ל- tby,
אני לא חושב שמהלך של קניה של אג"ח ממשלתי במט"ח ישיג איזה שהוא יעד למעט הפסדים.
אני יותר ממסכים איתך שאסור למדינת ישראל לגייס $ בחו"ל. לישראל יש מספיק מט"ח, חוב ניתן לגייס לכל הטווחים הדרושים בישראל בריביות נמוכות הסטורית.
המוסדיים יותר מישמחו לקבל אג"ח של ממשלת ישראל.
מה גם, שחוב של מדינה ריבונית מאפשר לבנק המרכזי במפולת לספוג כל כמות של אג"ח בתמורה למזומן שיכול להיות מיוצר יש מאיין. בניגוד לחוב מט"חי בו המדינה יכולה להיות חדלת פרעון.
לארה"ב, יפן, בריטניה חוב גדול אבל רובו במטבע מקומי ולכן תמיד הבנק המרכזי יכול להדפיס כמה כסף מקומי שצריך ולרכוש את האגרות ולמנוע חדלות פרעון.
בניגוד לספרד, יוון, פורטוגל שעמדו בפני אפשרות של פשיטת רגל.
הטענה של : "בוא נשמור על נוכחות ישראל בשוק החוב הבינלאומי" - היא טענה שאני לא מאמין שהפקידים באוצר מאמינים לעצמם - הרי כל מוסד בנקאי שמלווה כסף ידוע שיתן לך מטריה ביום שטוף שמש ובסימן הראשון של ענננים ידרוש לקבל את המטריה ומיד.
ישראל לווה בקלות בשוק ההון כי התשואות בעולם נמוכות והמצב הכלכלי בישראל סביר.
צעד כמו: http://www.bizportal.co.il/article/362564 בו חברת החשמל שהיא חברה ממשלתית שלווה בארה"ב ב- 6.2% בדולרים הוא אוולת.
חברת החשמל יכולה ללוות בעלויות נמוכות יותר בארץ ואם היא רוצה היא יכולה להנפיק אג"ח צמוד $.
מצד שני, קניה של אג"ח תעלה את ערכו ועדין מדינת ישראל מחוייבת לפרוע את החוב בפארי.
מה יתן לך צעד בו אג"ח ישראלי יסחר מעל הפארי (מצב בו אג"ח יסחר בניכיון - קנייתו באמצעות $ שנקנה בשוק בתמורה לשקלים מגדילה את שער ה-$ - את זה אני מבין - אבל אם מדינת ישראל תרכוש ותרכוש ותרכוש בשלב מסויים הערך יעלה מעבר לפארי ואז מה עשית בזה? אתה מייצר הפסד לכאורה).
לדעתי, חייבת לצאת החלטה כי תעשייה אווירית, חברת חשמל, מקורות, ..... וכל החברות בבעלות המדינה ילוו בארץ ובעדיפות בש"ח. מדינת ישראל תלווה בארץ.
צעד נוסף לטעמי הוא: מסוי של מחזיקי אג"ח ישראלי לכולם - כאשר המוסדיים יפנו ויקבלו החזר המסוי באם יציגו אישורים כי הם מנהלים כספי פנסיה \ גמל \ השתלמות - ורק בעבור העמיתים.
צעד נוסף: הוא רכישה לא שבלונית וימי מסחר דלים דוגמאת יום שישי וערבי חג ובסמוך לפקיעת אופציות - על הבנק המרכזי לטעמי להראות כי הוא שחקן משמעותי ולא ניתן לשחק בקזינו של בנק ישראל (אחד העם) אם הדבר לא לרוחו של בעל הבית.