x




עמוד 2 מתוך 22 ראשוןראשון 123412 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

  1. #11

    הטענה שאם הריבית היתה יותר גבוהה, הדיור היה יותר בהישג יד -שגויה

    למבו,

    אינני מבין מדוע אתה מתעלם מהעובדה שבעולם של ריבית נמוכה , בנק ישראל לא יכול לשלם ריבית גבוהה - השקל יתחזק לרמה שהמשק הישראלי מאוד יסבול - אל תשכח שאנו משק מוטה ייצוא.

    לגבי השאלה שלך על מדוע בועת מחירים לא התנפחה קודם - פשוט בנו יותר. הקימו את מודיעין אך בעיקר - בנו בשטחים והרבה - לשם זרם עודף הביקוש - בניה שמסובסדת בכספי מיסים - מחירים זולים לקונים. כך מדינת ישאל התנהלה שנים רבות.

    ברגע שהבניה בשטחים הואטה / הוקפאה - כל הביקושים מופנים לקו הירוק ונוצר פקק תיכנוני אדיר. תוסיף לכך ממשלה אימפוטנטית - והרי לך התוצאה.

    אני רוצה לנפץ הנחת יסוד סמויה שבבסיס הדיון על הריבית - הטענה שאם הריבית היתה יותר גבוה, הדיור היה יותר בהישג יד - זה כלל לא נכון :
    אין ספק שריבית נמוכה תורמת לעליית המחירים, אך אם הריבית היתה גבוהה יותר , המחירים היו אומנם עולים פחות, אך ההוצאה למשכנתא לא היתה קטנה - היא היתה נשארת אותו דבר, רק חלק גדול ממנה היה מוקדש להחזרי ריבית - המחיר של הדירות נקבע (אם עש חוסר היצע) עפ"י המחיר שהקונה השולי מוכן לרכוש - וזה תלוי אך ורק ביכולת ההחזר.

    אגב - אם הריבית היתה גבוהה יותר - מחירי הדיור היו עולים - הוצ' המימון יותר גבוהות לקבלנים, סיכון יותר גבוה אם לא מוכרים דירות - כלומר הקבלנים היום בונים פחות ובעלויות יותר גבוהות, היכן הביקוש וההיצע היו נפגשים? יכול להיות שאפילו ברמת מחירים יותר גבוהה....

  2. #12
    למבו,

    לגביי התחרותיות של המשק , זה כבר ממש טיעון חלש.
    מי שלא יצליח שיפשוט רגל או שירוויח פחות או שייצר בסין
    מה יקרה? כלום לא יקרה , ימצאו עסקים חדשים שיצליחו.
    את משאבי הטבע שלנו יקנו תמיד ולהיי טק הישראלי , אם הוא ימשיך ויהיה בקצה הטכנולוגיה
    והחידוש אז גם לא יקרה כלום.
    מה עוד שההיי טק הישראלי הרבה יותר מושפע מהמצב בארהב ואירופה מאשר
    מהמצב המקומי ,
    וגם עם הקביעה של משק מוטה ייצוא אני לא מסכים.
    מה אנחנו מייצרים פה?
    אני חושש שיש משהו בסיס שאינך מבין לגבי המשק הישראל - התלות שלנו בייצוא - הפתרון "תייצר בסין" - המשמעות - ייצוא משרות ומקומו עבודה לחו"ל ומובטלים בישראל

    ההי-טק הישראלי (גם הביטחוני) צריך להתפרנס - הוא מקבל תמורות בדולרים / יורו ומשלם משכורות, ושכירות וארנונה בשקלים. אתה חושב שמסוגל לקבל תמורות הקטנות ב- 20% (שער הדולר יורד מ - 4 ל - 3.4) ולא תהיה לזה השפעה על שכר ותעסוקה לא תהיה לזה השפעה על הריווחיות (=תשלומי מיסים למדינה)?

    תבדוק את הריווחיות של תעשיה אוירית ואלביט מערכות ותראה מה ייסוף של 20% יעשה לחברות הללו. אתה חושב שבשוק העולמי קונים "תוצרת ישראל" בלי לבדוק כמה זה עולה? אתה חושב שאפשר להעלות מחירים ולא להפסיד מכרזים ?

    עכשיו במקום הי-טק, תחשוב על חקלאות לייצוא, מגזר הביו כימיה ועוד ועוד.

    אפילו לכי"ל וכי"ל מפעלים בכל העולם - יהיה יקר ליצר בישראל - ייצרו במקום אחר - ואז מה?
    לאמר מי שלא יסתדר עם שער דולר נמוך שפשוט את הרגל זו אמירה עם משמעות שאני די בטוח שלא חשבת עליה עד הסוף. להקים תעשיה לייצוא בישראל זה קשה, להרוג אותה זה קל.

    אתה שואל מה יקרה? אגיד לך בדיוק מה יקרה - השקל יתחזק, גביית המיסים תרד, מקומות עבודה יעלמו, הייצוא ירד, הייבוא יעלה ובסופו של דבר הגרעון המסחרי ידחוף לפיחות של השקל - אך נשלם מחיר רציני של מיתון ואבטלה. זה בדיוק מה שיקרה. אגב - גם מחירי הדירות ירדו - כי לא יהיה ביקושים....

    אפילו בשוויץ, הבנק המרכזי שומר על המטבע שלא יתחזק יותר מדי - אז מה אתה רוצה מפישר?


    עכשיו לעניני הבנייה.
    לא בנו יותר בעבר. זה ממש לא נכון.
    כיום נבנות מעל 80 אלף יחידות דיור וזה שיא כל הזמנים בישראל.
    לא נכון , קרא זאת :http://www.globes.co.il/news/article...did=1000826169

    בונים הרבה, אך בעבר , שהיה צריך בנו יותר. ומי בנה אז ? הממשלה - נתנה ערבויות לקבלנים לרכישת הדירות - אז בנו כמו משוגעים.

    היום יש הרבה דירות בבניה כתגובת שוק לעליית מחירים. אך אל דאגה, כל הדברת על "בועה" וצעדים "להפחתת מחירים" מפחידים הקבלנים, וכבר יש ירידה בהתחלות הבניה....

    וחוץ מזה ב - 1998 היו בישראל 6 מליון תושבים, היום יש 8 מליון. הייתי מצפה להרבה יותר בניה מאשר "שיא של 14 שנה..."
    נערך לאחרונה על ידי tby, 03.03.2013 בשעה 15:20

  3. #13
    ל- kelazar, אתה ממש לא הבנת את אשר הצעתי:
    1) אף אחד לא שואל את הקבלן, הוא נבחר במכרז על מנת לבצע מדיניות ממשלתית של פנוי בנוי.
    2) הוא מקבל פרויקט שכל האישורים בו מסודרים, אין עיריה שמנסה לחבל בתהליך כי הממשלה באמצעות נציגיה לוקחת את סמכויותיה ולא מאפשרת לה "לחלוב" עוד את הקבלן.
    3) קבלן הוא בסה"כ מבצע - לא יזם, גם אם הוא חושב שהוא יכול למכור ביותר המחיר לא יקבע על ידו.
    4) אם תבדוק, תמצא כי קבלני בצוע עובדים במחירים הרבה יותר נמוכים מאשר המחיר לצרכן.
    5) הקרקע היא משאב לאומי, הממשלה מחליטה על פנוי בנוי בחקיקה \ תקנה, היא מחליטה מתי יבוצע, איך. אין עתירות לבית המשפט כי החקיקה לא מאפשרת למנדהו להתנגד וגם הפצוי כלפיו סגור - הוכח בעלות על קרקע \ ישיבה עליה 35 שנים - קבל דירה חלופית גדולה וחדשה יותר + מגורים בתקופת הבינים על חשבון הקבלן המבצע.
    6) עלות בניה של דירת מגורים היא סביב 300-400,000 ש"ח ל- 100מ^2 בסטאנדרט מקובל דהיום.
    7) הקרקע אינה עולה כסף, אלא שיש לבנות נניח 8 דירות שמשלמים עליהן 7 דיירים (דירה אחת ניתנת לדייר הנוכחי) כך שאם נניח 400,000 ש"ח עלות בניה.
    הממשלה שמשמת כיזם בפרויקט תקבל 5-10% מהדירות הפחות טובות ובסטאנדרט נמוך שישמשו כדיור סוציאלי - כך שפעולה זו תעמיס עוד נניח 30,000 ש"ח על דירה ממוצעת.
    9) תוסיף פתוח, מימון, שונות ובהחלט נקבל מצב שניתן למכור דירות חדשות סביב אזורי הביקוש ב- 600-700,000 ש"ח בדיוק כפי שהן נמכרו לפני 5-6 שנים.
    10) 3-4 פרויקטים של 10-20,000 יחידות דיור חדשות שיצאו לבצוע בחתך זמן מיידי ישפיעו רוחבית על השוק.

    למה לקנות ב- 1.3M ש"ח ביבנה אם ב- 700,000 ש"ח ניתן לקנות דירה חדשה על מה שהיה פעם אזור התחנה המרכזית הישנה בת"א כשכל השכונה מגולחת, מבוצעת בניה חדשה ומודרנית שעומדת בכל התקנים, הבאת אוכלוסיה חדשה לאזור?

    ל- tby, אני חושב שהממשלה חייבת לקבוע מחיר, לוחות זמנים לבצוע, הוספת פתוח סביבתי כמו תחבורה ציבורית, נתיבי תחבורה, מבני צבור,.... על מנת להביא להצלחת הפרויקטים.

    תן לקרטל לקבוע את המחיר ולוחות הזמנים וזה המתכון למסמוס התהליך.

    הממשלה מושלת במקרה הטוב 4 שנים. לשר לוקח שנה להכנס לתפקיד ועד אז הוא מובל ע"י פקידיו ויתכן מאוד שהם אנשי השר הקודם עם אגנדה אחרת לחלוטין. פקידי האוצר שמנסים לנהל כל דבר במדינת ישראל אף על פי שהבנתם בגזברות והם שולטים בברז בכל דבר החל מחינוך והשכלה גבוה, עבוד בדיור ועד בטחון פנים.

    אם הממשלה הבאה תרצה שזה יצליח שר הפנים \ שכון חייבים להתחיל לפעול בנידון בתחילת הקדנציה עם לוחות זמנים, מחירים, ובדיקה יומיומית מה תקוע ולמה (פחות או יותר מה שאריק שרון עשה על מנת לשכן מאות אלפי עולים מברה"מ שהגיעו הנה במקביל לגדול באוכלוסיה).

    החשיבות של המהלך הוא גם הצגת אלטרנטיבה ממשלתית שפויה - רבותי מר וגברת ישראלי, תפסיקו לקנות דירות בחוב של 1,000,000 ש"ח כשלא ברור כיצד תצאו מהבוץ אם תפלו לתוכו - יש לכם אפשרות לקנות דירה במחיר הגיוני עם חוב הגיוני במעגלים 2-3 מת"א. אף אחד לא צריך לקבל דירה ברוטשילד או בדיזנגובה פינת ארלוזורובה אבל אין שום סיבה שבמחיר שפוי אותו אחד לא יוכל לקנות בדרום ת"א, יפו, גבעת שמואל, פ"ת, רחובות,......

    ללמבו, ריבית של 5% כשמחיר הכסף בארה"ב, יפן, גרמניה הוא ->0 משמעו יסוף של השקל.

    גופי ענק ילוו בינים וב-$, יזרימו אותם לישראל ויהנו מ- carry trade של ~ 4.5% בשנה.

    המהלך יכול להוביל מהר מאוד את שער המט"ח אל מתחת ל- 3 ש"ח ל- $.

    אם זה מה שיקרה, ובדגש אם יקרה מהר מדי - זה יגרור פטורים המוניים, העברת פעילות של חברות רב לאומיות לארה"ב ואירופה שסובלות מאבטלה, סגירת מפעלים והגדלת היבוא.

