x




עמוד 11 מתוך 22 ראשוןראשון ... 91011121321 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

  1. #101
    למבו,

    דברנו קודם על הריבית, שער החליפין והשפעתו על היצוא. כעת אתה קופץ לנושא מיסוי תאגידים. אתה יודע שאלו נושאים שונים, כן?

    עזוב את כותרות הצהובונים והקלישאות. תתחיל להפעיל חשיבה עצמאית. גם יאיר לפיד דקלם אותן קלישאות וסיסמאות כמוך עד שנתקל במציאות.

    ולגבי סטטיסטיקת ה"עוני", עד שהם לא יתחילו להפריד חרדים בסטטיסטיקה (שם יש בחירה מרצון בתרבות של עוני וריבוי ילדים) אין לה שום חשיבות. פשוט ממוצע טיפש נטול ערך, כמו הפרופ' לסטטיטיקה שטבע בנחל שעומקו הממוצע 20 ס"מ.

  2. #102
    למבו,

    אני קורא את הביקורת שלך ומבין מה אתה חושב שלא צריך לעשות.

    אני חושב שהגיע הזמן שתאמר מה כן - מה הריבית של בנק ישראל צריכה להיות, מה הריבית ארוכת הטווח צריכה להיות ותגזור מזה - שער דולר, ייצוא, אבטלה, הכנסות ממיסים וכו

    תצייר לנו איך נראית מדינת ישראל עפ"י למבו - ממה אנשים מתפרנסים כאן? איך גורמים ל - 6600 לעלות ל 7500 וכן הלאה

    באשר לביקורת על סיוע למפעלים מסורתיים לעבור לפרפריה - כאן אני מסכים עימך. החזון הציוני של יישוב הפריפריה מתנגש ראש בראש עם מטרות חברתיות - המשק שילם ומשלם מחיר גבוה מאוד לתמוך בישובים שתקעו אותם באמצע השממה - ירוחם, דימונה, מצפה רמון ,ערד.

    אפשר וצריך לתת הקלות במיסים למפעלים מסורתיים שזזים לפריפריה , אך ההקלות צרכות להינתן דרך השתתפות בשכר עובדים (חלף אבטלה) , השתתפות בהוצ' לוגוסטיקה (פיצוי על מרחק) , הקצאת קרקעות בחינם בשכירות כל זמן שהמפעל יצרני - הכל כדי לתמוך במפעל פרודוקטיבי - אך לא בשיטות שמעודדות התחכמויות ורמאויות (מענק הקמה - מעודד לנפח הוצ' הקמה , פטור ממס - מעודד עד שצריך לשלם מס )

    לגבי עידוד הי טק - זה בדיוק התעשיה שלא משלמת 6600 ש"ח לחודש -כי אלו שמרוויחים 6600 הם בדר"כ חסרי השכלה, רובם לא שירתו בצבא ורובם המכריע מגיע מאותה פריפריה בעייתית - יהיה מאוד מעניין לראות מהאתה מציע לעשות כדי לשפר את מצבה של אוכלוסיה זאת, בלי לעודד הי -טק להגיע לפריפריה

    יש בישראל יותר מדי ישובים קטנים במקומות רחוקים, שרידים לחשיבה של "חומה ומגדל"

  3. #103
    הלאמת תגליות הנפט והגז יבטיח שלא יהיו כאלו בישראל בעתיד. נקודה.

    התגליות בוצעו בכסף וטכנולוגיה פרטיים ותוך סיכון עצום. 99% מהקידוחים לא מצליחים. אם לא תבטיח רווח עצום בהתאם, זה לא יקרה.

    ונצואלה (מדינה עשירה בנפט שהלאימה כעצתך תעשיית הנפט) נמצאת במצב שיש מחסור במוצרי יסוד במדינה למרות שיש להם הרבה נפט. פשוט, גילוי והפקת נפט וגז דורש מומחיות , טכנולוגיה והשקעת הון רבה. זלזול בזה וההנחה שהגז פשוט קופץ מהים לתוך התנורים והמפעלים גורם לדעיכת התעשייה.
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4380792,00.html

  4. #104
    אז לפי ההגיון שלך הכל שייך למדינה וצריך להיות מולאם. כל חברה ציבורית שמונפקת בבורסה או מגייסת אשראי מהבנקים ה"ציבוריים". כל מי שלווה כסף למשכנתא מהבנק, הבית שלו צריך להיות מולאם. הכל שייך ל"מדינה".

    זה נקרא משטר קומוניסטי טוטליטרי . הוא נוסה כבר בהרבה מקומות . לא עובד.


    ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    תקרא מה כתבת זה משעשע.

    החיפושים מומנו בכסף ציבורי. צא ובדוק כמה אגח גייסו החברות...וכמה אשראי מהבנקים "הציבוריים" בישראל.
    סיכון עצום?
    חח לפנסיה שלנו אולי....

    מאחר ו - 99 אחוז מהחיפושים לא מצליחים , ואת שלנו כבר מצאנו...דמיין כמה נוכל לחסוך על חיפושים עתידיים , אולי נשקיע
    בעצירת מכירת אלכוהול בתחנות דלק?

    ונצואלה, אני לא מספיק מכיר להגיב.
    אבל מה היא קשורה לעניין?
    ביבי= צאבס ?
    אנחנו מדינה דמוקרטית שקצת איבדה כיוון וצריך לאפס אותה.

  5. #105
    בגדול המודל שאני מאמין בו הוא קפיטליזם נוסח שנות ה 90 המוקדמות (בלי החזירות ועם ריבית ריאלית של 6-7 אחוז) בצירוף מדיניות רווחה עמוקה , ומיסים גבוהים , כולל מיסי חברות.
    אתה כנראה הייתה ילד קטן אם אתה מתגעגע לתקופה הזו.

    אינפלציה:

    1990 17.61%
    1991 18.04%
    1992 9.37%
    1993 11.25%
    1994 14.45%


    המדיניות הכלכלית שכוננה בשנת 1988 תחת ממשלתו של יצחק שמיר, שכללה ליברליזציה מודרגת של הכלכלה, פתיחת תחומים רבים במשק לתחרות, הפרטה, ומדיניות מוניטרית ופיסקלית זהירה (במיוחד תחת שר האוצר משה נסים) אומצו בקווים כלליים על ידי רוב הממשלות שבאו אחרי כן, כולל הממשלות שבראשות מפלגת העבודה (בשנים 1992-6 ו-1999-2000).

    כלומר אתה מתגעגע לתקופה בה המשק הישראלי הצליח לזחול החוצה מעשור אבוד (שנות השמונים) וע"י פתיחת המשק לתחרות והפרטה העניינים התחילו להשתפר , האינפלציה הודברה במחצית השניה של שנות ה - 90 .

    מיסוי גבוה וריבית גבוהה פשוט יהרגו כאן את המשק - הכלכלה השחורה תגדל, חברות בינלאומיות (גם בבעלות ישראלית) יעדיפו לא להקים בישראל מרכזי רווח, כ"א איכותי שהושקע בו הון בהשכלה - מהנדסים, רופאים , אנשי מחשב וכו - פשוט יארזו עצמם למקום בו רמת החיים שלהם תהיה גבוהה יותר - כי בנטו יהיה להם יותר, השקל יתחזק עד שלא יהיה כדאי לייצר כאן כלום - האבטלה תיגדל.

    במקום שרמת החיים תעלה - רמת החיים תרד .

    מאיפה תשלם את "מדיניות הרווחה " בתנאים אלו?

    תדאג לחקלאים לפחות כמו שאתה דואג להייטק.
    לא רוצה. איזו סיבה יש לסבסד משק חקלאי זעיר שמייצר ביצים או חלב? הרי זה לקחת כסף מהעניים - שמשלמים מחירים מופקעים בגלל הסובסדיה ולתת אותו לכמה משפחות - שגם הם די מסכנים.

    חקלאות "הי-טק" לייצוא, שמנצלת יתרונות תחרותיים / טכנולוגיים - דינה כדין תעשיית ההי-טק - בפועל הם מקבלים יותר תמיכה מהייטק.

    הם צריכים להסביר איך הפלא הכלכלי סיים ב 40 מליארד גירעון ואיך הם נופלים שוב על העם פה.
    עכשיו הצלחת לבלבל אותי. אתה דורש מיסוי יותר גבוה - כלומר מע"מ 20% , מס על חברות 40% , מס על יחידים - לחזור למיסוי של תחילת שנות ה 90.

    אני חושב שלשלם עוד 1% מעמ ועוד קצת מס הכנסה על שכר גבוה זה כלום מול הסוכריות של חינוך חינם מגיל 3, רפואת שיניים לילדים, רפורמת הסלולאר , שכר הוגן לרופאים ואחיות ועוד

  6. #106
    היום במקרה שמעתי את פרופסור זליכה בערוץ 10 אשר תוקף כל הזמן את המחשבה המקובעת של אנשי האוצר. אני נהנה לשמוע אותו ואת רעיונותיו שאינם סטנדרטים מקובלים. צריך להתחיל לחשוב מחוץ לקופסא. במקום להילחם בנמלים הוא מציעה לתת שני מסופים למפעילים פרטיים וליצור ע"י כך תחרות בנמלים, במקום לחכות עד שיבנו נמלים חדשים במשך מספר שנים. כמו כן הוא מציעה להגדיל מס חברות כפי שנעשה בהרבה מדינות, לקבל מזה 10 מיליארד ולא לגבות מס מעובדים עד 10K ₪ על מנת לעורר את הכלכלה. הרעיונות שלו לרוב נועזים.

  7. #107
    הבעיה בנוסטלגיה היא שזוכרים רק מה שרוצים לזכור וזה רק את הדברים הטובים - את המציאות האמיתית פשוט שוכחים = כך גם אתה - על איזה נוסטלגיה אתה מדבר - אתה מדמיין איזשהו עבר שאף פעם לא היה .

    כולך מלא ביקורת אבל אף מילה על מה כן - אמרתה כלכלה נוסח שנות תחילת שנות ה - 90 - אך שפתאום מתחוור לך שזה תחילת עידן ההפרטות והליברליזציה + מיסוי הגבוה , אז תחילת שנות ה - 90 כבר לא טוב לך. אז מה כן? - עכשיו אתה אומר - היום טוב, רק שיגבו את כל המיסים ....

    מדיניות רווחה עמוקה דורשת מיסוי גבוה. נקודה. אין דרך לעקוף את האכסיומה הזו , ועל מיסוי גבוה ויתרת קודם - אז איך תממן את מדיניות הרווחה העמוקה שלך?
    זה שמירה על קרקעות המדינה. זה ציונות. זה ייצור אוכל למדינה. זה עבודה להרבה אנשים..
    עכשיו בישראל זה תקף פי כמה לאור ההיסטוריה והגיאוגרפיה ושכינינו
    עכשיו עברנו להנפת דגלים? איזה ציונות יש במשק חלב / ביצים זעיר?! זו הפקרות מישקית - יש לובי חקלאי חזק מאוד שחולב את הציבור ללא רחם. בזכות מה?

    מכיוון שחקלאות היא נכס אסטרטגי, צריך לדאוג שהיא תהיה ברת קיימה - מה הקשר בין יחידת הייצור של ביצים וחלב לתפיסת קרקעות? מחר בבוקר אני מפסיק את הסיבסוד המיוחד של החקלאים הזעירים במושבים ומשווה לסיבסוד של הקיבוצים ושולח אותם לעבודה ללא סיבסוד מיוחד -מה יקרה? 10% מהם ינהלו משקים גדולים ששווים למשק של הקיבוצים על השטח החקלאי של ה - 100% מושב והיתר ילכו לעבוד או עבור החקלאים שיוותרו או ימצאו עבודה אחרת - המשק רק ירוויח -הקצאת המשאבים תהיה נכונה יותר והוגנת.

    5 שנים אח"כ אני מפסיק את הסיבסוד לקיבוצים -מה יקרה - הקיבוצים יתאגדו בתאגידים אזוריים (קיימים כבר היום) ויאחדו אמצעי ייצור של מספר קיבוצים / מושבים - דונם אדמה לא יאבד , מחירי החקלאות ("אוכל לאנשים") ירדו דרסטית, הייעילות תגדל וכולם מרוויחים.

    החקלאות המסורתית במדינת ישראל לא תחרותית , לא בגלל עבודה יקרה , לא בגלל מחסור במים - רק בגלל יחידות יצור קטנות -במקום שהטרקטור יעבוד 24/7 הוא עובד 5 שעות ביום - אז יש פי 5 טרקטורים יותר ממה שצריך (וזה נכון לכל פיסת ציוד) , במקום הנהלת חשבונות לגוף שמוכר ב - 50 מליון ש"ח בשנה , יש 50 הנהלות חשבונות של גופים שמוכרים ב מליון ש"ח בשנה וכך הלאה .

    זה נקרא יתרון לגודל, והציונות צריכה להתרגל גם לזה .

    ועל כל שקל מס יתנו מענק של 3 שקלים כמו שעשו עם טבע שנה שעברה
    - זה מה שקורה עם החקלאות כבר 30 שנה.

    חינוך חינם אמרת...בתור אבא ל 3 ילדים קטנים אני מוציא בחודש 5000 שח על פעוטונים וגנים.
    תסביר לנו איך זה קורה שנבין.

  8. #108
    למי שעוד יש ספק מה הסיבה האמיתית לעליית מחירי הדיור:


    תוכנית מתאר ארצית מס 35 שאושרה ב 2005 יצרה בכוונה מחסור בדירות במרכז

    הרעיון הבסיסי שעמד ביסודה של תמ"א 35, שהוצגה לאחר שנים של מחקר בהשתתפות מתכנני ערים וגיאוגרפים, לכוון את תהליך התפתחות הבנייה בישראל כדי ליצור ארבע ערי מטרופולין - ערים שיהוו מרכז עסקי ותרבותי ושישרתו את סביבתן. ארבע ערי המטרופולין המתוכננות היו באר שבע, חיפה, ירושלים ותל אביב - שהיא למעשה העיר המטרופולינית היחידה בישראל.


    לצורך מימוש החזון נקבעו יעדי בנייה שעודדו הגירה חיובית לפריפריה, כלומר - בנייה בכמות גדולה יותר מהריבוי הטבעי במחוזות הדרום, חיפה וצפון, ובנייה מתחת לרמת הריבוי הטבעי בערי המרכז. ואולם כיום סבורים רבים במערכות התכנון כי מדובר היה טעות, שהובילה, בין היתר, למצוקת הדיור החריפה במרכז. כעת מזדרז מערך התכנון לתקן את התמ"א.

    כך למשל, אמר אדם השייך לפקידות הבכירה כי "תמ"א 35 היתה ניסיון לא מוצלח, תמים ויומרני לפזר את האוכלוסייה בנגב ובגליל. התזה הזו של יצירת מחסור במרכז הארץ, כדי לדאוג לכך שבערים כמו חיפה הצעירים לא יעזבו, פשטה את הרגל".

    רמת ריבית כזו או אחרת לא יכולה להפוך מחסור מתוכנן לשיווי משקל - רק עליית מחירים גורמת לשיווי משקל -ע"י הקטנת הביקוש בגלל מחירים יקרים.

    עכשיו הדילמה האמיתית צפה ועולה - תמ"א 35 גרמה לעליית מחירים חדה במרכז - זו היתה בכוונת מתכנן ובמובן הזה היא הצליחה


    הכשל של תמ"א 35 היא ביצירת חוסר בדיור במרכז ללא טיפול ביצירת חוסר שטחי מסחר ומשרדים במרכז - שיובילו לעליית מחירים דומה למעסיקים - כך שיווצר לחץ משמעותי על מעסיקים שלא חייבים לשבת במרכז - לצאת מהמרכז . מה שנוצר הוא מצב אבסורדי - הנדל"ן לדיור יקר מאוד, הנדלן המסחרי למשרדים (מוקדם תעסוקה) זול - אז מה קורה ? התעסוקה הולכת וגדלה במרכז גוש דן - יש מחסור בדירות - המחירים עולים - חלם.


    השאלה היא האם להמשיך במסלול הזה - לבנות יותר בפריפריה ופחות במרכז על מנת לגרום לאוכלוסיה להתפזר או להכריז על כישלון ולחזור ולבנות במרץ במרכז תוך הקרבת הפריפריה.

    זו שאלה אידיאולוגית / ערכית אך גם בחירת חזרה לבנייה במרכז לא מבטיחה התייצבות מחירים כי ברגע "שאין מה לעשות בפריפריה" כולם ינועו לכיוון המרכז - תושבי שלומי ישאירו דירות ריקות ויחפשו דירה בנתניה .

    הפתרון כנראה טמון בכלל בשוק התעסוקה - תהיה עבודה בפריפריה - אנשים ישמחו לגור שם.

    אין יוצרים תעסוקה בפריפריה? יש את השיטה שעובדים בה הרבה שנים - מענקים / הטבות מס וכו.

    אני מציע שיטה אחרת לחלוטין - לא לאשר יותר גידול בשטחים המיועדים לתעשיה במרכז - שמחירי השכירות לתעשיה יעלו - הם לבד יזוזו לפריפריה
    לגבי משרדים בגוש דן 50% מהארנונה למשרדים תופקע מהעיריות וכן "מס שכירות" על שוכרי שטחים למשרדים בהיקף של 1000 מ"ר ומעלה (ישולם ע"י השוכר) - יועבר לקרן שתעודד בניה למשרדים בפריפריה , תעודד מעבר משרדים לפריפריה ותסייע לעיריות בפריפריה בקליטת הגידול בעובדים בשיטחם.


    רק "הכבדת יד" על תעסוקה במרכז תאפשר פיזור אוכלוסיה וחזרה לשוק דיור "נורמאלי"


    הסיכוי שממשלת ישראל + הפקידות (שהיא ברמה מאוד נמוכה) יצליחו לחולל מפנה אמיתי בתוך סבך הבירוקרטיה והאינטרסים הוא קלוש.

  9. #109
    תיאוריה מעניינת... ואולי היא גם הייתה מחזיקה מים אם המחירים בפריפריה לא היו מזנקים גם הם (למרות הבנייה המואצת והיעדר תעסוקה) מאז שהריבית ירדה.

  10. #110
    למרות הבנייה המואצת
    היתה בניה מואצת בפריפריה?

    היתה כוונה כזו, אך זה לא בוצע.

    המצב הקיים הוא שבנו פחות ממה שצריך בכל הארץ , ולכן המחירים עולים הכל הארץ.

    אין שום בעיה להוריד מחירי דיור בפריפריה - זה קל , זה פשוט - אפשר ליצור שם עודף אדיר בלי בעיה.

    הבעיה היא בעיה ניהולית - אין יזם שפוי שיבנה שצפוי עודף - זו צריכה להיות בניה ממשלתית (בערבות ממשלתית) כפי שהיה בימי העליה הגדולה -תן לקבלנים קרקע לבניה ומפרט, בקש מחיר לדירה ותערוב למחיר - הם ישמחו לעבוד ב - 5% ריווחיות ויבנו כמה שתיתן -זו לא יזמות זו קבלנות

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות