x




מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

תצוגה בשכבות

  1. #11
    להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

    ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

    ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

    לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירד
    ימי חומה ומגדל חלפו מהעולם. להתישבות אין כל ערך צבאי - ראו זאת כבר במלחמת יום כיפור שצריך היה לפנות אוכלוסייה מישובים ברמת הגולן - בשום ישוב לא היתה כוונה להילחם על הגדר - בניגוד מוחלט לששת הימים שישובי הגבול היו עמדות מבוצרות המאויישות ע"י התושבים

    התפיסה הבטחונית היום נגד הסתננוית זה גדר טכנולוגית - גדר מסיבית עם אמצעי גילוי טכנולוגיים שכוללים הסתכלות אל תוך שטח התראה בעומקים של ק"מ רבים.
    נגמרו הימים של מגדלי שמירה וזרקורים - היום אלו תרני תצפית / בלונים עם ראיית יום / לילה , רזולוציה גבוהה וזום מסיבי שמתנקזים אל חמ"ל מוקר מחשב שמקפיץ רק את החריג.
    נגמר גם הצורך בסיורים מאויישים - היום יש כלי רכב בלתי מאוישים וחמושים שנוסעים סביב עזה ובמתקנים רגישים בארה"ב , יש עמדות "רואה-יורה" ועוד ועוד.
    אפשר לסגור הרמטית גבול בפני מסתננים - זה רק שאלה של עלות - וישראל עושה זאת היום בעזה, סוריה , חלקית בלבנון ועוד יותר חלקית בגבול.
    לגבי מי יאייש את סגירת הגבול - הייתי הולך על כח נאטו שישראל מצורפת לנאטו ב - 5 שנים הראשונות 70% מהכח ישראלי ואז להוריד 5% כל שנה עד שמגיעים ל 15%- כך שיהיו ישראלים בשטח ובעמדות פיקוד , ומכיוון שהניטור הוא אלקטרוני - ישראל יכולה להקים חמ"ל מקביל ולקבל את כל האינפורמציה שהחמ"ל הבינלאומי רואה - ישראל תראה.


    לגבי תסריטים של שריון איראני / עיראקי / ירדני חוצה את הירדן ומטפס לגו ההר - את זה ניסו הירדנים לבצע בששת הימים- ואז הם שלטו בגדה. חיל האויר גמר אותם בדרך. היום תנועה של טור משוריין מול אויב מודרני זו התאבדות - הסורים גילו זאת ב 82 , העירקים ב 91 ומאז אף אחד לא חשב אפילו על לנסות....


    באופן כללי - איום טרור הוא איום משמעותית יותר קל לטיפול ו"תחזוקה שוטפת" מאשר הערכות למלחמה עם מדינה לכן "מה יה קורה אילו הגיהד העולמי היה על הכנרת " - התשובה היא - זה משמעותית פחות מסוכן מדויזיות משורינות של אסד האבא שישבו על הגולן טרם ששת הימים.

    והכל בסוף מתקשר לכמה כסף הבטחון עולה - כתבתי על זה כאן: http://on-vix.blogspot.com/2014/02/blog-post_26.html בהקשר של צמצום הצבא האמריקאי והשלכת הנושא על גודל צה"ל
    נערך לאחרונה על ידי tby, 07.03.2014 בשעה 11:51
    בלוג: on-vix.blogspot.co.il

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות