ל- tby,
להזיז 100,000 יהודים - האם היית יכול לנסח את המשפט אחרת? להזיז 100,000 ערבים?
להזכירך, קוי 1967 הם קווי הפרדת כוחות במאי 1949 - אין שום קדושה במצב הזה שאליו הגיעו כוחות הכבוש ההאשמים. מארץ ישראל המנדטורית הם קבלו ~ 80% ועוד כבשו לעצמם את יו"ש. השיח של "הגדה המערבית" - תסתכל במפה ותראה שמי שמשתמש בטרמינולוגיה הזו משקר לאמת - הגדה המערבית של נחל הירדן (נגיד נחל - יותר תעלת ביוב) היא לא בת עשרות ק"מ.
כידוע, השטחים אינם כבושים, לכל היותר הם נתונים במחלוקת הואיל ולשום מדינה ריבונית לא היתה חזקה עליהם בדין - לא לחינם החלטות האו"ם 242 ו- 338 שדנו בשטחים ולא את השטחים נכתבו כך שיאפשרו להגיע להסדרים עתידיים.
כוחות הכבוש ההאשמים פלשו והשתלטו על הקרקעות - מרגע שמלכם חוסיין ויתר עליהן והוא עשה זאת פומבית - אין גוף כלשהו שיכול לטעון שהשטח נכבש ממנו. מעולם לא היתה מדינה פלשתינית - היה מנדט בריטי בפלשתינה.
כך שולא מבחינה משפטית הצד שלך לא כזה חלש כפי שמוצג.
זה שלהחלטת גנוי של ישראל יש רב אוטומטי באו"ם גם אם מדובר בגנוי כנגד ישראל בגין המסת הקרחונים בקוטב הדרומי - אנחנו רגילים.
לגוף העניין, לטעמי, אין שום הגיון לגרש עשרות או מאות אלפי יהודים מבתיהם - ואם זה נעשה הייתי מצפה לצעד דומה של בולדוזרים שמיישרים כפרים של הערבים שיעשה להם את אותו הדבר.
כל עוד מדינת ישראל לא היתה מוכנה לצעדים שאתה מציע הדרישה הבינלאומית היתה מן השפה אל החוץ.
מדינת ישראל הרגילה את כל העולם ואשתו שניתן לקחת 6000 יהודים שילקחו באוזן, בתיהם יוחרבו בידי יהודים והם יושמו במחנות עקורים - העולם ליטף והשמיעה קולות נעימים - אבל גם את השור המובל לשחיטה מדרבנים במתק שפתיים ואם זה לא עוזר אז בשוקרים חשמליים.
אני מוותר מראש על דברי הנחמדות ומעדיף להיות שור חי ולא שור שמובל לשחיטה בה כל הזמן מצמצים את השטח הפנוי עד שראשו של השור נלכד בסורג ומשם מגיע רגע שסוף הצוואר.
אנחנו חיים באזור בו ל- 80% מהשטח של המנדט ניתן להאשמים שהגיעו מחיגאז, יש מדינה חמאסית בעזה, יש מדינת פתח-לנד ביו"ש ומדינה דו לאומית בכבשת הרש - עלינו לשלול מכל וכל את הפתרון הזה.
אם מבצעים הפרדה בין ערבים ויהודים אז זה ראוי שיעבוד לשני הכוונים.
לגבי המשולש, ואדי ערהוירושלים - אני לא יודע על מי אתה מדבר, אני אומר שפתרון שיכול להחזיק מים מהמבנה שאתה מדבר עליו מצריך העברת מאות אלפי יהודים לשליטה בלעדית של ישראל ביו"ש וירושלים והישובים שגובלים בה ולהעביר מאות אלפי ערבים לשליטה ערבית - כל פתרון אחר הוא בבחינת דחיית הבעיה שתתפוצץ בעתיד הלא רחוק.
הדרך היחידה לבצע זאת הוא הכפרים שסביבירושלים ובמגע עם רמאללה, ובית לחם, ערי ואדי ערה והערים שליד קלקיליה וטול כארם - כל פתרון אחר אני לא רואה שאפשרי מהפורמט שאתה מדבר עליו.
בבקעת הירדן, לטעמי, אסור בשום פנים ואופן לוותר שם על הריבנונות וההיתישבות - לא בשביל חיילי נאטו ולא בשביל מצלמות בשלט רחוק.