרוכימיים בעלת השליטה בבזן יש בעיית תזרים דיי רצינית, החוב שלה נסחר בתשואה דו ספרתית, ולעתים דו ספרתית גבוהה. (אגח ו ב40-50 אחוז תשואה להרפתקנים בנכם.)
מנגד, בזן היא מניה יחסית בטוחה והחוב שלה נסחר באחוזים בודדים. בעוד עתידה של פטרוכימיים כעסק חיי לוט בערפל, ותלוי בדיבידנד שיהיה או לא יהיה מבזן, או מלהטוטים פיננסיים כאלה ואחרים, בזן חברה יציבה. (לפחות לפי תשואות החוב שלה).
הם השקיעו המון כסף בטכנולוגיה שתגדיל להם את מרווח הזיקוק, וכן צפויים לקבל גז מתמר שיגדיל להם את הרווחיות. אני לא ממש רוצה להיכנס לניתוח של בזן - אבל כאלה אתם יכולים לקרוא דיי הרבה, אם אתם לא מוכנים להשקיע בבזן בשום תנאי אז אפשר להפסיק לקרוא את הניתוח כבר עכשיו.
כמו כן, אני לא אדון לא בפטרוכימיים פשוט אניח שתי אפשרויות, אחת פטרוכימיים שורדת והשני בתאריך כלשהו בעתיד מפרקים את פטרוכימיים, ההנחה שאם יהיה תרחיש ביניים של הסדר בעלי האג"ח ישמרו על תמורה גדולה מתשואת הפירוק, ולכן אלו גבולות הגזרה שלנו.
א. אג"ח בזן: אני מביא בשביל שתקבלו את ההרגשה ממה שאני קורא כאן מעטים מכם יכניסו דבר כזה לתיק.
אגח א - תשואה 3.2 צמוד מדד
אגח ב - (מח"מ קצר) 1.5 צמוד מדד
אגח ג - 3 אחוז שקלי לטווח קצר.
מבחינת החוב אנחנו רואים שאנשים תופסים את בזן כעסק יציב, שמסוגל להתקיים כעסק חיי.
לגבי המנייה: מחירה כיום: 194.8 אגורות.
פטרוכימיים: היקף האג"ח 261.153 מליוני שקלים (פארי) מחיר האג"ח 65.37 - שווי סחיר של האג"ח 170.715 מליון שקלים.
לטובת האג"ח משועבדות: 85,625,918 מניות בז"ן בשווי כולל של 166.8 שקלים. השעבוד לכן מכסה 97.7% מהחוב.
כלומר השוק מתמחר את האג"ח בשווי הביטחונות בלבד, וזה מבחניתנו אחלה כי יש מקום לרווח הון יפה על הפארי.
תשואת האג"ח היא: 15.27 אחוזים, הרבה יותר גבוהה מתשואת אג"חי בזן.
בנוסף, הקופון השוטף של האג"ח הוא בגובה של 6.7 אגורות לשנה, הקופון לא מוריד את השעבוד. עכשיו אם אני מתייחס רגע לדיון שהיה בעבר בפטרוכימיים אגח ו, שם הועלה ספק בדבר יכולתה של פטרוכימיים להתקיים לאחר 2014.
כאשר אנחנו מחזיקים בפטרוכימיים אגח ג, אנחנו מבחינתנו אדישים לחלוטין לגורל פטרוכימיים. דבר שנותן לנו הרבה שקט.
כל עוד פטרוכימיים מתקיימת אנחנו מקבלים קופון שמוריד את השווי הסחיר של האג"ח ומשאיר את כמות השעבוד כפי שהיא. כלומר יש לנו תשואה שוטפת של 10% שאחרי ששדדו אותנו קצת זה 8.5% שמבחינתי זו תשואה לא רעה. ויחס כיסוי החוב בטוחה עולה.
ב. אם פטרוכימיים מפורקת אנחנו מקבלים מניות בזן בערך הסחיר של החוב - וכל תשלום ריבית נותן לנו הנחה ניתן לומר בעצם שביצענו 'המרה של האגח'.
לא רק שאנחנו לא צפויים להפסיד מפירוק של פטרוכימיים, אנחנו עוד נרוויח ממנו - זאת בגלל שנקבל עוד כמה עצמות מנכסי פטרוכימיים האחרים מניות לא משועבדות כרמל וכו'.
ולכן קריסה של פטרוכימיים היא אפשרות שאנחנו אדישים אליה לחלוטין. אנחנו מרוויחים יפה כל עוד פטרוכימיים מתקיימת ומרווחים יפה אם היא קורסת.
ג. גם אם פטרוכימיים שורדת ומשלמת את החובות שלה יש לנו תשואה נחמדה מאוד של מעל 13 אחוז אחרי מס. (כייף!)
כיוון שככה, לדעתי חוץ מהשם של האג"ח הוא לא ממש קשור לחברת פטרוכימיים, רמת האמון בחברה כה נמוכה שבתמחור הנוכחי היא לא מסוגלת עוד להזיק לאג"ח.
אז איפה הסיכון שלנו?
האג"ח מתנהג לדעתי כמו מניית בזן - כאשר המניה עולה האג"ח עולה, יורדת האג"ח יורד.
אבל בניגוד למניית בזן, יש לאג"ח גבולות גזרה, של רווח הפסד ואני אסביר.
כל עוד ערך בזן עולה עבור ה 50% הראשונים - אנחנו נקבל רווח הון דומה עד שמחיר האג"ח יגיע לפארי.
כמו כן, ירידה של ערך בזן - תקטין את שווי האג"ח בהנחה ופטרוכימיים תלך להסדר או לחיסול. (ההנחה הסבירה כי בזן זה הנכס העיקרי של פטרוכימיים.) אבל יש לנו גם כרית ביטחון שכן אנחנו מקבלים קופון מהאג"ח.
אם הירידה בערך בזן מתרחשת בקצב נמוך או שווה לקופון שאנחנו מקבלים, (בערך 10% שנתי) אזי אנחנו לא ניזוקים מהירידה.
(פשוט לא מרוויחים, נו מילא)
לסיכום, יש לנו נייר שחוץ מהשם שלו לא ממש קשור ברמת המחיר הנוכחית לפטרוכימיים, הוא נותן לנו או תשואה גבוהה להרבה שנים, אם פטרוכימיים שורדת - במקרה זה השקענו באג"ח בטוח בתשואה 13% אחרי מס.
אם פטרוכימיים קורסת השקענו במניית בז"ן - כאשר כל תשלום ריבית עד שפטרוכימיים תקרוס ייכנס לכיס שלנו. וכן נקבל עוד קצת כסף מחיסול שאר הנכסים של פטרוכימיים. ככה שגם קנינו מניית בז"ן וגם יש לנו הגנה מסוימת מירידת ערך שלה.
סה"כ - לדעתי השקעה משתלמת וראויה, הסיכון לא גדול כמו שנראה ממבט ראשון ואם האג"ח היה באמת אג"ח להמרה של בזן הוא היה נסחר בתשואות אחרות לגמרי.