    למעשה, כשהעולם שמולו סוחרים במדיניות ריבית אפסית למדינה קטנה כמו ישראל לא ניתן ליישם מדיניות אחרת מאשר התאמה למה שקורה בעולם.

    כמו כן, הבנק המרכזי קנה עשרות מיליארדי $, הוא מתחזק את הקניה באמצעות מק"מ שמשלם ריבית שקלית.

    מה שאתה מציע יגרום להפסדים עצומים ולכן סביר כי לא יקרה.

    מה שדרוש הוא דרך להפריד בין מדיניות הריבית לטובת המשק והתעשייה לבין הריבית על הנדלן למגורים. לפישר ארגז שלם של כלים למנוע מהבנקים לתת משכנתאות ענק למי שאולי לא יוכל להחזירן בעתיד.

  4. #14
    אולי משקיעים יעריכו את העובדה שישראל מתנהלת שונה מהעדר בעולם ,אולי כספים יזרמו למדינה שמגינה על החוסכים אצלה ומתגמלת בריבית ריאלית
    ששומרת על שווי הכסף ולא מנסה לשחוק את כוח הקניהה של מעמד הביניים
    \
    אין ספק שיעריכו - כולם ירוצו לקנות שקלים ולהרוויח את הפרשי הריבית - ויביאו לתיסוף חד.

    בחברות הזרות עם מרכזי פיתוח, יעריכו פחות את הגידול של 30%-40% בהוצאות ויסגרו את המרכזים

    זה יהיה נפלא אם יכנסו לישראל מליארדים לקרי טרייד , חלקם יופנו להשקעות...
    איך יפנו להשקעות? - הסוחר לווה בדולרים, ממיר לשקלים (כלומר מוכר דולרים לבנק ישראל ) ומקבל אגח קצר=מקמ לשנה - ומתפרנס מהריבית. בשביל מה לעבוד?


    בברזיל שצומחת ב8 אחוז לשנה כמה הריבית? סביב 5 אחוז ואולי יותר , ומה קרה? התעשייה בורחת?
    צא ובדוק מה האינפלציה בברזיל ומה הריבית הריאלית..... כמו כן - בדוק מה הבנק המרכזי של ברזיל עושה.

    היה קודם כל דואג לאזרחים ולפנסיונרים לפני הבנקים
    אני חושב ששמירה על אינפלציה נמוכה, משק צומח ואבטלה נמוגה זה לטובת הציבור.

    אם יכולים פה לתת לטבע וישקר לשלם 3 אחוז מס על רווחי 2011
    בעוד הציבור משלם 25-30 אחוז ,
    ולאינטל וכו מעניקים מליארדים במתנה ,
    גם לזה בנק ישראל אחראי ??? או שאולי אחראית לכך הממשלה?!

    אני מבין את התסכול שלך , אבל בנק ישראל הוא מהטובים. מפלגות השלטון (ליכוד ש"ס וכו') שלכאורה מייצגים את "הציבור הדפוק" (לפחות זה הציבור שהצביע להם באדיקות) דופקים את כולנו. ומדוע? תחשוב בעצמך אם הכותרת היום על המכרז בחריש " גופים חרדיים: "ש"ס ניסתה לעשות בחריש קופה ע"ח העניים"

    מפלגות שעסוקות בגו'בים, ריצוי וועדים , אינטריגות פנימיות והתעשרות עצמית דואגות קודם כל לעצמם , אחריהם המבול. והמבול הגיע.

  5. #15
    ל- Lembo, אי אפשר להשוות בין ברזיל לישראל.

    ברזיל מדינה ענקית עם אוצרות טבע לרב, הסינים מחזרים במרץ אחר ברזיל בשל הגרעינים והכימיקלים שניתנים להפקה שם - ברזיל היא מדינה שאינה מאוימת גאוגרפית. נסתכל על ישראל, מדינה בגודל סיכה על מפת העולם, מסביבה ~ 300M מוסלמים עויינים. ישראל מעורבת במלחמה כל עשור וכמחצית מהחלטות האו"ם מגנות את מעשייה - נראה כאלו זה הנושא היחידי שכל אומות העולם מוכנות להסכים לו - הכה ביהודי והצל את אירופה\אפריקה\אסיה.

