x




עמוד 10 מתוך 22 ראשוןראשון ... 8910111220 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 91 עד 100 מתוך 218

נושא: ריבית בנק ישראל ומחירי הדיור - עמדתו של פישר

  1. #91
    חפציבה - גבי הבנקים, גם הם, אם הם פעלו בצורה מחפירה יש למצות איתם את הדין
    עוד לפני שהפרשה התרגמה לתביעות , הפיקוח על הבנקים חייב את הבנקים להזרים 300 מליון ש"ח לטובת רוכשי הדירות שתשלומיהם לא נכנסו עפ"י חוק לחשבונות הליווי של הפרויקטים - הבנקים התרשלו (וזה בעדינות) בליווי הפרויקטים והם שילמו ביוקר על זה , וזו רק ההתחלה .


    זה שהמשטרה עוד לא חוקרת את ההלוואה לזיסר לרכוש עוד מניות של הדמיה, מייד אחר שהגיע להסדר עם בנק הפועלים על החוב שלו באירופה ישראל - וזאת ללא בטחונות מספיקים - זו תעלומה בעיני, אך הבעיה שאף אחד לא התלונן - הבנק יפסיד כסף - זו בעיה של בעלי המניות שלו.

    למבו רוצה צדק ושיוויוניות - שיקנה מניה אחת של כל בנק ויתבע הבנק כבעל מניות כל פעם שלדעתו יש פעולה לא סבירה. בארה"ב זו תופעה נפוצה.

    זו לא חוכמה לקטר, החוכמה לעשות.

  2. #92
    "זה שהמשטרה עוד לא חוקרת את ההלוואה לזיסר לרכוש עוד מניות של הדמיה, מייד אחר שהגיע להסדר עם בנק הפועלים על החוב שלו באירופה ישראל - וזאת ללא בטחונות מספיקים - זו תעלומה בעיני, אך הבעיה שאף אחד לא התלונן - הבנק יפסיד כסף - זו בעיה של בעלי המניות שלו.

    tby,

    למי שפחות מצוי בפרטים האם תוכל לפרש את הקודים שרשמת?

    לעניין אלביט הדמיה,

    אני פשוט לא מבין, זיסר הביא את החברה לחדלות פרעון, במקום לקחת לו את החברה ולהגיש תביעות כנגדו וכנגד הדירקטוריון מגיע צבר של שתי קרנות אמריקאיות שקנו 1/3 מהחוב של אלביט הדמיה ומבקש להמיר את רובו בהון כשזיסר יקבל אחוזים לא קטנים מהחברה החדשה לאחר הפחתה של ~ 85% מהחוב. למה לעזאזל? האם מגיע לו פרס על הבאת חברה לחדלות פרעון? וגם, ההסדר מדבר על מחיקה של בעלי המניות מקרב הצבור שלא היה שותף לניהול החברה - לדעתי, אל לביהמ"ש להסכים לכזה הסדר. גם מי שאחראי לכשלון מקבל מחיקה של 85% מהחוב וגם כמות דו ספרתית של אחוזים מהחברה ללא חוב כמעט + אופציות, הצבור מקרב המעוט נמחק.

    הדבר גם מהווה תקדים מסוכן לשוק ההון, למה להביא הון מהבית \ משקיע שישים כמה מאות מיליוני ש"ח על מנת לשקם את החברה? הרי אפשר לספר שרק מי שהביא את החברה לחדלות פרעון יכול להציל אותה (מי מאמין לטענה הזו?) ולכן, בואו נמחק את כל החובות, נוותר על חקירות של קצין ביהמ"ש, נוותר לדירקטוריון שאישר את כל מה שהלך שם, נוותר לכל בעלי התפקידים ומקורבים של בעל השליטה שקבלו שכר במיליונים, נמחק את בעלי מניות המעוט, נמיר את החוב בהון מתוך ידיעה שקרנות נאמנות אג"חיות וכספי פנסיה ע"פ תקנון חייבות למכור את המניות כך שמשך תקופה ארוכה יהיה ניתן לקנות את מניות החברה המשוקמת והנקייה מחובות ב~0.1-0.2 על ההון העצמי החדש ושלום על ישראל.

    על ביהמ"ש, לטעמי לא לאפשר כזה הסדר ולא לאשר אותו.



  3. #93
    טיבי , כבר הייתי בסרט הזה.
    ניצחתי 2 יצוגיות נגד בנקים.

    4 וחצי שנים משפט , 4 דיונים.1 שנה חופשה של השופטת בארה"ב.
    אין צדק , אין הגיון והכל קומבינה.

    ההצעה שלי - לשלוח את כל השופטים ל3 שנים של הכרת החברה במדינה :
    1 שנה עבודה במלצרות בתל אביב
    1 שנה עבודה בחקלאות
    1 שנה עבודה בחברת קבלן , עדיפות לנקיון

    אולי אחרי זה דברים ישתנו קצת

  4. #94
    בהמשך למה שכתבתי בעבר: כתבה שפורסמה דהיום פרופ זליכה מציין במפורש כי עליה של 500,000 ש"ח במחיר של דירה ממוצעת ממשכן לשנים רבות את תזרים המזומנים העתידי של הרוכשים (והוריהם).

    http://www1.bizportal.co.il/article/359708

    להלן צטוט מדבריו:

    זליכה מנה את הסיבות לכישלונה הצפוי לדעתו של התוכנית: "אי אפשר לבחור מדיניות כלכלית בלי לבחון תחילה מה המניעה להאטה החמורה שתוקפת את המשק בשנתיים האחרונות והמניע לכך הנו קיטון בצריכה הפרטית. כשבודקים אותה רואים שהיא נובעת מפגיעה משולשת כשבראשה ריבית
    נמוכה מדי שגרמה לעליית מחירי הדיור שהביאה לכך לשזוגות צעירים והוריהם קשה יותר, שהרי מחיר הדירה הממוצעת טיפס בחצי מיליון שקל. הצריכה השוטפת נפגעה כתוצאה מעלייה בחיסכון למימון מחיר הדירה המאמיר. אנחנו מדברים על מאתיים אלף משפחות שירדו בצריכה בחצי מיליון שקל שזה 100 מיליארד שקל בצריכה עתידית אם נהוון את זה לעשרים שנה - זו מכה של חצי אחוז לתוצר לשנה."

    זליכה מוסיף למנות את הסיבות להאטה במשק: "דבר שני היא העלייה במחירי מוצרי היסוד שהעיבה על משפחות חלשות שהנטייה השולית שלהם לצרוך גבוהה. נוסף על כך, המדינה העלתה רק בשנה הקודמת את המיסים ב-18 מיליארד שקלים. כך שנגלה 'שוק משולש' לצריכה הפרטית שהביא להאטה ופגיעה בהכנסות הממשלה ממיסים ולכך שהגרעון רק האמיר."

    על הגזירות הכלכליות שבאות אחרי אותן שנתיים קשות, אומר זליכה כי "כעת בא נער הפוסטר, יאיר לפיד, ומעלה מיסים בעוד 20 מיליארד שקלים. הצריכה הפרטית מקבלת מכה רביעית ואילו הציפיות של הצרכנים והשכירים מהחברות הקטנות והבינוניות מקבלות מכה ניצחת. מה שצריך להטריד קונקרטית בתוכנית הכושלת המוצעת היא שלא זו בלבד שאין בה מחוללי צמיחה, אלא יש בה האצה של מחוללי המיתון שנקטה בהם הממשלה הקודמת. שנית, אין בתוכנית כל התייחסות להשלכות על שיעורי העוני ושלוש, אין לתוכנית הזו אופק, מכיוון שהיא לא תקטין את הגרעון, ואז, מה יעשה לפיד בהמשך? יעלה את המע"מ לעשרים אחוזים? יקצץ עוד מחצית מקצבאות הילדים?

    לסיכום אמר זליכה: "אי אפשר להוציא משק ממיתון כאשר האוצר איבד את אמונו של הציבור בהתחייבויות שלו. גם תוכנית כלכלית טובה זקוקה לאמון הציבור בכדי להצליח. "

    עוד טרם שזה פורסם ציינתי כי הניפוח של בועת הנדל"ן יהרוס ביקושיים מקומיים שבתורם לא יאפשרו לאבטלה לרדת מספיק מהר. חובות של מיליון ש"ח מקטינים את הבקוש של מר וגברת ישראלי והוריהם להוציא - יפגעו המסחר, השירותים מזון, בריאות וחינוך עוד לא נפגעו אבל אולי ננסה להעלות את המחירים בעוד חצי מיליון ונראה מה יקרה?

  5. #95
    jsph
    הכל נכון
    האשמה היא של פישר אל תשכח לרגע.
    הריבית האפסית שלילית ריאלית , גרמה לניפוח בועות בנדלן ובבורסה ,
    להקטנת ההון של הציבור , לאי מתן תשואה לחוסכים ולפנסיונרים.
    והוא עשה זאת ללא שום הצדקה .
    הוא פתח במדיניות שאין ממנה חזרה - ראה יפן.

    בהמשך אני מאמין נראה מיורשתו של פישר מדאם קרנית פלוג :
    - העלאת גיל הפרישה של העבדים , היא כבר הצהירה על כך.
    - המשך ריבית ריאלית שלילית לנצח
    - התחלה של הדפסת שקלים מאסיבית למימון הוצאות הממשלה.
    - בקיצור , היא תהיה ברננקי קטנה.

    לימבו

  6. #96
    בל נשכח שאין לפישר ברירה אמיתית אלא להוריד הריבית. והוא לא "פתח" במדיניות הזו, ארה"ב\סין\יפן יזמו את מלחמת המטבעות ואין לנו ברירה כמשק מוטה יצוא אלא להתאים עצמנו. אי אפשר להיות פציפיסט כאשר יורים עליך, אפילו אם ברור שלירות ולהרוג זה רע.

    אם היה נותן לשקל להתחזק בלי חשבון תעשיית היצוא שלנו היתה נדפקת, ולוקח הרבה מאד זמן לבנות מחדש. אין לנו שוק מקומי מספיק גדול שיצדיק יצור עצמי של מוצרים, לכן אנו חייבים להיות תלויי סחר חוץ.



    ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    jsph
    הכל נכון
    האשמה היא של פישר אל תשכח לרגע.
    הריבית האפסית שלילית ריאלית , גרמה לניפוח בועות בנדלן ובבורסה ,
    להקטנת ההון של הציבור , לאי מתן תשואה לחוסכים ולפנסיונרים.
    והוא עשה זאת ללא שום הצדקה .
    הוא פתח במדיניות שאין ממנה חזרה - ראה יפן.

    בהמשך אני מאמין נראה מיורשתו של פישר מדאם קרנית פלוג :
    - העלאת גיל הפרישה של העבדים , היא כבר הצהירה על כך.
    - המשך ריבית ריאלית שלילית לנצח
    - התחלה של הדפסת שקלים מאסיבית למימון הוצאות הממשלה.
    - בקיצור , היא תהיה ברננקי קטנה.

    לימבו

  7. #97
    אייל אני לא קונה את הסיסמאות על הייצוא.
    על מי הוא מגן? על טבע צק פוינט טבע וישקר?
    חברות שמשלמות למרבית הפועלים שכר נמוך ביותר (לא סגור על צקפוינט)
    לא משלמות מיסים כלל
    אתה יודע מה יקרה? החזירים ירוויחו קצת פחות. זה הכל.

    אפילו זליכה הבין שעסק קטן-בינוני מייצר מקום עבודה חדש ב10-30 אלף דולר עלות
    ואילו התאגידים הגדולים מייצרים מקום עבודה חדש ב500 אלף דולר.

    לכן , אם אתה מעוניין להגן על הכלכלה , דאג קודם כל לעסקים הקטנים.
    מחוללי הצמיחה האמיתיים.
    ולכל זה , השער לא מאד חשוב. חלק ורוויחו קצת , חלק יפסידו קצת
    אבל לא תיווצר תקופה ארוכה של ניפוח בועות וחוסר איזון.

  8. #98
    jsph
    הכל נכון
    האשמה היא של פישר אל תשכח לרגע.
    הריבית האפסית שלילית ריאלית , גרמה לניפוח בועות בנדלן ובבורסה ,
    להקטנת ההון של הציבור , לאי מתן תשואה לחוסכים ולפנסיונרים.
    והוא עשה זאת ללא שום הצדקה .
    הוא פתח במדיניות שאין ממנה חזרה - ראה יפן.

    בהמשך אני מאמין נראה מיורשתו של פישר מדאם קרנית פלוג :
    - העלאת גיל הפרישה של העבדים , היא כבר הצהירה על כך.
    - המשך ריבית ריאלית שלילית לנצח
    - התחלה של הדפסת שקלים מאסיבית למימון הוצאות הממשלה.
    - בקיצור , היא תהיה ברננקי קטנה.

    לימבו

    lembo, אני מסכים ולא מסכים.

    אני מסכים כי משכנתא בריבית של 3% לשנה מאפשרת לכל "פישר" (ב- P) לקחת ולתחזק חוב של 1,000,000 ש"ח. הבעיה כשיקרה משהו עתידי שימנעו ממנו לשלם - השמיים יפלו עליו וכמעט שלא יהיה ניתן להצילו. זה לא היה קורה עם חוב של 300,000 ש"ח כשמשפחה וחברים מאפשרים לפרוע חלק מהחוב מוקדם וגרייס ארוך.

