אני מצטער שאני הורס לך את התאוריות.....

עולם לא היתה אינפלציה בישראל כה נמוכה?
הצחקת אותי. מעניין מה החברים הנוספים פה באתר חושבים על האינפלציה האמיתית בישראל
שכירות , מים דלק מזון חשמל בשיאי כל הזמנים , על מה אתה מדבר?
אכן החלקים הללו הם החלקים שהתיקרו אך - תקשורת, ריהוט, ביגוד , הנעלה, כלי בית, צעצועים , כלי רכב, תיירות , מוצרי חשמל לבית - מקרר, טלויזיה, מיקרוגל, מכונת כביסה וכו' - הכל יותר זול לאורך זמן. אגב תבדוק מחירי מזון - היכן שהורידו מכסים או מיכסות ייבוא - המחירים יורדים - למשל גבינה צהובה.

אתה פשוט לא מבין מה לחיות באינפלציה של 400% שנתי או 40% שנתי או אפילו 10% שנתי. שמחירי השכירות והדירות נקובים בדולרים כדי שהערך שלהם ישמר.....

תשאל את הוריך או הסבים - מה האינפלציה עשתה לחסכונות שלהם? תשאל אותם איך היו הימים היפים שכדי לסוע לחו"ל היתה הקצבת מט"ח ומס נסיעות, תשאל אותם איך זה היה אחרי מלחמת יום כיפור שלמדינת ישראל נגמר המט"ח שבעל רכב היה צריך לבחור יום בו הוא משבית את הרכב - כדי לחסוך בדלק..... . תשאל אותם כמה פעמים בשנה הלכו למסעדה, לאן יצאו לחופש וכו' וכ' . תשאל כמה למדו באוניברסיטה ועד איזה גיל עשו מילואים- ותגלה שאתה חי בגן עדן, ברמת חיים שסביך לא יכלו לדמיין והוריך רק חלמו עליה

לגביי הבנקים...
אני די צעיר זה נכון אבל אפילו אני זוכר שבשישים שנות המדינה הבנקים פה קרסו בערך 3-4 פעמים.
אתה פשוט לא מכיר את ההיסטוריה. מערכת הבנקאות הולאמה בישראל פעם אחד לאחר וויסות מניות הבנקים - בשנות האינפלציה הגדולות - אי מציע שתלמד מה היה שם , זה חובה לכל משקיע שמחפש בועות.

אגב ב2008 הם התחננו לערבות מדינה לפיקדונות ולקווי אשראי למקרה ש...
נכון. ובארה"ב הבנקים קיבלו TARP , בבריטניה המדינה נכנסה כמשקיע, באירלנד כנ"ל + הלאמה וכו' וכו'. זה רק מדגים כמה המצב בעולם היה חמור. וכן - הבנקים המרכזיים הורידו ריביות לאפס על מנת להציל את הכלכלה. אבל בישראל הבנקים לא קיבלו כלום - כי לא היה צריך, זה שהיה להם אינטרס לקבל - זה ברור. גם אני רוצה ערבות ממשלתית להלוואות שאני לוקח אם היא ניתנת בחינם....
תקרא שוב את התיאור של המשבר הפיננסי כפי שכתבתי בתחזית 2013 ותבין מה בכלל התרחש ומדוע.

אפשר להמשיך את הפינג-פונג הה עוד הרבה זמן, אבל רצוי שתביא עובדות בדוקות וניתוח אינטיליגנטי ולא סתם הצהרות....