    כששערה חליפין ירד אל אזור ה- 3.4 ש"ח נגיד הבנק המרכזי החליט שהוא מגן על התעשייה המקומית בזמן משבר כלכלי עולמי (הלקוחות בחו"ל מצמצמים הזמנות) ומגדיל את כמות המט"ח במחסני הבנק - שתי החלטות לגיטימיות.

    תאר לך שעוד שנה, שנתיים, חמש יהיה כאן ארוע בטחוני גדול - הבנק המרכזי בישראל מסוגל להדפיס ש"ח לא דולרים. 80G$ במחסנים אומר שהוא מסוגל להאט את קצב הפיחות על ידי מכירה של מט"ח בהיקפים של מיליארדים ביום על מנת ששער החליפין לא יקפוץ מהר מדי. תאר לך ש1$ שווה היום 3.7ש"ח ובעקבות ארוע כלשהו הוא מגיע ל- 3.85 למחרת וביום שאחרי ל- 4.1, וביום שאחרי ל- 4.25,..... במצב דברים כזה הבנק המרכזי יכול להאט את הקצב על ידי מכירה של מט"ח בהיקפים הנדרשים. זו פעולה שיש באפשרותך לבצע כשיש לך 100G$ במחסנים ואין באפשרותך לבצע כשיש לך 20G$. שאל את אסד כמה לירות סוריות הוא היה מוכן להדפיס לפני שנה על מנת שיהיה לו בזהב\מזומן\בבנק ברוסיה עוד 20G$.

    רוסיה השתמשה בכמחצית מיתרות המט"ח שלה על מנת להגן מפיחות מהיר מדי בזמן המשבר הגדול של 2008-2009.

    אני מבין את מהלך הורדת הריבית כשזה מתואם לכל העולם, כשיש לך חובות וגרעונות עצומים קל יותר לשלם את החובות בריבית נמוכה ושחיקה לאורך זמן ע"י צמיחה ואינפלציה מתונה.

    זה אמנם שוחק את חסכונות הצבור שמשקיע "בונקר פק"מ" אבל אלטנטיבה של פשיטת רגל של המדינה או פגיעה בשירותים המסופקים ע"י המדינה אינם פתרון טוב יותר.

    למדינת ישראל חוב של ~ 650G ש"ח, תוספת של 3% לריבית כפי שאתה מצעי משמעותם כמעט 20G ש"ח תוספת ריבית לשנה בקופונים של האג"ח. אמנם רב החוב הונפק בעבר ולכן ה- 3% לא יורגשו מיידית כ- 20G אבל הממשלה ממחזרת חוב מזמן לזמן - אבל אם תונהג פה מדיניות של ריבית 5% זה יקרה תוך כמה שנים.

    אין שום סיבה שנהיה חריגים לעולם, לטוב ולרע.

    לגבי הדיור, להערכתי פישר הבין מאוחר את גודל הנזק שנגרם בשוק הדיור והשפעותיו ארוכות הטווח. היה בכוחו ועודנו בכוחו לבצע את השינוי בעזרת צעדים רגולטורים - אבל לא בטוח שהוא מוכן לאפשר את הפחתת המחירים בקצב הרצוי מתוך חשש ליציבות המערכת הפיננסית. אני בטוח שגם אתה לא רוצה לחזור להלאמת הבנקים 1983.

    להערכתי, דרושה כאן פעולה ממשלתית חדה וברורה שתחזיר לתלם את הבן החורג הנדל"ני. יש בכוחה לעשות זאת - לא בטוח שהיא תבחר לעשות זאת בהיקף הנדרש (לטעמי, חזרה למחירי הנדל"ן של 2007 כשישראל היתה קרובה לשיא התעסוקה וגאות בבורסה).

    יש המון גורמים שלא ירצו שזה יקרה: הבנקים שמעניקים הלוואות בהיקף גדול מדי למי שלא בטוח שיצליח להחזיר את מלוא החוב - תוך כדי מימון בחסר של קבלנים - דבר שנועד להפחית היצע דירות חדשות עתידיות. הקבלנים (המחירים לא ירדו - read my lips על החתום בובליל את שו"ת. והרשויות המקומיות שנהנות הבום הכלכלי הזה.

    השאלה היא האם המדינה תעצור את בועת הנדלן בזמן ובפעולה יזומה (כמו בסין) או שתיתן לה להתפוצץ בעתיד מסיבה כלשהי כשמאות אלפי משפחות תהינה משועבדות להלוואות חנק של 1M ש"ח ללא נכסים ושכר שיכול להצדיק כזה חוב + פוטנציאל כי ערך הדירות ירד מהר מדי אל מתחת לגובה החוב דבר שיחשוף את המערכת הבנקאית לסכון אשראי בהיקף רחב.

  6. #16
    חברים,

    יש פה שאלה קריטית שכל העולם מתחבט בה - האם הריבית הנמוכה בארה"ב וסין תשאר לטווח ארוך (מעבר ל 2015 \ 2016 ) ? זוהי שאלת אלף טריליון הדולר, ואם אני מגזים זה רק למטה.

    למה זה קריטי? אם הריבית תשאר נמוכה עולמית מעבר ל 2015, אז צריך לעשות את מה שהוצע פה, לבנות ביוזמה ממשלתית ולספק הביקוש העודף (שבמהותו הוא להשקעה). כמו כן יצטרכו לשערך מחדש את תגמולי כל קרנות הפנסיה (כלפי מטה), ואז תראו מה זה תספורת אמיתית. דמגוגיית הטייקונים הבורה והמאוסה שעשתה חגיגות מפגיעה אולי ב 0.5% בפנסיה של כמה מאיתנו, תתקל בקרקע המציאות כאשר הפנסיה של כולנו תחתך ב 20% עקב הורדת הריביות לטווח ארוך . אם החישוב של הפנסיה כיום מבוסס על מדד+4% לטווח ארוך, תחשבו מה יקרה לפנסיה כאשר החישוב לטווח ארוך ישתנה ל מדד+2% .

    לעומת זאת, אם הריבית אכן תעלה ב 2015 (כמו שהפד מבטיח), אין הגיון להיכנס לפרוייקטי בניה ממשלתיים והצפת השוק, כי פירות הבניה יראו רק ב 2015, ואז הריבית תעלה וכתוצאה הביקוש ירד ויהיה צרוף של עודף עצום של היצע דירות עם ביקוש יורד חזק. מתכון קלאסי למשבר בשוק הדיור עם מחירים קורסים דרסטית וקבלנים\בנקים פושטים את הרגל. משרד האוצר מניח שזהו התרחיש שיקרה, כי אחרת היו גם משערכים את תגמולי קרנות הפנסיה לכולנו כלפי מטה ב 20% בערך.

    אלו הברירות העומדות בפני הממשלה\משרד האוצר. לא פשוט בכלל. וכמו שנאמר פה, ישראל היא רק סירה קטנה באוקינוס של הגדולים שקובעים לנו את שער הריבית. ישראל לא יכולה לנהל מדיניות ריבית עצמאית, כי נפסיד את כל היצוא ומקומות העבודה שלנו (האמיתים , היצרניים).
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 05.03.2013 בשעה 06:52

  7. #17
    אגב, לא צריך פרוייקטים ממשלתיים יזומים, מספיק שגורמי הממשל והעיריות יפסיקו לתקוע מקלות בגלגלים ויאפשרו לשוק החופשי לעבוד. הרגולציה הממשלתית היא שמונעת את הבנייה לספק ההיצע :

    "הממשלה סילקה כמעט את כל הפועלים הזרים בענף הבנייה"


    http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles

    עיריית נתניה דוחפת להגדלת הדירות

    http://www.themarker.com/realestate/...VSGRoE.twitter

  8. #18
    ההשוואה לברזיל באה להראות מדיניות ריבית אחרת מזו של פישר ושל ברננקי ודראגי ויפן
    מה שאתה מסרב לקבל הוא שמדיניות בריבית בברזיל, אירופה וישראל - זהה! ההבדל היחידי זו רמת האינפלציה , הריבית הריאלית - אותו דבר.

    מלכתחילה לדעתי לא היתה סיבה להוריד פה את הריבית.
    לחזור על אותה טענה שוב ושוב לא הופעת אותה לנכונה - תקרא שוב מה קורה שהריבית גבוהה והשקל מתחזק. 2008 זה שיא המשבר בכלכלי, כבר שכחת מה היה המצב?

    מתי היתה ריבית ככ נמוכה ובועת נדלן?
    משנת 1948 ועד 2008 אף פעם לא.
    מתי האינפלציה היתה כל כך נמוכה? אף פעם לא.

    לחילופין למה הם משנים כל הזמן את הנוסחאות לחישובי אינפלציה? אנחנו אוכלים פחות אולי
    או נוסעים ברכב פחות?..??????????
    משנים את חישוב האינפלציה כי סל הצריכה משתנה והמחירים של המוצרים שצרכים משתנים. שתי דוגמאות קיצוניות - מחירי הדיור עלו - זה אומר שההוצאה לדיור גדלה בסל הצריכה - המרכיב צריך לגדול, התקשורת הוזלה, ההוצאה על תקשורת ירדה ההוצאה על תקשורת ירדה בסל הצריכה - יש לעדכן.

    על פי התגובות, אני מניח שאתה צעיר - היו ימים שארון קיר היה נכס. קו טלפון - נכס. המחשב הראשון תואם אפל שקניתי עלה 2000 דולר עם מדפסת ומסך וזה היה לפני שלושים שנה - כמה עולה היום בדולרים של 1983 מערכת כזו? - בקיצור דברים משתנים ולכן מדידת האינפלציה משתנה עימם

    יש לך איזו קונספציה שהכל קונספקציה לשמור על יציבות הבנקים - תאמין לי - הנדל"ן למגורים בארץ לא מסכן אף בנק - שעור ההלואה משווי הנכס הוא גדול, הערבויות הן אישיות .
    יציבות הבנקים תלויה בפירמות העיסקיות ובנדל"ן העיסקי - מה - 2 מליארד ש"ח שהבנקים מוחקים סביב אלביט, דנקנר ואחרים - תחשב כמה המחירים של דיור למגורים צרכים לרדת וכמה הלוואות צרכות ליפול כדי שהבנקים יספגו הפסד של 2 מליארד - שרחוק מלסכן את היציבות שלהם.

    אחרי שתבצע החישוב, נראה מה תחשוב....

  9. #19
    אני מצטער שאני הורס לך את התאוריות.....

    עולם לא היתה אינפלציה בישראל כה נמוכה?
    הצחקת אותי. מעניין מה החברים הנוספים פה באתר חושבים על האינפלציה האמיתית בישראל
    שכירות , מים דלק מזון חשמל בשיאי כל הזמנים , על מה אתה מדבר?
    אכן החלקים הללו הם החלקים שהתיקרו אך - תקשורת, ריהוט, ביגוד , הנעלה, כלי בית, צעצועים , כלי רכב, תיירות , מוצרי חשמל לבית - מקרר, טלויזיה, מיקרוגל, מכונת כביסה וכו' - הכל יותר זול לאורך זמן. אגב תבדוק מחירי מזון - היכן שהורידו מכסים או מיכסות ייבוא - המחירים יורדים - למשל גבינה צהובה.

    אתה פשוט לא מבין מה לחיות באינפלציה של 400% שנתי או 40% שנתי או אפילו 10% שנתי. שמחירי השכירות והדירות נקובים בדולרים כדי שהערך שלהם ישמר.....

    תשאל את הוריך או הסבים - מה האינפלציה עשתה לחסכונות שלהם? תשאל אותם איך היו הימים היפים שכדי לסוע לחו"ל היתה הקצבת מט"ח ומס נסיעות, תשאל אותם איך זה היה אחרי מלחמת יום כיפור שלמדינת ישראל נגמר המט"ח שבעל רכב היה צריך לבחור יום בו הוא משבית את הרכב - כדי לחסוך בדלק..... . תשאל אותם כמה פעמים בשנה הלכו למסעדה, לאן יצאו לחופש וכו' וכ' . תשאל כמה למדו באוניברסיטה ועד איזה גיל עשו מילואים- ותגלה שאתה חי בגן עדן, ברמת חיים שסביך לא יכלו לדמיין והוריך רק חלמו עליה


    לגביי הבנקים...
    אני די צעיר זה נכון אבל אפילו אני זוכר שבשישים שנות המדינה הבנקים פה קרסו בערך 3-4 פעמים.
    אתה פשוט לא מכיר את ההיסטוריה. מערכת הבנקאות הולאמה בישראל פעם אחד לאחר וויסות מניות הבנקים - בשנות האינפלציה הגדולות - אי מציע שתלמד מה היה שם , זה חובה לכל משקיע שמחפש בועות.

    אגב ב2008 הם התחננו לערבות מדינה לפיקדונות ולקווי אשראי למקרה ש...
    נכון. ובארה"ב הבנקים קיבלו TARP , בבריטניה המדינה נכנסה כמשקיע, באירלנד כנ"ל + הלאמה וכו' וכו'. זה רק מדגים כמה המצב בעולם היה חמור. וכן - הבנקים המרכזיים הורידו ריביות לאפס על מנת להציל את הכלכלה. אבל בישראל הבנקים לא קיבלו כלום - כי לא היה צריך, זה שהיה להם אינטרס לקבל - זה ברור. גם אני רוצה ערבות ממשלתית להלוואות שאני לוקח אם היא ניתנת בחינם....
    תקרא שוב את התיאור של המשבר הפיננסי כפי שכתבתי בתחזית 2013 ותבין מה בכלל התרחש ומדוע.

    אפשר להמשיך את הפינג-פונג הה עוד הרבה זמן, אבל רצוי שתביא עובדות בדוקות וניתוח אינטיליגנטי ולא סתם הצהרות....

  10. #20
    לאייל, אני לא חושב שחכם להמתין ל- 2015,

    תראה כתבה בנושא מכלכליסט מהיום:

    http://www.calcalist.co.il/money/art...597020,00.html

    יש בעיה שלכולם ברור שיש בעיה, להערכתי לא נכון להמתין כמה שנים כי בנתיים עשרות אלפי משפחות נכנסות לצרות שלא בטוח שתוכלנה לצאת מהן.

    ההסתבכות מקרינה על כלל המשק בדמות שעבוד תזרים המזומנים הקיים והעתידי לטובת תשלומי משכנתאות.

    אי לכך, הצעתי פתרון של תחילת פעולה ממשלתית על מנת לייצר הצע במחיר ידוע. כשלכולם יהיה ברור שממשלת ישראל תהרוס שכונת סלאמס בגוש דן, תדאג שאף אחד לא יתקע מקלות בגלגלים, תסדר באותה הזדמנות את התשתיות באזור ואולי תתכנן מחדש קווי תחבורה (משהו אמר רכבת תחתית בת"א?) ותוציא לשוק מעכשיו לבעוד שנתיים 20,000 דירות חדשות בתג מחיר של 700,000 ש"ח ל-4חד+חניה ומחסן במרחק הליכה מצירי תנועה עקריים ותחילת עבודות חפירה לרכבת תחתית לדבר יהיה השפעה רוחבית - קבלנים לא יוכלו למכור דירה ביבנה או חדרה ב- 1.3M ש"ח אם דירה חדשה בת"א תעלה מחצית מהמחיר.

    ללמבו, אני מסכים עם עקרי הניתוח של tby.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות