כפי שאני פסימי כשאני בודק מניות / אגחים, כך אני אופטימי לגבי השלום....

החברה הפלסטינית ביהודה ושומרון לא דומה לאוכלוסייה בשאר מדינות ערב, הם עברו ועוברים תהליך של "ישראליזציה" - בעיקר הדור שנולד "לכיבוש" - ילדיו - שהיום כבר בני י 20-25 הם הרבה יותר חילוניים ומשכילים מכל מקום איר בעולם הערבי, שלא לדבר שרמת החיים שלהם היא מהטובות בעולם הערבי שאין לו נפט.
אם תשאל אותם מה הם באמת רוצים - הם רוצים להסתפח לישראל - ההנהגה הפלסטינית "הזקנה" נתפיסת אצלהם כמיושנת, מושחתת ולא אפקטיבית - הם רוצים לגור בלוד, עם תעודת זהות ישראלית.

מנגד - בישראל כבר הפנימו מה נדרש - הימין היום נמצא יותר שמאלה מהשמאל לפני 30 שנה.... ומבין שאם ימשיך למשוך זמן והצעירים הערביים של היום יגיעו לעמדות הנהגה עוד 15-20 שנה - הם כבר לא ירצו מדינה פלסטינית אלא פדרציה עם ישראל - כולל הצבעה לכנסת - ההנהגה הפלסטינית גם מכירה בזאת

העולם הערבי הקיצוני מתפורר, נותרו לעמוד העשירים וירדן שהיא גרורה אמריקאית - מדינות המפרץ / סעודיה מאוד רוצות לנרמל את היחסים עם ישראל כמשקל נגד לאירנים - היחסים היום עימם זה כמו היחסים עם ירדן בעשור לפני הסכם השלום - מסחר, קשרים מדיניים, תאום צבאי - אבל הכל בשקט , מתחת לרדאר מחשש השכנים.

בזכות קארי "שמתאבד על המשימה", נשיא שכבר לא מוטרד מבחירה מחדש, הלחץ אירופאי חסר התקדים בצד גזרים והבטחות, עסקה אזורית של "איראן תמורת פלשתין" והחרדים שמתים לחזור לממשלה יש סיכוי גדול שבישראל יגידו כן לנייר של קארי, על אבו מאזן ילחצו / יתנו גיבוי מדינות המפרץ / סעודיה שיובילו את המהלך מאחור

עוד שנה יריבו על מטר פה מטר שם, הקואולציה אולי תתפרק ותבנה מחדש עם החרדים - אבל יהיה שינוי אווירה , כפי שהיה כשסאדאת הגיע לישראל, וכשיגיע הזמן למשאל עם , יהיה רוב מוצק להסכם

הסימנים לכך בכל מקום, צריך רק לחבר את הנקודות - ביקורים אירופאים רמי דרג בישראל, העלאת ישראל לדרגת "שותף אסטרטגי" בארה"ב, רמזים עבים כפיל מפרס ואחרים על קשרים עם מדינות המפרץ, הלוחמה הבלתי מתפשרת של מצרים בחמס (בשביל פלשתין הגדה ועזה צרכות להיות תחת אותה הנהגה/ שלטון) , בגדה משנים את הגדרת הלאום בתעודות זיהוי החדשות המונפקות מ - "מוסלמי" ל "פלשתין" , תמונות של מארינס המתאמנים עם צה"ל ואפילו בנט בראיון ל BBC ב "HARD TALK" - שזה בסגנון "מוקד" למי שזוכר, אמר דבר פשוט - מכיוון שיש הסכמה כי הנושא יגיע למשאל עם , אין לי מה לצאת מהקואוליציה גם אם יחתם הסדר שלא מקובל על מפלגתי.

כולם במאמץ עילאי לשכנע בישראל כי יש פתרון "לנושא הבטחון" וכי "העולם יערוב להסכם" - כשנשמע על הצעה לצרף את ישראל לנאטו - זה יהיה הסימן האחרון.

ההסתברות לתסריט הנ"ל אינה קטנה טווח הזמן קצר.