    אני לא מסכים כי ההגנה היא לא רק על היצואנים אלא על היצרנים המקומיים מיבוא זול.

    אם לייצר בארץ עולה יותר מליבא ולשווק אתה הופך את ישראל למשרד תווך שאין לו טכנולוגיה - יצא לי לפגוש לא מעט חברות שיצרו בעבר והפכו ליבואניות - אתה פתאם מגלה שעומדים מולך אנשי מכירות חלקי לשון שאין להם מושג במה שהם מנסים למכור.

    אם אתה רוצה לשמור על היתרונות שלך במזה"ת זה לא בתחום התווך - הערבים והפרסים ואף הטורקים טובים ממך בהרבה אלא בטכנולוגיה.

    ההגנה היא לא רק על החברות הרב לאומיות כמו: טבע, צק פוינט, כיל, ואינטל אלא גם על יצרנים קטנים ובינוניים שקשה להם להתחרות בשער של $=3.5ש"ח.

    לגבי היצרנים הגלובאלים: זה פשוט רפיסות של השלטון ואי הבנה של פקידי האוצר: חוק השקעות הון נתן לכל אחת מארבע הגדולות תשלום הגדול פי 4 מהמיסים שהיא שילמה לרבות מסי הכנסה ובטוח לאומי של עובדיה: במילים פשוטות מדינת ישראל נתנה לאותן חברות מזומן על מנת שתועילנה בטובן לפעול בתחומה - זו פשוט שערוריה.

    השאלה המרכזית היא מה התועלת של הפעילות?

    האם טבע מבצעת כאן מחקר ופתוח וליבת הטכנולוגיה יושבת בישראל או שישראל היא מפעל יצור של פועלים בשכר ממוצע במשק?

    האם אינטל מבצעת מחקר ופתוח או שמדובר בטקסטיל אלקטרוני של טכנולוגיה שפותחה ב- portland ארה"ב ובקריית גת בסה"כ מבצעים בעיקר עבודות טכנאות ותחזוקת מכונות?

    האם כי"ל מסוגלת להפיק כימיקלים מחוץ לגבולות ישראל כך שממש אבל ממש חייבים לתגמל אותה?

    לגבי ריבית, הייתי מצפה מבנק ישראל שידאג לריבית קבועה במשק שתואמת את הרמה בעולם, מצד שני שיקבע ריבית ראלית לא נמוכה על משכנתאות שלא תאפשר ניפוח של בועת אשראי. נניח כל בנק שיתן משכנתא של מעל 300,000 ש"ח (כל התאגידים הבנקאים והחוץ בנקאים לממון אותו נכס) יהיו מחויבות לגבות עוד 3% כבטוח מפני קריסה - דבר שייקר את המשכנתאות ולא יאפשר משכנתאות ענק כפי שאנו רואים בימים אלו.

    לגבי גב פלוג, אני מאוד מקווה שלא ימנו אותה לנגיד לאור מה שקרה לאחר שבמאמץ רב בנק ישראל הצליח להעלות את שער החליפין - הגברת הוזמנה ללונדון ונשאלה על כמה עוד בנק ישראל מסוגל לקנות מט"ח - והשיבה לכל אלו שמשחקים בשקל שעוד קצת ודי - על כזו אמירה ובעיטה בדלי החלב אני מצפה שהממשלה לא תציב אותה בראש המערכת - זה תפקיד שלכל משפט, לכל ניואנס, יש משמעות כבדה - ראה כיצד מסקרים את ברננקי - אם היא לא מסוגלת לשמור על הפה היא לא מתאימה לתפקיד.

  9. #99
    אתה לא קונה הסיסמאות על היצוא? וואלה יופי.

    צ'קפוינט משלמת יפה מאד, וגם מלאנוקס, בבילון, אמדוקס, נייס, קומברס, סיוה, DSPG , אלבריון ועוד מליון חברות שמשלמות בשקלים ומוכרות בדולרים. ולא הזכרתי את מרכזי הפיתוח בארץ של אינטל, IBM, אפל, גוגל, מוטורולה, ברודקום, קואלקום ועוד כמה ששכחתי.
    ולא הייתי מזלזל בטבע או ישקר, מסביבם ישנה מערכת תומכת עצומה של ספקים שממומנת ע"י העסק המצליח הזה.
    כל אחוז עליה בשקל הופך המרכז פחות רווחי. מרכז שנסגר ועובר לחו"ל לא יחזור לארץ. בדרך כלל מעבירים עם המרכז גם כמה מהנדסים ותיקים ומומחים עם כל הידע, כך שהידע אפילו לא נשאר בארץ.
    אנחנו שוכחים שישראל מדינה קטנה מוקפת אויבים, כל יום עלול לנחות פגז או קטיושה על המפעל. זו ממש לא סביבה ידידותית לחברות. חברות שמשקיעות בארץ רוצות להרויח ושלא יתייחסו אליהן כעושקים.
    לזרוק סיסמאות זה קל. קשה לעשות. הסינים\הודים ואחרים מאד רוצים למשוך אליהם את מרכזי הידע הללו. אני רואה את זה כל יום (כמי שמנסה למכור לסין). הם לא רוצים לקנות מוצרים מוגמרים אלא למשוך ידע ויכולות אל סין כעניין אסטרטגי. זו ממש מלחמה כלכלית.

    ואוסיף לגבי מה ש jsphs7 כתב על יצרנים מקומיים. האמת שישראל משק קטן ולכן אין הצדקה ליצרנים מקומים בנושאים בהם אין לנו יתרון יחסי (למשל - מכוניות) , לכן הפתרון הוא פתרון כלכלי קלסי של התמחות בנושאים בהם יש לנו יתרון יחסי (הייטק) ויצוא שלו, ובדולרים הנכנסים מייבאים מוצרי צריכה מחצבים אוכל וכו, לכן אנו חיים מהיצוא, אין אלטרנטיבה אחרת, בניגוד למדינות כמו ארה"ב שם השוק המקומי מספיק גדול כדי שהיצוא יהיה קטן יחסית.

    ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
    אייל אני לא קונה את הסיסמאות על הייצוא.
    על מי הוא מגן? על טבע צק פוינט טבע וישקר?
    חברות שמשלמות למרבית הפועלים שכר נמוך ביותר (לא סגור על צקפוינט)
    לא משלמות מיסים כלל
    אתה יודע מה יקרה? החזירים ירוויחו קצת פחות. זה הכל.

    אפילו זליכה הבין שעסק קטן-בינוני מייצר מקום עבודה חדש ב10-30 אלף דולר עלות
    ואילו התאגידים הגדולים מייצרים מקום עבודה חדש ב500 אלף דולר.

    לכן , אם אתה מעוניין להגן על הכלכלה , דאג קודם כל לעסקים הקטנים.
    מחוללי הצמיחה האמיתיים.
    ולכל זה , השער לא מאד חשוב. חלק ורוויחו קצת , חלק יפסידו קצת
    אבל לא תיווצר תקופה ארוכה של ניפוח בועות וחוסר איזון.
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 16.05.2013 בשעה 22:09

  10. #100
    אתה סותר את עצמך בכמה נקודות.
    מה המטרה? לעודד צמיחה במשק?
    אז למה לתת הטבות מפליגות לתאגידים , הרי ידוע שמעל 50 % מהצמיחה במשק מערבי מגיעה
    מהעסקים הקטנים? למה לא לתת הטבות לעסקים מחוללי צמיחה?

    כל החברות המכובדות שמנית עדיין לא הצליחו לגרום לכך
    כ - 50 אחוז מהישראלים ירוויחו מעל ל6600 שח בחודש.

    מצבנו יכל להיות גרוע יותר גם אם תפרוץ מחר מלחמה.
    ההפחדות על ערבים מסביב וכו...זה עובד לכיוון אחד , תמיד זה מנוף למה לקחת ממעמד הביניים
    ולמה אי אפשר להשקיע בעסקים קטנים ועוד ועוד...מעניין שזה אף פעם לא עצר אף תאגיד מלקבל מליארדים של הטבות הרי ישראל
    מוקפת ערבים ומקום מסוכן...

    מכון ראות , פירסם די מזמן שאם את כל הכסף שנתנה המדינה לתאגידים על הקמת מפעלים בדרום הארץ היו נותנים למשפחות שגרות שם ,
    כל משפחה מקריית גת ודרומה היו מקבלות סכום כסף השווה לדירת 3 חדרים במרכז תל אביב.

    אולי חשיבה שונה היא הפתרון ,
    ואולי הציבור פה יפנים שלרצות מאנשים שהכניסו את המדינה לבור הנוכחי
    שיצליחו להוציאה....בהמשך של אותה מדיניות כלכלית זה הזוי .


    jsph
    פישר משאיר אחריו מדיניות ככ רדיקאלית
    שלהערכתי לא משנה מי יחליפו , לא יהיה ניתן לשנות כיוון.
    היחידי שנראה שהיה מסוגל להוות נגיד חברתי במקצת הוא טרכטנברג
    אבל מה הסיכוי שהוא יבחר?
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 18.05.2013 בשעה 00:53

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות