ל- eyal, ו- tby,

אני לא שותף לאופטימיות שלכם.

ראשית, לגבי יפן ואירופה - אכן נעשו מהלכים מאוד קשים ומאוד פוגעניים בסוף מלחמת העולם השניה ששינו את הי- mind set של המדינות הללו.

ארה"ב שלא ראתה את השנוי הגדול שהעולם עבר בדגש על העולם התקשורתי חשבה לתומה שמה שהיא עשתב ביפן וקוריאה יהיה ניתן לעשיה פעם נוספת במזרח התיכון 60-70 שנה מאוחר יותר.

לכך הם פני הדברים,

מדינות כמו סוריה, עירק, לבנון הן מדינות מלאכותיות שיצרו המעצמות הקולינאליות בריטניה וצרפת בסוף מלחמת העולם הראשונה - תוך שמי שביצע את החלוקה הזו ביצע מהלכים של אחד שלא דובר את השפה, הקודים החברתיים, ....

אם תסתכלו על שנות ה-90 היה בונטון שהנה אנחנו הולכים למהלך של שלום עם סוריה - המהלך יוציא את ישראל ממעגל הלחימה. משהו חשב אז שהעלאווים שמייצגים ~ 12% מאוכלסיית סוריה של אז תאבד את השלטון בחלקים גדולים של מה שהיה סוריה לטובת ערב רב של אידאולוגיות שהחזקות והגדולות שבהן שואפות להשלטת האיסלאם על ידי אדמות.

במרחק של מאות מטרים מהגדר שלנו ברמת הגולן מתנהלת מלחמה שגובה אלפים.

יצא לי לא מזמן לדבר עם אישה דרוזית מרמת הגולן בביה"ח ישראלי - מבלי שנאמר לי, ברור לי שהם מאוד שמחים שהם בצד הזה של הגבול. פגשתיה בביה"ח שם ילדיה קבלו בחינם שירות רפואי ברמה גבוהה. היא ספרה לי שמהחלון רואים את המלחמה בצד השני.

שלא נטעה, הדרוזים שהם ערבים אבל לא מוסלמים מבינים את המזה"ת ולו מידיעת השפה הערבית והבנה של הקונטקסט הלא נאמר של הדברים. הנוצרים אף הם מבינים מה זה המזה"ת.

רק כדוגמא: ישראל הוא אחד המקומות היחידים במזה"ת שלא מבצע טיהור אתני של ערבים נוצרים.

בית לחם, בית ג'אללה היו ערים נוצריות שהפכו לערים מוסלמיות בשל בריחת הנוצרים מהמזה"ת.

לגבי ירדן, זו מדינה מלאכותית היושבת על ~ 80% מהשטח שיועד למדינה היהודית בשנות ה- 20 של המאה הקודמת - הבריטים בשל חשבונות כאלו ואחרים עם אמיר ממה שהיום סעודיה העניקו לו את עבר הירדן וקבעו עובדות בשטח.

בירדן מתנהלת מלחמת אחיזה בשלטון בין הבדואים לערבים שקוראים לעצמם פלשתינים.

כשם שמדינה חזקה ויציבה יותר כמו סוריה התפרקה מול עיננו אני מאוד חושש לעתיד שלנו לגבי גבול במזרח.

ירדן היא מדינה שיכולה לשנות שלטון או לשמש להשתלטות של כוחות גדולים וחזקים ממזרח.

עירק כבר היום היא מדינה בה אירן עושה כרצונה.

האמריקאים לא מבינים את המזה"ת אפילו פחות טוב מאתנו. המחשבה שהם יצליחו לשליט סדר במצב של היום באפגניסטאן שגם היא ערב רב של שבטים ומאבקים ושפות או בעירק שהיתה שלושה מחוזות בתקופת האימפריה העותמאנים (רק כי איזה בריטי בחליפה החליט שהוא יצליח לאחד יחדיו את הכורדים והשיעים והסונים יחדיו - אשרי המאמין).

אני בדעה, שיתכנו הסכמים כאלו ואחרים אצלינו - ואני מקבל את הטענה שיש לנו מזכיר מדינה אובססיבי (להבנתי) שלוחץ להסכם שאין לו שום סכוי להחזיק מעמד לתקופה ארוכה (להבנתי) - מה שלהבנתי נראה כמו מהלך של כפיית הסכם שיתן לו פרס נובל לשלום אבל יפגע קשות בישראל בראיה של 50 ויותר שנים קדימה.

להערכתי, על הממשלה להתעקש על התיישבות יהודית בבקעת הירדן - שתהווה קו הגנה מפני כל מה שרע מאוד ויכול להגיע מהמזרח.

ללא התיישבות יהודית - אין כל משמעות להחזקת צבא ישראלי - וללא צבא ישראלי כח בינלאומי אפילו אמריקאי זה יותר נזק מתועלת.

ברור שיש כאן ניסיון לכפות הסכם רע על ישראל - השאלה היא האם ראש הממשלה הישראלי מסוגל לעמוד בלחץ האמריקאי.

לכל חסידי ההסכם - תארו לכם מה היה קורה אם הסכם אסד האב - ישראל היה מביא את הגיהאד העולמי לשבת על מי הכנרת ומקורות הירדן.