הבעיה בנוסטלגיה היא שזוכרים רק מה שרוצים לזכור וזה רק את הדברים הטובים - את המציאות האמיתית פשוט שוכחים = כך גם אתה - על איזה נוסטלגיה אתה מדבר - אתה מדמיין איזשהו עבר שאף פעם לא היה .
כולך מלא ביקורת אבל אף מילה על מה כן - אמרתה כלכלה נוסח שנות תחילת שנות ה - 90 - אך שפתאום מתחוור לך שזה תחילת עידן ההפרטות והליברליזציה + מיסוי הגבוה , אז תחילת שנות ה - 90 כבר לא טוב לך. אז מה כן? - עכשיו אתה אומר - היום טוב, רק שיגבו את כל המיסים ....
מדיניות רווחה עמוקה דורשת מיסוי גבוה. נקודה. אין דרך לעקוף את האכסיומה הזו , ועל מיסוי גבוה ויתרת קודם - אז איך תממן את מדיניות הרווחה העמוקה שלך?
עכשיו עברנו להנפת דגלים? איזה ציונות יש במשק חלב / ביצים זעיר?! זו הפקרות מישקית - יש לובי חקלאי חזק מאוד שחולב את הציבור ללא רחם. בזכות מה?זה שמירה על קרקעות המדינה. זה ציונות. זה ייצור אוכל למדינה. זה עבודה להרבה אנשים..
עכשיו בישראל זה תקף פי כמה לאור ההיסטוריה והגיאוגרפיה ושכינינו
מכיוון שחקלאות היא נכס אסטרטגי, צריך לדאוג שהיא תהיה ברת קיימה - מה הקשר בין יחידת הייצור של ביצים וחלב לתפיסת קרקעות? מחר בבוקר אני מפסיק את הסיבסוד המיוחד של החקלאים הזעירים במושבים ומשווה לסיבסוד של הקיבוצים ושולח אותם לעבודה ללא סיבסוד מיוחד -מה יקרה? 10% מהם ינהלו משקים גדולים ששווים למשק של הקיבוצים על השטח החקלאי של ה - 100% מושב והיתר ילכו לעבוד או עבור החקלאים שיוותרו או ימצאו עבודה אחרת - המשק רק ירוויח -הקצאת המשאבים תהיה נכונה יותר והוגנת.
5 שנים אח"כ אני מפסיק את הסיבסוד לקיבוצים -מה יקרה - הקיבוצים יתאגדו בתאגידים אזוריים (קיימים כבר היום) ויאחדו אמצעי ייצור של מספר קיבוצים / מושבים - דונם אדמה לא יאבד , מחירי החקלאות ("אוכל לאנשים") ירדו דרסטית, הייעילות תגדל וכולם מרוויחים.
החקלאות המסורתית במדינת ישראל לא תחרותית , לא בגלל עבודה יקרה , לא בגלל מחסור במים - רק בגלל יחידות יצור קטנות -במקום שהטרקטור יעבוד 24/7 הוא עובד 5 שעות ביום - אז יש פי 5 טרקטורים יותר ממה שצריך (וזה נכון לכל פיסת ציוד) , במקום הנהלת חשבונות לגוף שמוכר ב - 50 מליון ש"ח בשנה , יש 50 הנהלות חשבונות של גופים שמוכרים ב מליון ש"ח בשנה וכך הלאה .
זה נקרא יתרון לגודל, והציונות צריכה להתרגל גם לזה .
- זה מה שקורה עם החקלאות כבר 30 שנה.ועל כל שקל מס יתנו מענק של 3 שקלים כמו שעשו עםטבע שנה שעברה
תסביר לנו איך זה קורה שנבין.חינוך חינם אמרת...בתור אבא ל 3 ילדים קטנים אני מוציא בחודש 5000 שח על פעוטונים וגנים.